• Fan
    1.5k
    Pa dobro, jasno, ali više se referiram na platežni i kvalitativni odnos moći - jedan City potroši 300 milijuna u roku, vrijedi milijardu eura, a izgubi od Burnleya koji potroši 20 milijuna a vrijedi 70 milijuna.

Takav je otprilike odnos moći nas i Gorice/Lokse.
    Paggini

Eh, ponovno se ne mogu uopće složiti s tobom.

Idemo usporedit baš ta 2 kluba ako moramo...Burnley je potrošio ovu sezonu 130m eura, City 200. Burnley vrijedi 220m, City 1.2 milijarde. Jasno je da je razlika velika, ali ni približno velika kao Dinamo i Lokomotiva.
    Dinamo je ovu sezonu spičio 20,25m eura ili koliko već na transfere, a Lokosi u zadnjih 5 godina 300k (da, dobro si pročitao)..
    I da, koji put će se desit remi, pa i poraz Cityja, jednom u 20 tekmi, ali će ih uglavnom šamarat i punit sa 3,4,5 razlike (gledam zadnjih 10 utakmica, City sve dobio s hendikepom).
    A koji je naš skor sa Lokosom u zadnjih 10 utakmica, odnosno 2 i pol sezone? 5-2-3, znači polovicu tekmi nismo dobili.

Ono što želim reći je da je Dinamo platežno nemjerljivo jači (ne mogu reći ni 100 puta kad je stvarno nemjerljivo, ovi nemaju za biber), a kvalitativno (bi trebao biti) barem 10 puta jači. Nama njihov najbolji igrač prošle sezone ne može skupit pola sata u ekipi recimo (i to s razlogom, da se razumijemo)
    A nama se protiv Lokosa kiks desio u 50% utakmica u zadnje 2 i pol godine, a već 2 puta protiv takvog protivnika u prvih 9 kola.

S ovim napisanim, jesam ja gore naveo sve činjenice, ali mislim da ne treba dizat paniku. Većinu smo igrača zamijenili, trener je neiskusan jer jednostavno (još) ne zna što raditi sa tolikom količinom novih igrača (u Slavenu ili Varaždinu nije imao luksuz mijenjati pola ekipe iz jednog u drugo kolo, a da to kvalitativno ostane u par deka), ispuhani smo energetski poslije 2 teške utakmice u Europi...
    Vjerujem da će sve to na kraju ipak doć na svoje, nije Kovačević glup, ali da njega i ekipu oko njega treba pitat: "pa dobro, koji k si napravio s Goricom i ovom tekmom?", treba. I to treba pod hitno ispraviti.
  • jakov1
    1.1k
    Da mi je netko prije sezone ponudio 19 od 27 bodova sterao bih ga u qrac.NORTE

Ok, ali onda je problem u tebi, ne u Dinamu, igracima ili rezultatima.

Bjelica u prvom mandatu je u ovo doba imao X na Poljudu, protiv Rijeke doma i Rudes doma, znaci 2 boda vise nego sad. Ne znam kojom logikom ocekujes da smo Invincibles nakon najgore sezone u 20 godina.
  • Efes Pilsen
    13.1k
    Nakon prospavane noci najgore je - reprezentativna stanka. Slijede dva tjedna preljevanja iz supljeg u prazno.
    Skolica od Nikice Jelavic "nogometasa" i tovarcine Carevica :vomit:
  • NKDZ86
    5.9k
    najgore od svega kaj se javlja ptsp od prošle sezone......i zbog toga je ovo nedopustivo! najblaže rečeno, briga me za sve, ovo se ne smije ponavljat!
    jel ima široku klupu? ima, onda nek je koristi jer će ga to doći glave sigurno.
  • Droljo
    21.7k
    Nije isto voditi Varaždin ili Slaven Belupo i dinamo. Dovoljno sam rekao.
  • NitkoBitan
    32.2k
    Raspored iduca 3 kola (+ nasa Europa).

18.10. (subota) Dinamo - Osijek
    19.10. (nedjelja) Istra - Hajduk

23.10. (cetvrtak) Malmo - Dinamo

24.10. (petak) Gorica - Hajduk
    26.10. (nedjelja) Vukovar - Dinamo

31.10. (petak) Dinamo - Rijeka
    2.11. (nedjelja) Slaven - Hajduk

6.11. (cetvrtak) Dinamo - Celta

Samo opusteno, pored ovakvog rasporeda u prvenstvu ne znam kako mi do kraja studenog nismo opet na barem +3 u prvenstvu. Derbije ove sezone znamo igrat kao i Europu.

Ako "zaredamo" Osijek i Malmo onda gazimo sve do kraja ove liste, zapamtite kaj sam rekao. Samo pozitiva :grin:
  • NKDZ86
    5.9k
    da odmah treneru napomenem da će protiv Vukovara trebat rotirat minimalno 5 igrača
  • NORTE
    20.4k
    Bjelica u prvom mandatu je u ovo doba imao X na Poljudu, protiv Rijeke doma i Rudes doma, znaci 2 boda vise nego sad. Ne znam kojom logikom ocekujes da smo Invincibles nakon najgore sezone u 20 godina.jakov1

Ok, Bjelica je imao 21/27, ali bez ijednog poraza.
    Protiv Rudeša je krenuo s rezervama, dok mi gubimo s udarnom ekipom u Maksimiru od Gorice i Lokomotive, a istovremeno neki igrači su prilike dobivali na kapaljku.

Isto tako možemo reći da Bjelica tada nije dobio tako zvučna pojačanja poput Bennacera i svih ostalih koje imamo.

Kova ima pobjede 0:2 na najtežim hnl gostovanjima, odlični smo u Europi 6/6 bodova, ali ova dva poraza u Maksimiru protiv jeftinih malih ekipa svakako zaslužuju kritiku.
  • Tvrdica McTvrdi
    2.6k

I možemo dodati da Burnley ipak igra za svoje navijače, za velike novce, zubima spašava ostanak u PL, a Lokomotivu živo zaboli kako utakmica završi. Ispast ne će, ne prati ih ni rodbina, oni igraju opušteno i praktički jedino da se pokažu nekom skautu koji gleda. Mi bismo sa svim takvima u ligi komotno trebali od 10 tekmi imat 8 dobivenih od čega 5 u hendikepu.
  • ivanzg
    427
    Koga boli kurac koliko su bodova imali Bjelica,Čačić,Mamić i ostali, nakon 2 mjeseca priprema i 20 milja potrošenih na transfere nas su na našem stadionu našamarali Gorica i Lokomotiva.
  • Dinaminjo
    1.8k
    Nisu nas nasamarali.

Izgubili smo.

Nasamarao nas je npr Slaven prosle godine
  • NitkoBitan
    32.2k
    Niste dovoljno puta ponovili da smo potrosili 20 milijuna eura. Ne bi da se radi o 15tak dovedenih igraca, totalnoj rekonstrukciji i rjesavanju skartova koji su narusavali atmosferu u ekipi.

Prvi u prvenstvu sa boljim omjerom od glavnih konkurenata, prvi na tablici Europske lige sa najboljom gol razlikom. Sjasite malo.
  • Crni86
    16.1k
    Kad se prica o 20 milijuna eura covjek bi reko da smo imali gotovu momcad i ulozili po 7 milja u 3 igraca, a ne da smo slozili kompletnu novu momcad.

Da smo dobili goricu ili loksu i sa 7-1-1 bi meni bodovni ucinak bio dobar, ovako je los. Prvenstva se dobivaju na malim utakmicama.
  • NitkoBitan
    32.2k
    Btw. kad smo kod konkretnih stvari a ne samaranja mrtvog magarca i pretakanja iz supljeg u prazno, jel se danas krenulo sa postavljanjem novog travnjaka, odnosno uklanjanjem postojeceg? Pisalo se da ce se to odradit tijekom reprezentativne pauze.
  • db-izbjeglica
    18.8k
    svi se trebamo malo smiriti, od početka sezone je jasno da će se događati ovakve utakmice.
    pobogu, sve je prepuno novih igrača, kompletno nova trenerska ekipa, čak je i vodstvo kluba doživjelo promjene. to je još uvijek neuštimani stroj i treba vremena...

također, malo su nas zavarale dvije jako dobre europske utakmice i svi skupa smo poletili, tako da u jednu ruku nije ni loše primiti šamar koji malo otrijezni i ukaže na to da ima puno mjesta za napredak.

učinak nakon četvrtine prvenstva je - solidan!
    malo ispodprosječan za dinamove pojmove, s tim da u obzir valja uzeti pljačku koja je doživljena u varaždinu, bez toga bi bio čak i iznadprosječan.

sada je već poprilično jasno da momčad zapravo bolje igra protiv težih protivnika, a da lošije reagira kada se protivnik brani. derbiji su odrađeni savršeno, a šteka protiv varaždina, gorice i lokomotive.
    također, potrebno je poraditi na koncetraciji jer je dobar dio bodova izgubljen početničkim greškama koje se ne smiju događati.

sve u svemu, ako momčad uspije držati ovakav ritam i kroz ostale 3/4 prvenstva, dinamo je sigurno prvak.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet