• Cosey
    433
    Jel se planiraju rušiti tribine u Kranjčevićevoj i graditi ispočetka stadion ili će se sve to nadograđivati?
    Uopće ne pratim kaj se događa jer sam potpuni skeptik i u vezi ovog stadiona i u vezi Maksimira.
  • KrunoPesca
    54

    Sad sam išao gledati natječaj i ugovor je potpisan 23.02.2024. sa tvrtkom SIRRAH projekt d.o.o. koji su projektirali Opus Arenu te su ovo rokovi iz ugovora:
    Rok završetka: glavni projekt - 2 mjeseca od dana početka izvršenja ugovora
    izvedbeni projekt - 2 mjeseca od ishođenja pravomoćnosti građevinske dozvole

    Moje pitanje je je li ishođena pravomoćna građevinska dozvola i ako nije kada bi mogla biti?
    Glavni projekt mora biti završen za deset dana i tad se može pripremati tender za rekonstrukciju stadiona.
  • dumitrumitu
    502
    Ako se dobro sjećam ruši se sve osim zapadne tribine koja će se rekonstruirati.
  • Peškaman
    2.5k
    Kada se Dinamo preseli na novu Kranjču,dijeli stadion s Lokomotivom?
  • mali M
    3.3k
    Koliko sam shvatio to nije uopće upitno
  • Orc123
    5k
    Gdje ce Loxa igrati i mozda koji drugi ZG klub u 1. Ligi dok se renovira Kranjča? Zar ne bi bilo idealno rjesenje Zapresic koji uopce nije los stadion!? Stavi se novi travnjak i moze bez brige izdurati par sezona a to je sve tu blizu!
    Jel Inter uopce ima seniore? Koja su oni liga?
  • mali M
    3.3k
    Nek Loksa dođe na Maksimir :lol:
  • Bosskovitz
    7.3k
    Znači do sredine 2026.?Mali Zeus

    Procjena roka za izgradnju je, ako se ne varam, oko 15 mjeseci. Ako sve bude prema očekivanjima kaj se natječaja i procedura prije gradnje tiče, a gradnja krene najkasnije početkom sljedeće godine, to je realan rok. On bi mogao biti i kraći ako ne bude žalbi i slično, ali mislim da se nitko to ne usudi otvoreno spominjati.

    Moje pitanje je je li ishođena pravomoćna građevinska dozvola i ako nije kada bi mogla biti?KrunoPesca

    Građevinska dozvola je između ta dva projekta, znači prvo glavni projekt, pa građevinska, pa izvedbeni, pa natječaj za izvođača, pa (nadajmo se ne, ali vjerojatno da) žalba i onda ako bude odbijena potpisivanje ugovora s izvođačem te početak radova.

    Nek me netko ispravi ako nisam u pravu, ali rečeno mi je da se građevinska može vaditi tek nakon što bude gotov ovaj projekt na kojem se sada radi i za kojeg je rok od 2 mjeseca nerealan prema par arhitekata koje sam pitao.

    U nekakvom realnom scenariju, sva ova papirologija ce se rijesiti za vrijeme gradnje Kranjce, i kada zaigramo na Kranjci, odmah ce se krenuti u rusenje Maksimira.jedan u nizu

    Upravo to. Mnogi brinu kako ce zbog cekanja preseljenja na Kranjču kasniti Maksimir pa govore o nekom rušenju Istoka ranije i slično, ali mislim da nisu ni svjesni koliko tu papirologije ima dok prvi bager ne dođe na Maksimir. Tek smo na studiji isplativosti, nakon toga grad i klub trebaju dogovoriti nekakve okvirne parametre novog stadiona, onda međunarodni arhitektonski natječaj, pa glavni projekt, pa građevinska, pa natječaj za rušenje, pa izvođač - gotovo svaki od tih natječaja traje barem 2 mjeseca, barem mjesec dana za odlučivanje i vjerojatno neka žalba - a u svemu tome treba i natjecaj za investitora, potpisati s njim neki JPP ugovor… ako cijela procedura oko gradnje novog Maksimira bude gotova do preseljenja na Kranjčevićevu, ja ću biti vrlo zadovoljan. Ne znam kako bi se to sve uspjelo napraviti puno manje od 2 godine.
  • mali M
    3.3k
    nadamo se svi. meni je najgore što ako se nekim čudom izglasa novi gradonačelnik i što ako bude još veći hohštapler od ovoga i dobimo još lijepih odgoda. Dovoljno je da se populistički samo izjavi da grad ima većih prioriteta od jednog stadiona i bla bla truć truć bolnice, vrtići... Samo si ponavljam "strpljivo" i "vjeruj"...
  • Mali Zeus
    9.3k
    Procjena roka za izgradnju je, ako se ne varam, oko 15 mjeseci. Ako sve bude prema očekivanjima kaj se natječaja i procedura prije gradnje tiče, a gradnja krene najkasnije početkom sljedeće godine, to je realan rok. On bi mogao biti i kraći ako ne bude žalbi i slično, ali mislim da se nitko to ne usudi otvoreno spominjatiBosskovitz

    Nakon što smo čekali desetke godina taj rok će nam svima proći u hipu, vjerujem. :)
  • Mali Zeus
    9.3k
    ↪Bosskovitz nadamo se svi. meni je najgore što ako se nekim čudom izglasa novi gradonačelnik i što ako bude još veći hohštapler od ovoga i dobimo još lijepih odgoda. Dovoljno je da se populistički samo izjavi da grad ima većih prioriteta od jednog stadiona i bla bla truć truć bolnice, vrtići... Samo si ponavljam "strpljivo" i "vjeruj"...mali M

    Hohštapler ili ne za vrijeme ovog je bar sve krenulo.
  • mali M
    3.3k
    "za vrijeme ovog" je bar sve krenulo jer se upetljao u sve i vrh države. To bi se pokrenulo koja god da je politička opcija zasjela na vlast u Zagrebu jer je to trenutno dobra priča za političke poene. Pa pogle priča se može vrtiti još barem 6 godina. Još pogotovo jer se poklapa sa dobrom pričom Dinamovog proljeća. Ne mislim nikako da je to zasluga TT-a jer su Plenki, Crkva i Dinamo već razvili tu priču sami, čak je TT u jednom trenutku odgovorio da to nije njegov problem da nek oni to riješe među sobom. Šta ćemo sad zamjenit bacača diska sa TT-ovom bistom jer je u njegovo vrijeme pokrenuta nova Kranjča? Uz malim ispravak, još uvijek nitko nije ni zagrebao špahtlom po Kranjči tak da smo još uvijek u sferi obećanja. Obećanja koja su možda otišla najdalje, ali da, još uvijek samo obećanja...
  • Kwedi
    3.8k
    Jel moguće da si a) toliko priglup ili b) toliko maliciozan? Ako se bilo šta moglo napravit - pa koji se kurac nije napravilo s obzirom na zadnjih dvadeset i pet godina?

    Da li je za rješavanje problema Maksimira na deset lokacija za potrebe gradnje crkvi širom Zagreba dao zemljište Grad ili Vlada RH?
    Jel moguće da imaš disleksiju pa ne znaš pročitat nešto razgovjetno i skužit da je Kaptol pristao na rješenje problema Maksimira u zamjenu za lokacije novih crkvi? Vlada je tu middleman zbog zakona gdje se mora na temelju Vatikanskih ugovora i obveze potencijalne odštete uključit kao treći faktor.

    Jel te jebu toliko lezbokomunjare da bi radije da se nije demokratizirao Dinamo, riješio imovinsko-pravno Maksimir te raspisao natječaj za investitora i da se krajem ove/početkom iduće godine radi Kranjča za potrebe Dinama (dakle ne radi se za Dragovoljac ili HAŠK) u mandatu ove gradske vlasti?
  • Noel
    4k
    U kojem svijetu vi živite i Bandićevci i Možemosi? Vrijeđate jedni druge i neznam kaj. O čemu rapravljate kakav novi stadion u kojem vi svijetu živite. Zaboravili ste da je ovo superizborna godina i da je to još jedan stadion u nizu stadiona.
  • KrunoPesca
    54
    Vidim da je rasprava otišla u krivom smjeru. Možete li voditi konstruktivni razgovor, a da ne upličete niti jednu političku opciju. Naša jedina opcija je Dinamo i želimo stadion, ne zanimajući nas hoće li biti od lijevih desnih ili centra. Barem bi tako trebalo biti.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.