• Neron53
    1.7k
    Ovdje je igleda dobar dio ekipe ziher da je Zvone 24/7 online na Zoni i da pride zna tko je iza kojeg nicka :)
  • Omake
    9.4k
    Mislim da smo doveli baš kapitalca koji će dominirati HNLom i kao solo 6, i kao lijeva 6 u 4231 i lijeva osam u 433. Protiv veze npr Villar, Ljubičić, Stojković, Hoxha i Lisica ti je svaki izgubljeni duel tranzicija jer s loptom u nogama u cugu grabe po 30,40 metara dok trepneš, pa ti igraj čovjeka preko cijelog terena protiv Dinama ako imaš muda.

Sezona 23/24 u La Ligi kao lijeva 6 u 442 i 4231.
    exT50NS.png

Sezona 20/21 u Romi kao baš 6 playmaker u 343 i brojke su mu bile fantastične. Misilm da ćemo i bunkere i presing 1v1 ove sezone lakše riješavat s Villarom, kao i defenzivnu tranziciju jer lik djeluje kao agresivnija 6 od Mišića u tom pogledu.
    YU7ehHh.png
  • gaTeDZG
    1.6k
    o_36999035_1280.jpg?_gl=1*1sb9fk*_ga*MTQ3NDkyODYyNy4xNzI2MTQ3NTcz*_ga_0PCQNHB2ZD*czE3NTAwNDc2NDQkbzE4JGcwJHQxNzUwMDQ3Njc1JGoyOSRsMCRoMA..&fbclid=IwQ0xDSwK8eyBleHRuA2FlbQIxMAABHhH_dllsF0QJ3bcyMqtWzousunWF3FcSqpjEJAHOmJHcNgERrb7xzLqSrHTn_aem_RmtSm8-RnWKtTpbdzFoRzA

SN pišu:

Ljubičić je odbio konkretne njemačke ponude, kojih je bilo dosta nakon što je s Kölnom izborio povratak u najviši dom njemačkog nogometa. Primjerice, Union Berlin već je bio pripremio liječnički pregled za Ljubičića, ponudio mu bogatu ponudu, izdašniju od Dinamove, tamo ga je čekao njegov bivši trener, Steffen Baumgart, koji je i inzistirao na njegovom angažmanu. Njegov Köln također ga je htio zadržati, a zainteresirani su bili i Werder Bremen, Augsburg, Hoffenheim... No, nakon poziva Zvonimira Bobana, Ljubičić je donio odluku "samo Dinamo Zagreb".

Na samom početku ljetnog prijelaznog roka među najzanimljivijim vijestima u Hrvatskoj, Njemačkoj i Austriji bila je objava da će Dejan Ljubičić (27) iz Kölna prijeći u zagrebački Dinamo. Sadržaj pitanja uglavnom je bio "je li moguće, zar stvarno, zašto napušta njemačku Bundesligu i zamjenjuje tamošnje top stadione punih tribina s hrvatskom nogometnom zbiljom?".

Ljubičić je odbio konkretne njemačke ponude, kojih je bilo dosta nakon što je s Kölnom izborio povratak u najviši dom njemačkog nogometa. Primjerice, Union Berlin već je bio pripremio liječnički pregled za Ljubičića, ponudio mu bogatu ponudu, izdašniju od Dinamove, tamo ga je čekao njegov bivši trener, Steffen Baumgart, koji je i inzistirao na njegovom angažmanu. Njegov Köln također ga je htio zadržati, a zainteresirani su bili i Werder Bremen, Augsburg, Hoffenheim... No, nakon poziva Zvonimira Bobana, Ljubičić je donio odluku "samo Dinamo Zagreb".

Prvi, ekskluzivni intervju za hrvatske medije, Ljubičić je obećao Sportskim novostima i održao je riječ.

Dakle, odlučili ste se za hrvatskog nogometnog giganta, Dinamo, pa pretpostavljamo da ste pozorno pratili rasplet prvenstva u HNL-u.

- Da, tako je, iako sam i prije pratio Hrvatsku nogometnu ligu, aktivnije dok mi je brat, Robert, bio član Dinama. Na žalost, Dinamo nije uspio obraniti naslov, a bio je tako blizu. Gledao sam posljednji dvoboj protiv Varaždina, Dinamo je bio pobjednik, ali naslov je otišao u Rijeku. Svaka pobjeda trebala bi biti slatka, ali život nam potvrđuje da baš i nije tako. Zato ćemo se potruditi da sljedeće sezone ne bude gorčine na koncu prvenstvene utrke i da naslov prvaka vratimo u Zagreb.

U najboljim ste igračkim godinama, kako to da ste odlučili prestižnu Bundesligu zamijeniti HNL-om? Rijetki bi to učinili, sama ta vijest izazvala je ogromno čuđenje u nogometnim krugovima...

- Sve sam to čuo, čitao i objašnjavao ljudima u mnogo navrata. Iskreno, uživao sam igrajući u Njemačkoj, u 1. Bundesligi, pa jednu sezonu u 2. Bundesligi. Posljednjih pola godine mog ugovora s Kölnom javljali su mi se mnogi, znani i neznani, službeno i neslužbeno, klubovi, menadžeri i da dalje ne nabrajam. Međutim, nekako u vrijeme kad smo s Kölnom osigurali povratak u elitni dio njemačkog nogometa, dobio sam poziv s hrvatskog broja, a s druge strane bio je Zvonimir Boban. Nakon oko sat vremena razgovora dogovorili smo skoro sve, dali riječ jedan drugome i to je bio moj pristanak da se pridružim plavoj obitelji Dinama. Znači, taj Bobanov poziv odredio je moj daljnji nogometni put.

Što je bilo presudno u tom razgovoru s Bobanom? Neka njegova vizija, ideje, ugovorna ponuda ili nešto drugo?

- Ne želim sada ispasti populist, ali uvijek sam u svojim mlađim godinama želio igrati za Dinamo. U navijačkom smislu, Dinamo je bio moj klub broj 1. Jedan od razloga tih čuđenja mom odabiru je i financijska strana. U ovom slučaju dolaska u Zagreb ta me činjenica nije vodila, niti je bila presudna. Mnogo izdašnije ponude imao sam u Njemačkoj i to iz čak pet klubova koji su bili skroz konkretni i korektni u tom pogledu. No, razgovor s Bobanom i njegova vizija budućeg Dinama i moja sklonost tom klubu bili su presudni. Sve druge priče su netočne. Uvjeren sam da ćemo na zajedničkom putu biti od koristi Dinamu u osvajanju trofeja. Uostalom, zar nije normalno da mi Hrvati, koji se bavimo profesionalnim sportom, a rođeni smo i odrasli u inozemstvu, pristupamo hrvatskim klubovima i igramo hrvatsku ligu?

Jeste li imali kakvih neugodnosti u Kölnu nakon što se "provalila" vijest da vas Dinamo želi?

- Köln je prema meni bio iznimno korektan. Na službenoj klupskoj stranici zahvalili su mi na mojim igrama i doprinosu uspjehu kluba. Želim im veliku sreću u Bundesligi i da je više nikad ne napuste. Ništa, baš ništa ružno ne mogu reći o Kölnu, samo najljepše. I oni su mi bili ponudili novi ugovor, jako dobar, ali srce je vuklo u Zagreb, u Hrvatsku. Moji suigrači su bili tužni što odlazim, što nećemo i dalje dijeliti svlačionicu...

Već u srijedu, 18. lipnja, Dinamo s trenerom Mariom Kovačevićem kreće s pripremama za novu sezonu, jeste li spremni?

- Uvijek spreman! Ovog puta posebno, veselim se pripremama i vjerujem u naš uspjeh. Naravno, pomoći će nam i naši navijači. Znam kako srčano i vjerno navijaju za svoj klub. Još dok sam bio u Rapidu znao sam da su BBB i Ultrasi prijatelji, a i jedni i drugi ogromna su potpora igračima - zaključio je Ljubičić.
  • Laugreano
    4.2k
    Pa imamo Cordobu za tu cijenu
  • Omake
    9.4k
    Massive follicular upgrade

• Mathiasovi Chageri
    5.5k
    izdajice" i "nemoj nas napustit"Žan

Ovo s izdajom je više zbog njegove izjave kad su ispali iz lige da će se vrlo brzo “zajedno vratiti”.
  • Olmic
    4.8k
    Znam Davorine Olivariju da citas. Pohvale za ekskluzivu da je Villar nas novi igrac ;)
  • crophantom
    815
    Ljubicic je znači ipak siguran. On i Villar, još čekamo potvrdu Vidovica i ako Misic ostane u vezi smo fenomenalno pokriveni.
    Izgleda da je Kova bio u pravu kad je reko da smo do priprema 90 posto kompletirani.
    Nadam se i nekom napadaču i stoperu koji ce samo s vedra neba sletiti bez da ih je iko spominjao.

Ali uz sve ove shoppinge mislim da neće biti love za Jagusica, to mi je malo žao jer sam uvjeren da ce dogodine biti preskup.
  • Jurki
    17.8k
    Ali uz sve ove shoppinge mislim da neće biti love za Jagusica, to mi je malo žao jer sam uvjeren da ce dogodine biti preskup.crophantom

Ne vidim razloga da se nebi islo u tu investiciju.. lova od transfera tak i tak ne dolazi odmah.. a i mi ne placamo sve u jednom šusu
  • crophantom
    815
    Pa ako ćemo ići u to ja prezadovoljan, samo kažem da smo vec platili odštetu za Villara, piše se i za Vidovica i ovog beka, Lisicu, očito ćemo i za stopera i napadača, Mudrog i Soldu smo nesto platili, tako da pitanje kolko mi jos imamo novaca za transfere za potrošiti.
    Ok, nece biti premija za LP pa je to sigurno olakšanje za budget.
    Ali ako Manenica to preslozi da se nađe love i za investiciju u Jagusica niko sretniji od mene :D
  • BigZ
    667
    Na inicijale MV svi smo odmah pomislili Moris Valincic, kad ono, Matteo Vinlof.

Na GV naravno Gabrijel Vidovic, kad ono, Gonzalo Villar.

I sad kad RM nije Ramon, nego Riyad...
  • Kujtim Shalla
    5.2k
    ovo na kralju si najbolje napisao , kad je neko sposoban i kuzi se u nogomet,ima ideju sve je onda moguce . A neko ko je mutav nemoze ni za 2 prelazna roka naci ljevog beka. Neko ko ima 3 mjeseca za naci napadaca a on ti dovesen kangu,uz sav respekt prema kangi.
    Bas kao sto kollega rece , bog te blagoslovio Zvone Bobane i samo nastavi ovako
  • Ivanmtk
    1.4k
    Kapetan radi u tišini. Imam osjećaj da će bit još ovakvih igrača koji nisu spominjani u medijima. Podrška Zvoni od prvog dana.
  • Jos-Optimus
    6k
    Imaš intervju s Naletilićem di je baš pričao o tome i kako Zvone kuži stvari, da ima oko za igrača i da zna što traži
  • rioda
    8.8k
    Sve o Bobanu govori ova izjava Ljubičića da su se dogovorili odmah na prvom pozivu. Zamišljam kako bi to izgledalo da ga zvao Marić...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.