• Orc123
    12.3k
    A cim se vi zamarate! Svasta se putem moze desiti, zakomplicirati ali sam gotovo siguran da 2 godine za redom necemo imati 30 stativa, da nas nece na svim poljima sjebat gol razlika i da nam 4 od 5 najboljih igraca ce biti van kadra par mjeseci.....vec sad imamo jasne konture momcadi. Npr. Siguran sam da ce vezni red biti kompaktniji, ne nuzno pojedinacno kvalitetniji ali da cemo biti puno cvrsci, pametniji, brzi i motoricniji....krila ne mogu biti losija od prosle sezone iako ocekujem jos nadogradnju sa jednim kapitalcem ali vec sad su krila kvalitetnija. Napad, kad dovedemo 1. Spicu ce biti jaci jer smo i tako sezonu odigrali bez Petka, obrana? Imamo kvalitetno duplirane bekove, sad i stoperski ce to bit bolje i ne vidim razlog za brigu.

Siguran sam da cemo biti prvaci! Jbt mi nikad losiji i na kraju radi gol razlike popusili naslov, isto tak smo radi gol razlike sjebali LP, a kup igrali na bazenu i promasili sve kaj se moze....

Nemre se ponoviti to, nikako....a Boban je pokazao da ima znanje, karizmu i treba mu dati povjerenje. Ja sam prvi sumnjao u neke poteze, ne u njega vec da ne padne pod utjecaj javnosti, kao sto sam ja pao pod utjecaj izmisljotina i baljezganje novinara koji su promasili sefa i stanicu.

Imat cemo gladnu, mladu, a opet iskusnu momcad!
    Jedino lose u svemu tome je sto cemo jos cekati ebena 5 tjedna da svo to ludilo pozitivno krene!
  • Droljo
    17.6k
    Mi sad za igrača Istre dajemo postotak a to nekako postaje pravilo i to mi se baš ne sviđa.serbus

Meni se to baš sviđa. Neka i istra, belupo, rijeka riskira zajedno sa nama. A ne da im punimo pola proračuna za nekog talenta. Primjer mali jagušić, oni njega cijene (karikiram) 4 mil eura. E pa dečki neće to tako ići. Evo vama 1.5 mil i 30% od budućeg transfera. Kad ste tak sigurni u malog i tražite tolku lovu onda pristanite na ovo i dobili bute 10 mil kad ga rešimo van. Inače samo mi riskiramo sa velikim odštetama plaćenim hnl bagri.
  • Zagi
    10.4k
    Da ok. Sigurno da je taj model vrlo zanimljiv u startu kada dobijaš igrača jeftinije.
    Malo manje kada se on razvije pa moraš podijeliti 30% od 20-30 m .
  • mali M
    7.9k
    pa Zagi ako smo ga platili 1.5mil, i 15%, a prodamo za 20mil, pa slobodno neka i Belupo zaradi 3 milje jer smo mi u tom trenutku zaradili 15,5mil. Kad makneš i dolazni transfer...
    Dobro Droljkić veli, neka i oni riskiraju ako su toliko sigurni u razvojni potencijal
  • Droljo
    17.6k

I još se mi ugradimo sa 20% od sljedećeg :cool:
  • scooniepenn
    5k

Ako su to postoci na ostvarenu razliku to je OK, ali ako su čisti postoci to je nešto potpuno drugo. Mi nigdje nemamo čisti postotak, najeklatantniji primjeri su Olmo i Gvardiol.
  • fakin
    912
    pa nije Dinamo osijek ili slaven belupo pa da ne mora biti prvak. Dinamo ima nemjerljivo više novaca od svojih konkurenata, Dinamo ima nemjerljivo bolje igrače od konkurenata, Dinamo je klub iz glavnog grada države, Dinamo dominira Europom veći godinama. Naravno da sve osim osvajanja titule je ogroman podbačaj i zaslužuje rezove i ostavke.

još najbolje da se s najviše para, najboljim igračima, najboljim predstavama u europi, najboljim rankingom u europi, najboljim uvjetima od svih konkurenata zadovoljimo ponovno drugim mjestom.

ove sezona je bila teški podbačaj, a dvije sezone zaredom bez titule u ovakvom klubu je teška blamaža.

i nadam se da je svima u klubu jasno da prvaci jednostavno moramo biti. hoćemo li ispasti u kupu u 1/4 finalu? jebe mi se. hoćemo li u europskoj ligi biti 25.? jebe mi se. ALI PRVACI MORAMO BITI
  • Bosskovitz
    17k
    to znaci da im je maric najmanje 5 puta prodao pricu sto dovodi do problema da njih 13 pojma nema o nogometuOlmic

Mislim da ti, a i neki drugi, ne razumijete u potpunosti ulogu IO.

Njegova uloga nije da debatira sa sportskim direktorom ili upravom oko procjene kvalitete nekog pojačanja nego da ima kontrolu nad poslovima na koje se troši više od cca 5% godišnjeg budžeta kluba i stopira ih u iznimnim trenutcima kada s poslovnog - a ne s nogometnog - aspekta procijeni da oni nisu oportuni za klub. Zato tamo pretežno i jesu poslovni ljudi, kao i u sličnim tijelima gotovo svih ozbiljnih klubova, a ne nogometni profesionalci - njih se pak dovodi da obavljaju izvršne funkcije u klubu, odnosno rade posao koji znaju za plaću.

IO ne ocjenjuje igrače, on imenuje članove uprave i ocjenjuje njihove rezultate rada te ih shodno tome smjenjuje, ne produžuje im ili produžuje ugovore. U cijeloj toj vertikali se pogreške mogu događati i događat će se kao i u svakom poslu, važno je da ih bude što manje, da ih se prepozna i ispravi. Plastično, ako SD dođe s prijedlogom igrača za kojeg treba odobrenje IO, neće IO njemu reći "mi mislimo da si u krivu i da on nije pojačanje za nas", ali će nakon svega analizirati postavljene ciljeve i njihovo ostvarenje te shodno tome donositi odluke. Nije to "prodavanje priče" - stručni ljudi daju stručnu ocjenu i vjeruješ im dok imaš povjerenje u njih, ako te ocjene ne donose rezultate onda gubiš povjerenje u te ljude i dovodiš nove umjesto njih. Kad bi IO procjenjivao svakog igrača onda SD i Uprava ne bi imali stručnu autonomiju, što znači da ih se ne bi moglo ni pozvati na odgovornost. To ne bi bio dobar sustav i dobro je da to tako niti ne funkcionira.

Ili kako je dobro dati Kangi bonus 3000 eura po goluOlmic

Samo još ovo - u čemu je problem s bonusom za golove? Da je Kanga ovog proljeća zabio još 10 golova, bi li nam to vrijedilo 30.000 eura? Ja mislim da bi. Ti misliš da ne bi?

S poslovne strane - a to je ono što IO procjenjuje - ja da sam u IO ne bih imao nikakav problem s tim da napadač koji zabije 30 golova u sezoni dobije 90.000 eura bonusa. Pitao bih SD-a kakav bi to utjecaj moglo imati na svlačionicu ukoliko sličnih bonusa nema kod drugih igrača, ali opet - za to imam SD-a. I ja u poslu imam ljude koji svoj posao znaju vrhunski i nekoliko puta bolje od mene, zato ga i rade. Ja brinem o makro ciljevima i strategiji, oni brinu o mikro i mid ciljevima i operativi. Kad ih tražim za procjenu ili savjet, tim savjetima vjerujem. Ako bi se pokazalo da te procjene i savjeti nisu dobri te opetovano ne donose rezultate, promijenio bih osobu.
  • mali M
    7.9k
    Mislim da ti, a i neki drugi, ne razumijete u potpunosti ulogu IO.

Njegova uloga nije da debatira sa sportskim direktorom ili upravom oko procjene kvalitete nekog pojačanja nego da ima kontrolu nad poslovima na koje se troši više od cca 5% godišnjeg budžeta kluba i stopira ih u iznimnim trenutcima kada s poslovnog - a ne s nogometnog - aspekta procijeni da oni nisu oportuni za klub.
    Bosskovitz

ako SD dođe s prijedlogom igrača za kojeg treba odobrenje IO, neće IO njemu reći "mi mislimo da si u krivu i da on nije pojačanje za nas", ali će nakon svega analizirati postavljene ciljeve i njihovo ostvarenje te shodno tome donositi odluke.Bosskovitz

Bogu hvala na ljudima koji ovako smireno pojasne kako nešto funkcionira i što je u čijoj domeni odgovornosti, jer moje strpljenje je bilo pri kraju i nebi mogao ovako sabrano, strpljivo i plastično pojasniti :lol:
  • Imamo Dinamo
    4k

Apsolutno. Htio bih tu pohvaliti kolegu Bosskovitza koji je jako cesto glas razuma, u trenucima kaosa na forumu pojavi se uvijek s nekakvim kvalitetnim upisom :clap:
  • Jurki
    18.1k
    meni samo nije jasno da jedne te iste stvari treba pojasnjavati milijardu puta.
    Bar je taj dio SD-IO objasnjen 100 puta na ovoj temi i kuzim da si izgubio zivce, a i tko nebi.
  • vjeko1701
    16.1k
    meni samo nije jasno da jedne te iste stvari treba pojasnjavati milijardu putaJurki

zato je mnogi nisu ovdje da im se nešto pojasni već da ispucavaju svoje frustracije kroz floskule i slogane
  • mali M
    7.9k
    Htio bih tu pohvaliti kolegu Bosskovitza koji je jako cesto glas razumaImamo Dinamo

osim kad se tiče oklade za Kranjčevićevu :rofl: (šala da se netko ne upeca)

zato je mnogi nisu ovdje da im se nešto pojasni već da ispucavaju svoje frustracije kroz floskule i sloganevjeko1701

ma ti si jedva dočekao da ispucaš ovu frustraciju :rofl:
  • Nolifer
    11.7k
    koji je jako cesto glas razuma,Imamo Dinamo

Dobro da nema više politike i iole teme, jer sumnjam da bi bio glas razuma, isto kao i sa dresovima, najbolje bilo kad je lik trpavo u neki imaginarni koš ako mu nisi bio po šmeku. :lol:
  • Imamo Dinamo
    4k

Pocesto se nisam slagao s njim, ali za razliku od dobrog dijela foruma mogu reci da je barem bio konstruktivan, i uvjeren sam da nije bas on razlog zasto je tema ukinuta :halo:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.