• Nemrem igra Dinamo
    4k
    Ne znam da li ga mogu svrstati u legende kluba, ali definitivno jedan od ključnih igrača u povijesti, donio nam je LP nakon 12 godina čekanja, dečko koji je živio Dinamo, bio kapetan...
    Što mu je trebala ona izjava, ne znam, ali sve ono što se događalo u ta olovna vremena mu je teško palo, osim vređaone protiv Istre, na kraju smo ga na oproštaju i brutalno izviždali.
    Unatoč svemu, odlučio je prihvatiti Dinamov poziv, svjestan da mu mnogi tadašnje izjave nisu zaboravili (niti oprostili), što mnogo govori o njemu i ljubavi za ovaj klub.
    Meni osobno top potez kluba i mislim da smo u Mikiju dobili jednu vrhunsku osobu i potencijal za budućnost, prošlosti unatoč.
  • jedan u nizu
    15k
    LM bar nije vređal Boyse i bio je na navijačkoj štangi, a onda se isto tako može reći i za njega da je bil naivan kaj je vjeroval krivim ljudima, pa nije na kraju zaslužio takvu pljuvačinu, tak da mi je kontradiktorno i groteksno da je jedan zlikavac, drugi kao nije...Al dobro ko sam ja da sudim drugima, kad ne znam drugu stranu priče kod jednog i drugog....Nolifer

Luka Modric je otisao 2008. godine. Vecina javnosti tada niti nije znala tko je ZM, a nisu ni vodene velike bitke protiv njega u to vrijeme na tribini.
    Nije se zabranjivalo pozdravljati navijace, navijaci tada nisu bili neprijatelji.

Badelj je otisao 2012. iz dinama. Tada je borba vec bila povelika, odradio se i bojkot i sve, navijaci su bili neprijatelji, nije se smjelo pozdravljati tribiine i slicno.

Dva razlicita primjera.

I nije isto kada igrac iz tog vremena ode i suti. Ili kada igrac ode iz kluba, nakon par godina dode na sudenje i stiti guzicu velikom gazdi.
  • Nolifer
    12.3k

Znam znam da je razlika i da su se vodile tad borbe i zato kažem
  • Mr Anderson
    13.6k
    Ovo nikud ne vodi, svojevrsno vraćanje na ustaše i partizane, izvlačenje kaj je koji igrač izjavio prije 15 godina. Ti igrači koji su tada igrali, imali su ugovore s klubom koji je tada vodila uprava koja je bila. Iluzorno je očekivati da igrači vode bitke navijača. Ne treba to izvlačiti nego gledati naprijed.
  • Papastrumf
    18.5k

Brate, ubijaš više s tim Lukom Modrićem.
  • Crusades
    18.2k
    Ko da smo mi odjebali Lukicu, a ne on nas :rofl:
  • jedan u nizu
    15k
    Ovo nikud ne vodi, svojevrsno vraćanje na ustaše i partizane, izvlačenje kaj je koji igrač izjavio prije 15 godina. Ti igrači koji su tada igrali, imali su ugovore s klubom koji je tada vodila uprava koja je bila. Iluzorno je očekivati da igrači vode bitke navijača. Ne treba to izvlačiti nego gledati naprijed.Mr Anderson

Svima je to jasno.
    Drugacija vremena, drugacija prica.
    Ali onda sada, nakon 10-15 godina, nakon sto su likovi osudeni, pobjegli iz zemlje, kada je svakome u zemljji jasno da su kriminalci, sada ocekujemo neke drugacije rijeci. Nema ni Peras, mumije ili drota u klubu pa da se biraju rijeci.

Ne treba se puno govoriti o tome, ne ocekujem da ima negativne izjave o bivsim duznosnicima kluba.

Jedino sto ocekujem jednu recenicu tipa:

''Gledajte, bila su to druga vremena, drugacije se razmisljalo, drugacije stvari su se nama prikazivali, a sada su drugacija (i bolja) vremena ispred nas''

Ne trebaju mi nekakve izlike, opravdanja ili nesto. Zelim samo da daje u javnost da je svjestan dogadaja i da ne negira to.
    Kako Badelj, tako i svaki drugi igrac iz tog vremena.
  • OBIGB
    1k

Dobio je Milanče (kako ga se zvalo na toj utakmici) i palicom od bubnja, drito u cufa. Meni nije žao, ali istini za volju, ta reakcija tribine je bila na njegov intervju SN, gdje je zapravo dobar dio odradio urednik sa svojim naslovom, jer kontekst je bio malo drugačiji. Mi kakvi jesmo, lako zapaljivi, reagiramo prvoloptaški (ponavljam, tada prema meni ispravno) pod utjecajem cijele situacije (jbt, ne znam smjestit tu utakmicu u koji mjesec, koju godinu, kaj to bilo odmah nakon bojkota?). Mislim da je neko s tribine, ko ga zna privatno iz kvartovskih krugova stisnuo za to, pa se pravdao, izvučeno iz konteksta, nisam tako mislio itd…

Libo me racku, al nije sve crno bijelo. Načelno, to su igrači, za rijetke bi rekao da nisu karakterno pičketine i naučio sam kroz vrijeme da moram pričat o njima većinom s obzirom na njihovu igru, jer kad krenemo o karakteru brzo se posvađam. Vjerojatno je i s njihove strane isti k, a očito je taj period takvog navijačkog života, u najmanju ruku teškog, ostavio velike posljedice i teško mogu svoja proživljena iskustva maknut u stranu, pa stvaram predrasude, odnosno generaliziram.

Zašto ovo pišem, pa eto, eto tako. Ima isto jedan majmun, nekada velika Dinamova nada, ex repstativac, koji je napravio puno goru stvar od MB-a i već mu se dugo vremena pegla imidž, kroz povremene tekstove, podcaste i proglašava ga se prvoborcem protiv Mamića. On mudrica šuti, tu i tamo se podsmjehne, jer ponosan je kaj je purger. OK kompa, možda i bolje da se nikada ne saznaju svi detalji oko tog cirkusa od prije 20ak godina.

Back to the topic, OK mi je da Klub dugoročno traži rješenja problematike ljudskih potencijala unutar vlastitog ekosustava, samo mi kao navijači (bar BBB) uvijek moramo imati uzdignutu obrvu, kritički odmak, koliko god ljudi u Klubu bili naši, a ne njihovi. Nije lako imati kvalitetne ljude za rad u nogometnoj organizaciji, tovari su najbolji primjer što je (ne)rezultat kadrovskog deficita za rad u nogometnoj organizaciji prema nekim modernim trendovima koji mogu dati pozitivne pomake. Takve ljude se mora razvijat, stvarat ili kupovat suhim zlatom (ako znaš što ti uopće treba). Ako je Klub odredio da je MB jedan od tih potencijala, OK. Njegov krimen sigurno za nas nije uteg kojeg se u ovom trenutku ne može odbacit.

Ali za neke, uvijek postoji ali, Muhammad Ali…
  • masacusec
    6k
    Sad ću malo generalizirati i iskazati jedan možda površni stav o jednom nogometnom igraču, neka mi fudbaleri ne zamjere to. No, nikad nisam imao neko visoko mišljenje o inteligenciji nogometnog igrača, naročito svezi tema izvan nogometnih okvira. U tom periodu u Dinamu nije bilo igrača s izraženom osobnošću i karakterom te je u takvom je bazenu insuficijencije inteligencije, mamić svojim doktrinama, postulatima i vještom demagogijom vrlo uspješno plivao i manipulirao takvim igračima.
    Nisam neki fan badelja, no njegove su riječi samo riječi, nije sudjelovao u kriminalu kao neki (ali neću o zlatnoj lopti jer kolegi Papastrumfu raste tlak). Vjerujem da se badelj opametio… Kriminalac je prošlost našeg kluba i ne obraćajmo pažnju više na njega!
  • BluePhone67
    5.3k
    PETaKOlona ti nisi zakasnio 3 minute na sastanak kako kažeš, na sastanku niste bili sami upravo zbog ovakvih priča rekla-kazala i koliko si puta kao kapetan ove sezone zakasnio na trening ?BluePhone67

Vjerujete li Bruni Petkoviću kad je kazao da je Zvonimir Boban u razgovoru s njim kazao da ste samo zapisničar?

- Bio sam na tom razgovoru, sjedio kraj Zvonimira Bobana i Brune Petkovića. Tu sam sve rekao, zar ne? Želimo Bruni sve dobro jer je puno dobroga i dao Dinamu...

https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/hnl/klubovi/dinamo/ekskluzivno-dinamov-sportski-direktor-o-bobanu-petkovicu-i-otkrio-koga-je-bilo-najteze-dovesti-15615112
  • ElDorado
    5.5k
    I ne pita ga jedino važno pitanje koje još nas zanima: Da li će se Dinamo pojačavati još na krilima.
  • The Undertaker
    8.6k
    Kao prvo, morate biti svjesni da stvari gledate iz jedne, svoje perspektive a to je, obično, daleko od objektivnog. Kao drugo, većina ljudi, vjerovatno i Badelj, ne zna niti je tada znala sve detalje tih odnosa i svoje mišljene je formirala na osnovu njima dostupnih informacija.
    Kad bih vam ja napisao moje tadašnje viđenje i mišljenje o tim događajima vjerovatno bi završili ovdje na pas mater.
  • NKDZ86
    5.5k
    Kad bih vam ja napisao svoje tadašnje viđenje i mišljenje o tim događajima vjerovatno bi završili ovdje na pas mater.The Undertaker

vrlo vjerovatno jer si sam rekao da ti je bilo ljepše dok nije bilo navijača, bbb na stadionu. jasan si ko dan za kaj si i za kog si.

kad smo kod naivnosti fudbalera, pa jedan tada klinac Brodić je pohvalio bbb kaj su došli na hitrec podržat juniore na ramljaku (gdje im nije bio dozvoljen ulaz kao svima!!) i di je poslije završio ...daleko od dinama, ko svi koji nisu šutili i bili za četnika zm.

a sada, drago mi je kaj je taj četnik izvan RH i gleda dok dinamo puni Maksmir protiv vukovara, pule, gorice, ima 60k članova, 5.5k godišnjaka i to sve ne zbog para.
    on i njegovi su dobili veliko prizemljenje, obična jad i bijeda od ljudi, yebale ga pare.
  • Jos-Optimus
    7.2k
    Apsolutna istina, tada u određenom periodu je meni Mamić bio pozitivac, a Boysi huligani. Popušio sam priču
  • crophantom
    1.7k
    Ko tad nije vidio jednostavno nije htio vidjeti.
    Pa vec čini mi se 2007., mislim da su Domžale bile prije Werdera, ugl, moj stari je prvi (i jedini :D ) put isao na sjever da vidi kak je to, naravno da je šutio 90 minuta, osim kad se deralo Mamiću Cigane, tad je bio najglasniji :D
    A nije čovjek koji bas u detalje prati stvari oko HR nogometa, al vec je tad vidio neke stvari, a to je bilo daleko prije ovih najgorih trenutaka koje su onda ljudi koji su ostali na tribinama proživljavali.

Možda sam se i zajebo, sad vidim da su Domžale bile i 2008. Možda je to bilo tad. Ugl, neznam, znam da su bile Domžale.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.