• kibic
    996
    Nadam se da tema ne bu zamrla budući da aktivan život i fitness smatram temeljem zdravog duha.

    Svakom s malo vremena preporučam ulaganje u jednu giriju za kućni trening (do 10kg, ne treba višeza početak). Zadnjih par godina isprobavam sve moguće vježbe i tolko je polivanentna da se doslovno sve s njom može odradit. Svaka vježba aktivira gotov cijelo tijelo, vježbe imitiraju osnovne kretnje (ustajanje, čučnjevi, podizanje s poda). Za žene, i trudnice također te vježbe jako pomažu u podizanju tjelesne spreme.

    Uz to, burpee, iliti sklek-skok. Potrebno ti je 1m kvadratni, i za pol vure se ušvicaš i dižeš kondu. Ubaciš u to još brojanje, napredniji pjevanje, i vježba se mentalno-tjelesna koordinacija.
  • Guinness
    1.9k
    Kad smo kod teme, ima tko iskustva sa ozljedom koljena, konkretno Patellar tendinitis?
  • Riot
    1.7k
    Za žene, i trudnice također te vježbe jako pomažu u podizanju tjelesne spreme.kibic

    Upravo tako.. što će to tebi!!?
  • kibic
    996
    Ne razumijem pitanje, a pretpostavljam da nisi nikad vježbal s girijom il vidil kak drugi vježbaju. Da si pročital pažljivo komentar vjerojatno bi ti bilo jasnije zakaj giriju smatram odličnom za kućno vježbanje. A budući da z boljom polovicom treniram skup, tim više se isplati uložit malo novca u to.

    Za svakog kom je teretana predaleko, nema vremena s tim savjetom probal sugerirat rješenje. Al dobro, kaj će to meni, da.

    Prvo i osnovno odi doktoru i obavi preglede, noge nisu zajebancija. Nekaj slično mi se sad događa na koljenu, al ne drastično. Mirovanje, hladni oblog, Deep Relif i smanjenje opterecivanja koljena u vježbama. Koristit steznike za koljena prilikom vježbanja i obraćat pozornost na koljeno kako se "ponaša".
  • Riot
    1.7k
    sprdnja. Podržavam svakako, još kad već treniraš kući. A i žene koje treniraju još veći +
  • mali M
    3.3k
    Kibic je za ozbač. Nema tu zezancije! :lol: Ja sam isto kućni vježbač. Nekad sam bio puno aktivniji sada se pokušavam vratiti..
    Uz to, burpee, iliti sklek-skok. Potrebno ti je 1m kvadratni, i za pol vure se ušvicaš i dižeš kondukibic
    za pola sata burpeeja bi tri puta kolabirao, dva puta došla hitna po mene i dobio dvije infuzije zbog predkliničke smrti... :lol:
  • kibic
    996
    Sve jasno rista :grin:
    No dobro, lagano se krene. Ne mora skok, ima varijacija za ufuravanje.
  • Maki2
    432
    Ima netko od vas iskustva sa sportskim narukvicama, konkretnije mozda Whoopova narukvica ili Oura prsten?
  • puxigadjurdja
    1.4k
    Koristi li netko od zonaša možda Multisport, odnosno ide na neke grupne treninge? Rado bi iskoristio i tu mogućnost kad već firma časti i mislim da bi, obzirom na manjkav karakter, grupni treninzi sigurno dali više rezultata od obog što sad "radim" pa bi eto, svaki savjet i iskustvo bilo super,
  • kibic
    996
    Sorry za kasni odgovor; nemam. Osobno koristim Garminove satove i razne štoperice.

    Znam da neke teretane imaju grupne treninge za multisportaše čisto zato da se riješe toga. S toga uobičajenim članovima daju bolje pogodnosti, pa dobro prouči u svakom fintes centru koje pogodnosti su za Multisport ograničene. Meni se čini kao dobra fora ak oćeš ić u recimo teretanu na solo trening, a na tenis il kaj god već negdje drugdje. Ako si za kombiniranje više sportova.
  • puxigadjurdja
    1.4k

    koristim karticu već dosta dugo pa me zanimalo iskustvo tih grupnih treninga
  • mali M
    3.3k
    a ovisi vjerojatno i o treneru i vrsti treninga grupnog. Meni je u ElitFitu bilo topčina. Njihovi grupni (ima više kategorija) mi izbiše 12kg u mjesec dana... Doduše to je bilo za vrijeme prve ekipe trenera koji su bili top, neznam kakva je sad situacija ali mislim da Miličević to i dalje dobro vodi... On je baš profić
  • masacusec
    3k
    Mado se može gro vježbi odraditi, bez ikakve gym opreme, samo kaj treba volje za to...vlastita težina i vlastito tijelo najbolji su uteg.
  • GZomanid
    572
    Ajde da iskoristim napetost na forumu :rofl:

    Prodajem startninu za polumaraton:

    ZAGREB21 – Zagrebački proljetni polumaraton 24.03.2024.
    Cijena 25€, kolko sam i ja platio, sad je 35..

    Imao sam najbolju namjeru ali i 5km mi je trenutno previše, ozljeda je pobjedila :cry:
  • xavier
    11.1k
    Imao sam najbolju namjeru ali i 5km mi je trenutno previše, ozljeda je pobjedila :cry:GZomanid

    U sličnoj sam situaciji. Koljeno krajem 11. mjeseca i pauza od nogometa. Taman sam se vratio i počela me zezati Ahilova tetiva tako da nikako nisam spreman za polumaraton, ali ja ću probati pa što bude, bude.

    Mislim imam plaćenu startninu, ne trebam tvoju.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.