• Crni86
    1.1k
    ma znam ali znam da je bio intervju sa Šimunićem na jesen da bi voljeli to riješit.
  • Infinity
    15.2k
    I mi bi voljeli rijesiti Maksimir :rofl:

    Oni cekaju grad da nesto poduzme. Bilo bi dobro da se rijesi, vjerujem da bi imali daleko bolju posjetu da igraju kuci. A i s logisticke strane bi dobro doslo kad se krene u rjesavanje Kranjceviceve i Maksimira.
  • NORTE
    9k
    "Kako trenutačno stvari stoje, Kranjčevićeva bi trebala biti gotova u predviđenom roku, odnosno do sredine 2026. godine."
  • mali M
    3.3k
    :lol: :lol: :lol: :lol: tako je... Kako je i predviđeno... Sredina 2026... Ako ima netko kome se da kopat po bespućima interneta slobodno neka zaljepi njihove izjave kada će bit gotovo stadion. Hjoooo
    Nebudi mi teško: "Budući da imamo gotov projekt, gradnja u Kranjčevićevoj početi će vjerojatno do kraja 2023., a stadion bi trebao biti izgrađen unutar godinu dana. Tim riječima zamjenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet"
  • Maksim Maksimirski
    4.5k
    Izbori su za tjedan dana. Do srijede će nam i Plenković obećati barem jedan a možda i dva stadiona.
  • NitkoBitan
    11.8k
    "U Dinamu žele biti partneri Gradu u toj priči, konzultantski se uključiti u priču oko izgradnje "nove Kranjčevićeve". Kako će "plavi" biti korisnici Kranjče, žele u tome sudjelovati i kao aktivan partner."

    Ovo mi je upalo u oko. Na kaj se tocno misli?
  • Pop corn
    4.8k
    "U Dinamu žele biti partneri Gradu u toj priči, konzultantski se uključiti u priču oko izgradnje "nove Kranjčevićeve". Kako će "plavi" biti korisnici Kranjče, žele u tome sudjelovati i kao aktivan partner."

    Ovo mi je upalo u oko. Na kaj se tocno misli?
    NitkoBitan

    Na to da nas se pita što Dinamo treba na tom stadionu - prostorije za klub i slično. Dakle, mi ćemo tamo biti jako dugo doma i želimo da se poslušaju i uvaže naše potrebe
  • Mali Zeus
    9.3k
    Znači do sredine 2026.?
    Nadam se da je to krajnji rok.
  • KrunoPesca
    54

    Jel se zna kada će grad Zagreb raspisati natječaj za rekonstrukciju stadiona u Kranjčevićevoj te neki planirani početak gradnje?
    Po mojim predviđanjima ugovor neće biti sklopljen prije početka 2025.g. te 15 mjeseci bez da bude kašnjenja u rekonstrukciji. Znači na novom stadionu u Kranjčevićevoj smo najrealnije u sezoni 2026./2027.
    edit: sad pročitao u medijima ovo što sam napisao...barem sam dobro prognozirao
  • jedan u nizu
    5.7k


    Trenutno se radi izvedbeni projekt.
    Dakle, idejni projekt je vec napravljen.
    Bio je natjecaj za odabir firme koja radi izvedbeni projekt.
    Taj natjecaj je prosao i dobila ga je idredena firma.
    Naravno tu je bio rok za zalbe, gdje je netko iskoristio oravo zalbe.
    Zalba je pregledana te odbijena.

    Tako da trenutno se radi taj projekt koji ima rok od neka dva mjeseca ako se ne varam (uz moguca kasnjenja pretpostavljam)
    Kad se to zavrsi, a trebalo bi uskoro ide natječaj za izvodaca radova koji ce trajati mjesec - dva.
    Nakon odabira opet ide rok za zalbu gdje ce se vjerovatno netko zaliti.

    Sa tom, nazovimo ju, papirilogijom, smo presli vise od pola puta.
  • Mali Zeus
    9.3k
    Trebalo bi organizirati, kad se bude rušio Maksimir, da se može kupiti stolica sa stadiona.
  • Nolifer
    6.5k


    I trava da možeš kaj motat dok se čeka novi stadion :cool:
  • dbut
    0
    idejni projekt je napravio ARH fakultet, ali na natjecaju za glavni i izvedbeni projekt izgubili su za 1bod od tvrtke Sirrah (ako se ne varam oni su radili i Pampas). zbog tog 1 boda ARH fakultet se zalio na natjecaj i koliko znam ne postoji rok za rjesavanje prituzbe i to je sve bilo krajem 2023... jos ako ce takva birokracija biti i na natjecaju za izvodaca...
  • tomi-pds
    8

    To sam i ja napisal prije 2-3 god na jednom drugom forumu.
    imal sam svoje sjedalo 5 sezona za redom na istoku i bilo bi mi drago kad mi mogao doći do sjedalice sa svojim imenom
  • jedan u nizu
    5.7k


    da, tako je, nisam navodio imena vec sam htio 'pojednostaviti'.

    Takva birokracija ce sigurno biti i na natjecaju za izvodaca radova. Kako je Boss napisao, to su elementi koji su tu kako bi sto vise zastitili nas porezne obveznike koji ipak placamo takve projekte. Pokusava se napraviti sve transparentno i po propisima. Tako i treba biti naravno.

    Kao sto rekoh, natjecaj ce trajati mjesec do dva. Odabir ce se izvrsiti u isto takom roku, te ce rok za zalbe biti opet mjesec dana, te jos mjesec do dva da se odbije ili prihvati zalba.
    Nakon toga ide potpisivanje ugovora sa odabranim izvodacem i od tada krece rok za izgradnju.
    To ce se desiti krajem godine (optimisticno) ili pocetkom sljedece godine (realnije).

    Kranjcevica je projekt koji ce se 100% napraviti, u vise manje zadanom roku. Nitko od nas ne moze garantirati da ce izvodac napraviti sve u roku od godinu i pol. Naravno da postoje rokovi i penali za takve stvari, ali u gradevini je uvijek moguce da se probije koji rok. Ali izgradit ce se .

    Maksimir s druge strane jos nije ni krenuo sa tom papirologijom. Iako sam uvjeren da ce se i on napraviti, jos je daleko od svega da mozemo biti sigurni i davati ovakve procjene kada bi to trebalo biti.

    Svejedno, ja sam optimistican i po pitanju toga. Sve se zakotrljalo i krenulo je s mrtve tocke, prvi dio, zemljiste, je sredeno. Trenutno se radi studija isplativosti. U nekakvom realnom scenariju, sva ova papirologija ce se rijesiti za vrijeme gradnje Kranjce, i kada zaigramo na Kranjci, odmah ce se krenuti u rusenje Maksimira. U nekakvom pesimisticnijem scenariju (a u RH je to vise vjerovatno) ce se to malo oduziti, i dok zaigramo na Kranjci, ce se papirologija tek privoditi kraju.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.