• Marcinko
    809
    Sigurno bi neki drugi trener izvukao više bodova, ali pitanje za milijun dolara je možemo li mi dovesti takvog trenera, nije Jakir sam sebe doveo.
  • Izet Hajrović
    6.3k
    to je problem sadašnje uprave koja je sve to odrađivala, a mi se nadamo promjenama u klubu koje bi trebale rezultirati daleko kvalitetnijom sportskom politikom.
  • plavac173
    2.6k
    onda se nekako nameće zaključak da nije pravi čovjek za taj posao — Sajla

Ili se namece pitanje da li postoji dublji problem u klubu koji nije usko vezan za trenera, odnosno drugim rijecima da im dodje bilo tko da li bi bilo isto? Takodjer je pitanje kao i to tvoje.

bar si tu sve rekao. protiviš se stavu da SJ nije za Dinamo što bi trebalo značiti da po tebi on jest pravi čovjek za klupu našeg kluba — Sajla

Kao trener, da, to mislim.

Ali kao sto je rekao iznad forumas:

ali je veći krivac za ovu sezonu uprava nego bilo koji trener i sve dok je tako za mene je deplasirano raspravljati o Jakiru. — Marcinko
  • SjevernaStrana
    2.6k
    Jer je Dinamo imao kadrove takve da je i Stevie Wonder mogao biti trener...
  • noezg
    27
    Znaš čega se najviše bojim? Da bi jedan Čačić, a znaš koliko smo ga svi srdačno podržavali napravio više s ovim kadrom. A da ne kažem Sopić.
  • austrijanac
    14.2k

Dobro je znat da se dobre reklame čuju i u susjedne države :rofl:
  • SAS1987
    20.9k
    Dobro je znat da se dobre reklame čuju i u susjedne države :rofl: — austrijanac

Najprije u susjedne a tek onda u susjedne od susjednih :lol:
  • Sajla
    24.8k
    Ili se namece pitanje da li postoji dublji problem u klubu koji nije usko vezan za trenera, odnosno drugim rijecima da im dodje bilo tko da li bi bilo isto? — plavac173

bi li bilo isto da igrači zauzimaju druge pozicije na terenu, da neki igrači dobiju manje, a neki više minuta, da se biraju drugačije izmjene, itd.? da, u Dinamu bi bilo drugačije baš kao što bi u Rudešu bilo sve isto. zato što je ovo maksimum igrača Rudeša, ali nije maksimum igrača Dinama.

a ako je tvoja teza da Jakir izvlači maksimum iz ovih igrača, onda je to samo još jedna stvar oko koje se nećemo složiti jer sam 100% siguran da igrači mogu više.
    s druge strane ako ovi igrači mogu bolje, ali netko (uprava? sami igrači?) sprječava Jakira da to postigne, pa tek onda nije pravi čovjek za taj posao. u tom slučaju ili je suučesnik, ili je kukavica koju sabotiraju o čemu on šuti, ili je budala koja ne vidi što se oko njega događa. kako god okreneš - nije trener kakvog Dinamo treba.
    treća opcija je da on jednostavno ne zna bolje. opet - krivi čovjek na krivom mjestu.

na kraju se sve svodi na to da ti misliš da u ovim uvjetima nijedan trener ne bi mogao bolje, a ja mislim da bi.
  • rioda
    18.7k
    Nisam za Jakira niti protiv, ali tko god bio trener, da s trenutnim rosterom ti ni na pripremama ne isprobaš 3-5-2, meni nepojmljivo. Samo s Goricom u kuou smo tako igrali, nije mjerilo, ali je i prilično dobra naznaka
  • SjevernaStrana
    2.6k
    ali nije maksimum igrača Dinama. — Sajla

Dok god se ne pomirite s tim da ovo ili malo iznad ovoga je maksimum možete mijenjat trenere i lajat na mjesec koliko hoćete...
  • plavac173
    2.6k
    ako je tvoja teza da Jakir izvlači maksimum iz ovih igrača — Sajla

Ne to nije moja teza i nisam nigdje napisao da je. Napisao sam da snosi i on odgovornost i da drugi trener u gabaritima onoga koga Dinamo trenutno moze dovesti (citaj uprava) ne bi uradio puno bolje stvari.

u tom slučaju ili je suučesnik, ili je kukavica koju sabotiraju o čemu on šuti, ili je budala koja ne vidi što se oko njega događa — Sajla

Cekaj, a sta bi on trebao tu? Treba sazvati izvandrednu pressicu gdje bi pricao o upravi kakav posao radi?
    Sta da covjek radi npr kad ti uprava cijeli prijelazni rok plasira u medije da zeli neke vrhunske igrace poput Brekala, Lovrena i onda na 'aedromu' ga zovnu i kazu da ne znaju da li ce novi trener zeljeti Brekala da bi potom ostao isti trener a sav taj igrokaz je bio samo da plasiraju vijest u javnost da rade nesto a zapravo ga nisu ni zeljeli, kao ni Lovrena - bolesno. Sta bi on tu trebao?
    Pa npr Ten Hag sam zna da cijela navijacka baza zeli da uprava napusti klub, sta i on je suucesnik zbog toga? Mislis da Zekic ne zna da vlasnike kluba boli ona stvar za rezultate Osijeka, sta radi po tom pitanju? Suti i nastavlja raditi svoj posao.
  • sport
    6.2k
    Jakir je aktivno sudjelovao u dovođenju igrača kao neformalni sportski direktor.
  • plavac173
    2.6k
    Da, i kao takav je zvao Brekala i uradio sve sta je u njegovoj mogucnosti da dodje. Ostalo je na upravi.
  • Sajla
    24.8k
    drugi trener u gabaritima onoga koga Dinamo trenutno moze dovesti (citaj uprava) ne bi uradio puno bolje stvari. — plavac173

pa to je upravo ono što sam napisao - ako drugi trener ne bi mogao bolje, onda je ovo maksimum koji igrači mogu dati. kaj, treba nam trener od 3 milijuna godišnje plaće da bi se prestalo forsirati igrače kojima očito ne ide, napravio rotacije i izmjene u pravo vrijeme i sl.? ok. onda je to to, Dinamo ne može bolje od trećeg mjesta u HNL, rudešima, goricama, istrama, varaždinima se možemo nametnuti jednom u 5 utakmica, hvala i doviđenja, više sreće drugi put.

Cekaj, a sta bi on trebao tu? Treba sazvati izvandrednu pressicu gdje bi pricao o upravi kakav posao radi? — plavac173

ne, jer mislim da je cijela teza o tome da mu momčad igra zakurac zbog uprave besmislena idiotarija. kakve uprave, Ten Hagovi, Brekala, Zekići i ostale pizdarije. dosta više o svima ostalima. njemu nitko od igrača ne igra onako kako može, a on ne odrađuje posao koji je u njegovoj domeni kako treba i to je kraj priče. Sergej Jakirović ne radi svoj posao na način koji zahtjeva klupa Dinama, amen. samo on nema sreće, a svima ostalima se nebesa smiješe pa kad nestane Pašalić dogodi se Bogojević, mi odigramo savršeno pa izvučemo jedva remi, a drugi stalno na sreću i mišiće minimalno pobjeđuju i slično. isprike za malu djecu. Jugović, Nejašmić i Čokaj pojedu Mišića, Baturinu i Sučića, Čabraja ga školuje 2 puta u par dana, Rudeš, Ballkani... mučenje iz kola u kolo - to je zbog uprave? nije. a kad bi bilo, onda bi trebao baš to, sazvati presicu i poslati sve skupa u 3pm, dati ostavku i objasniti nam kako je to točno uprava kriva što protiv ekipa koje 5-10 puta manje koštaju nakon što pola godine radi s momčadi mi ne možemo odigrati jednu smislenu akciju pa protiv jednog Rudeša na Maksimiru zove suca da svira kraj. možeš ne imati sreće jednom, možeš dvaput, ali ne iz kola u kolo.

sad valjda ide opet nešto o "dubljim razlozima", limitiranim igračima, nesposobnoj upravi, možda i nešto o Xaviju i Tuchelu, tak da ovo stvarno nema smisla nikakvog.
    već smo zaključili - ti misliš da se s ovim igračima ne može bolje (a vidim da nisi sam u tome), ja sam uvjeren da se itekako može i da nije potrebno za to dovesti pravog Kloppa.
    Kaneko-Špikić, Vidović-Hoxha, Ademi-Sučić, rinse and repeat. ajde, sutra jedino nećemo gledati Ademija jer nije prijavljen. SJ je one-trick pony kojem ozljede i kartoni kroje sastav, a vrhunac taktičkih zamisli mu je guranje tjelesno inferiornog Kaneka u sredinu da skuplja Hoxhine eventualne ubačaje slabijom nogom jer igrača koji to mogu i moraju raditi tamo nema - bilo zato jer ih to ne zanima, bilo zato jer su na klupi. 6 mjeseci bez pomaka i bez ideje.

toliko od mene na tu temu, ne da mi se više o očitim stvarima.
  • plavac173
    2.6k
    Nemam smisla odgovarati jer se ponavlja sve iznova i opet bi ti odgovorio isto, kao sto ti odgovaras isto. I nigdje nisam rekao da igraci ne mogu vise, zato sam i rekao da i Jakir snosi dio krivice, ali ne cijelu. Mogu ti navesti i milijune primjera ali opet cemo se vratiti na isto. Ali ajde, razumijem navijace Dinama jer smo navikli biti najbolji i kad nije sjajno propast je, zato sam se i referirao na Keka:

Ne ide u klubu kao što je Dinamo da ćeš ti staviti sedam, osam novih igrača i da će sve preko noći biti na istom nivou kao prije. Zaboravite te priče, ne ide to tako jednostavno. Dinamo nekako prolazi kroz sve to, živ je u svim natjecanjima i protiv Betisa je pokazao da može biti pragmatičan i na tome mu čestitam." — plavac173
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet