• Mr Blue
    3.4k
    Ako niste teta u računovodstvu, ne vidim razloga da se previše zamarate ciframa za koje se igrači kupuju ili prodaju.The Undertaker

    Ili da parafraziram: "Što te boli kurac koliko sam platio stolicu??"
    (Bjegunac Z. M. - 17.11.2011.
    https://www.24sata.hr/sport/uzivo-iz-dinama-sto-nam-je-to-mamic-pripremio-ovoga-puta-242802)


    Zamaramo se jer nam je stalo do Dinama, kao i do njegovog imidža.
  • The Undertaker
    4.1k
    Evo sad ja. Ako ja dobro razumijem, pranje lova znači da se ona iz Dinama, preko Lokomotive, izvlači na privatne račune ZM i tko zna već koga. Evo mojih argumenata zašto mislim da to nije svrha Lokomotive.

    • Ako gledate Lokomotivine fin. izvještaje, barem ove zadnje, onda ja tu ne vidim neke nebulozne izdatke i troškove preko kojih bi se izvlačio novac iz kluba. Niti troškovi provizije managerima niti npr. na intelektualne usluge ne odskaču od prosjeka drugih klubova, čak su i nešto manje.

    • Ako čitate drugu optužnicu ZM i ekipi za pranje love, tu se, barem koliko sam ja uspio popratiti, ne spominje Lokomotiva niti je netko iz Lokomotive uključen. Siguran sam da su bili istraženi, te da bi bili obuhvaćeni i oni, pogotovo ako je to bila sistemska stvar, kako se ovdje tvrdi. Tijek novca se ne može sakriti, pogotovo ako se radi o ozbiljnijim iznosima.

    • Lokomotiva kao pogon košta i to je, ukupno gledajući, naskuplji način za izvlačenje novca kad, kako smo vidjeli u optužnicama, postoje i ''elegantniji'' i jeftiniji načini.

    • Puno je teže izvući veliki novac iz tvrtke koja ima maleprihode i rashode (Lokomotiva) nego iz tvrtke koja ima velike prihode i rashode (Dinamo).

    Po meni, osnovna uloga Lokomotive nije pranje love već da bude razvojna ekipa za Dinamo, mjesto gdje će se igrači selekcionirati, razvijati i pripremati za Dinamo. Originalno zamišljena za drugu ligu a stjecajem okolnosti, prvenstveno zbog loše kvalitete tadašnje 2. lige, trgovinom i utjecajem u HNS-u, dospjela 2009. u prvu ligu. Zato nema rezultatskog pritiska, fluktuacija igrača je velika i, u konačnici, isplativa za Dinamo kao klub i, jasno, za vladajuću kamarilu. Naravno da Dinamo taj pogon mora financirati i to se radi , dijelom, preko ovih napuhanih transfera.

    Jasno da je krajnji, krajnji cilj da se napune privatni džepovi ali sad ne pričamo o tome.
  • The Undertaker
    4.1k
    Ma to je više mala šala na spominjanje tete u računovodstvu kad se priča o iznosima za prodane igrače. :starstruck:
  • Kwedi
    3.8k
    pljačka banaka ili dućana je u konačnici isplativa za običnog čovjeka.

    što ne bi opravdali desetke i desetke milijuna šikiću i ekipi što ovi poslije na ruke daju kad je to u konačnici isplativo za dinamo.
  • Jaro
    5.6k
    i tako - znaci fali samo Sammir - jedva cekam i to - jer ova ekipa ce to kad tad napravit i ovi grobari i slicni ce i dalje tvrditi da se to "nekako Dinamu isplati..."

    Najgore za HR nogomet je osvajanje 2og mjesta na svjetskom, najgore za Dinamo je prezimljavanje i solidna sezona u LP...

    BLJUV!
  • immerwieder
    1.2k
    sigurno ne ide lova direktno iz blagajne u ruke kao kak su radili dejo i lukica, ali neki troškovi, tipa čišćenje tribine poslije utakmice, su ziher plaćeni s nulom viška ili je plaćeno relativno standardno, a nije obavljeno
  • xavier
    11.1k
    znaci fali samo SammirJaro

    Samo čekam trenutak kad će Bjelica dobiti nogu zbog ""nepremostivih razlika", Zoki se spustiti na klupu, Majer i Ivanušec biti vraćeni Lokomotivi za smiješnje iznose, a Sammir kupljen kao spasitelj za 6-7 milja eura :cool:
  • The Undertaker
    4.1k
    Ma ima toga ali , u kontekstu iznosa koji su se ''prali'' direktno iz Dinama, to je kamilica i kokošarenje.
  • The Undertaker
    4.1k
    Ta opcija sigurno postoji samo kakav bi bio interes bilo koga da to napravi?
  • Dudu
    2.6k
    Kad god pomislim da ne mogu past nize, oni daju gas i razuvjere me.

    Prije 20 godina vraceno je ime Dinamo, ali otad ne prestaje da se baca ljaga na to ime. Degutantni transferi, ljudi koji ga vode bez ikakvog obraza, stvarno nemam rijeci kojom opisati ovu bahatost i bezobrazluk.
  • Kwedi
    3.8k
    Luka Radić i Luka Jelenić na posudbi u Krškom
  • Nino Bule
    11.5k
    Kako mislis nema divljih izdataka vec ti se objasnilo da je taj klub tu da se nebuloznim ciframa dovode vec vlastiti igraci
  • The Undertaker
    4.1k
    Nino, poanta je koja je svrha tih nebuloznih cifri. Da li izvlačenje love u privatne džepove preko Lokomotive ili financiranje samog kluba Lokomotive kako bi radio to što radi, tj. da priprema igrače za Dinamo.
  • Nino Bule
    11.5k
    Mislim znamo s kim imamo posla mislit da tu nema vađenja para je teska deluzija, a lokomotiva bi funkcionirala kao prvoligas i bez takvih manevara iako naravno svejedno bi to bio incestuozan klub koji ne bi trebao igrat prvu ligu
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.