• Kwedi
    3.8k
    Ovo za '63. istina. Tek nakon potresa u Skoplju i Banja Luci su krenuli stroži propisi prilikom gradnje
  • immerwieder
    1.1k
    64. su došli prvi tehnički propisi, 81. ozbiljni pravilnik, i sad je EC, ovo se sad računa prema dopuni propisa iz 2017. koji su izašli 1.7.20.
  • BigZ
    383

    Mislim da je bockaj bolji od leovca i jumanjia. Je da je propuh u glavi, al u osijeku igra odlicno.
    Ademi je kod bjelice vise igrao centralnog veznog, neku plutajucu minu koja je cesto ulazila u zavrsnicu i zabijala golove, pa sam tu poziciju zamislio za ivanuseca, a caktasova uloga bi bila nesto kao olmova, iako nije tako dobar 1 na 1, ali odlicno igra iza napadaca. Znaj da sam slozio ekipu iz HNL bazena, tako da mi pomogni ako znas nekog boljeg ko bi igrao tu poziciju.. Mozda franko, ne znam. Moru bih vise volio na zadnjem veznom jer ima tendenciju biti duboki playmaker. Ali to je samo moje misljenje.
  • xavier
    11k


    Ademi je igrao centralnog veznog u 4-1-4-1 sustavu, a iza njega je bio Šunjić kao klasični defanzivac. Kasnije je Bjelica prešao na 4-2-3-1 sustav. No sve to i dalje ne odgovara na pitanje zašto Ademija nema u tvom sastavu.

    A što se tiče pojačanja, zašto samo HNL? Dinamo ne smije kupiti igrača koji nije iz HNL-a?
  • BigZ
    383

    E pa moj zamisljeni sustav je 4-1-4-1.
    Moru bih vise volio na zadnjem veznom jer ima tendenciju biti duboki playmakerBigZ
    . Ne znam sto ti ovdje nije jasno. Moro ima bolju viziju i preglednost igre, takoder je dobar defanzivac. Malo mu fali hrabrosti, ali doci ce. Takoder mozes pitati skaute vecih europskih klubova zasto je Moro u njihovim biljeznicama, a ne Ademi.

    A što se tiče pojačanja, zašto samo HNL? Dinamo ne smije kupiti igrača koji nije iz HNL-a?xavier
    Ovo je momcad napravljena iz HNL bazena, nije za ocekivati niti Bockaja niti Caktasa. Ali bih volio da imamo takav profil igraca, ako ne i bolje.BigZ
    Rekao sam ovdje da bih volio takav profil igraca, ne mora nuzno biti iz HNL. HNL sam samo uzeo kao primjer jer je to liga koju najvise pratim.

    Takoder, ohrabrujem te da ti napises svoje misljenje o Dinamovoj momcadi u novoj sezoni, pojacanjima koje bi htio vidjeti, igracima koji bi se uklopili u tvoj zamisljeni sustav.
    A onda cu te ja docekati na zadnje dve kak ti mene.
  • xavier
    11k
    ohrabrujem te da ti napises svoje misljenje o Dinamovoj momcadi u novoj sezoni, pojacanjima koje bi htio vidjeti, igracima koji bi se uklopili u tvoj zamisljeni sustav.BigZ

    Nemam još dovoljno hrabrosti. Možda kad skupim malo više iskustva kao ti :wink:
  • BigZ
    383

    Doc ce s vremenom, ne brini.
  • Mali dioničar
    13.5k
    Moro ima bolju viziju i preglednost igre, takoder je dobar defanzivac.BigZ

    Moro nije dobar defanzivac. Svaka jača utakmica užas.

    Benfica 3:0; Moro defanzivni vezni. U Zagrebu ih se sa Šunjićem pomelo, u Lisabonu negledljivo. Jedina slamka spasa bi bio penal na Petkoviću ili ona šansa Gojaka ili Belog, ali balans u sredini terena debelo na strani Benfice.

    Rosenborg u Trondheimu. Visili ko lusteri, dok nije uveden Gojak Dinamova sredina nije dobila ni jedan duel. Teška nemoć.

    Sahtar doma. Moro dobio dva žuta kartona kao posljedicu svoje defanzivne nemoći.

    To je ovak iz glave, bez neke analize.
  • marcio amoroso
    31.5k

    Moru se po meni gura na poziciju koju ne treba igrati. On je za mene više osmica nego šestica, treba mu neki pitbul kraj njega da dođe do izražaja.
  • Mali dioničar
    13.5k


    Da, ali to razjebava cijeli balans momčadi. Svaka pozicija na terenu je danas bitna, ali ova je možda i najosjetljivija. Pogotovo kad vezni red nije koncipiran da trpi na zadnjem veznom igrača tipa Pirlo koji puno zna, ali nije duel igrač.

    Treba mu dobar trener koji bi mu objasnio linije kretanja da kompenzira manjkavost u duelu. To se u HNL-u ne vidi uopće, ali se u europskim utakmicama vidi iz aviona.
  • xavier
    11k
    @Mali dioničar @marcio amoroso

    Naravno da Moro nije klasični defanzivac i moram priznati da ne razumijem kako ljudi zamišljaju igru Dinama u Europi gdje je on najdefanzivniji veznjak u momčadi. Naravno da to nećemo ni vidjeti jer je tu Ademi koji je defanzivac i ako može uvijek će on igrati tog zadnjeg veznog.

    No fasciniraju me ideje o trojki Moro - Ivanušec - Caktaš u vezi. Tako možeš igrati protiv Slavena ili Istre, ali u skupima LP ili EL to je samoubojstvo.
  • markoli
    1.6k
    Glupo mi je žaliti za nekim igračima koji nisu tu, ali Šunjić kod Bjelice je puno kompatibilniji u sustavu nego što je to bio Moro.
  • BigZ
    383

    Ima smisla to kaj velis. Slazem se.
    Ak se dobro sjecam, protiv Rosenborga je puno curilo preko krila, jer su imali mocne igrace na tim pozicijama. Ta utakmica u trondheimu je za zaborav, jer je podbacila cijela momcad.
    Protiv Benfice u Zagrebu smo igrali maestralno, iako nas je Livakovic par puta spasavao, Sunjic je bio najbolji igrac (nikad necu prezaliti tu prodaju iz vedra neba).
    U uzvratu se dosta osjetio izostanak pojedinih igraca, ali je cinjenica da se Dinamo odlicno branio 70ak minuta (sto je bila taktika Bjelice), doslovce smo sjedili Liviju u petercu. Mogli smo dobit penal, mogao je Gojak zabit za prolaz, Atiemwen za nadu. 3:0 je nekak nerealan rezultat jer smo bili jako blizu da prodemo dalje.
    Da, protiv Sahtara je Moro bio jako los, ulaskom Djire (neiskusan, ali po vokaciji zadnji vezni) smo dobili cvrstocu, plus kaj je izborio crveni karton.
    Protiv Viktorije u Plzenu se sjecam kad je Moro ulazio kao zamjena i kad si mu na faci mogao vidjeti da kaki u gace
    Takoder se slazem da je Moro vise osmica nego sestica, ali sve se da nauciti. Uz dobro usmjeravanje moze jako napredovati. Zar nije Modric u Dinamu igrao ofanzivnog veznog? Pa gle di je sad. Moru volim jer vidim ogromni potencijal u njemu, pa i slazem se sa @xavier da je solucija s njim na zadnjem veznom prolazna u HNL, ali ne i u Europi. Pa nek se onda kali u Hnl-u. Vidis da je Bjelica varirao sustavima, 4-1-4-1, 4-2-3-1 u hnl-u, 5-3-2, 5-4-1, 3-5-2 u Europi.
    Da se razumijemo, obozavam Ademija, kapetan i buldog, Bjelica mu je pronasao odlicnu rolu. Ali moja je krivica kaj puno vjerujem Mori. Treba pronaci ravnotezu da oboje imaju i minute i uloge.
    @xavier Daj neki prijedlog, zanima me tvoje razmisljanje, uvijek je lakse kritizirati.
    https://youtu.be/pV38Ou-Q2Ug
    https://youtu.be/MTOpjyktyAM
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.