• Droljo
    4.8k
    Ako smije rusija, amerika, izrael i slični rešili iranci da smiju i oni udarat okolo malo. Ode sve u krasni kuratz
  • Nino Bule
    11.3k
    Koliko znam ISIL je preuzeo odgovornost za teroristicki napad u iranu koji je ubio 100 ljudi tako da udarit po njihovim pozicijama u sirji i nije neki grijeh. U iraku su ubili tog tajkuna i pogodili domove dvoje obavjestajaca, ocito ih smatraju izraelskim spijunima sto nije nezamislivo. Iz pakistana koliko ja znam operiraju teroristicke organizacije vezane za baločistan tako da pretpostavljam da se i tu radi o gađanju teroristickih meta.

    edit: da, izgleda da se radi o militantima iz baločistana
    "The militant group has previously mounted attacks on Iranian security forces in the border area with Pakistan."These bases were hit and destroyed by missiles and drones," Iranian state media reported, without elaborating."
  • NORTE
    9k
    A to je javna tajna da je sjeverni Irak tj. Kurdistan ekspozitura Izraela.deda
    Kako onda nisu uspjeli stvoriti državu u vrijeme borbi s Isilom?
    "Obećana" im je pa ih Ameri sjebali?


    Šta mislite kako će se razvijati antiimigrantska atmosfera u Europi i koliko će imati političkog uspjeha?

    Recimo i da u Njemačkoj to uzima popriličan zamah, a u Rimu se stvara "fašistički" odred.
  • deda
    27.5k
    Kurdsko pitanje traje već dugo vremena, ali će tek idućih godina doći do prave frke.
  • Krizy
    35.4k

    Pakistan uzvratio
  • Jaro
    5.4k
    Ovo je sad svakodnevno https://www.index.hr/vijesti/clanak/uzivo-s-kustosije-kombi-s-migrantima-zabio-se-u-policijsku-blokadu-u-zagrebu/2530698.aspx

    Ne treba zica, ne treba vojska, ne smetaju oni nama, oni oce dalje...
  • Efes Pilsen
    6.8k
    Prolazila je logika dok ih nisu poceli vracat nazad. Nadam se da ce svako tko je cmizdrio nad postupcima HRV policije primit po par komada u svoj dom.
  • nemapredaje
    1.9k


    Ak su se u zadnjih mjesec dana dogodila dva slučaja prometnih nesreća s kombijima punim migranata, onda si samo možemo misliti koja je dnevna fluktuacija po našim cestama. Ovo nije normalno
  • Neki tip
    19k
    onda si samo možemo misliti koja je dnevna fluktuacija po našim cestamanemapredaje

    54.482 osobe samo u prvih 9 mjeseci prošle godine zatražile su azil u Hrvatskoj. Dakle, registrirani tražitelji azila, ne odbijeni na granici, ne oni koji su prošli mimo policije dalje.

    Od toga polovica iz Afganistana, Maroka i Pakistana.

    Naravno da su nakon traženja azila mnogi otišli dalje, ali isto tako naravno da ako su tu zatražili azil tu će biti i vraćeni na rješavanje zahtjeva. (Za info, odobreno je 18 zahtjeva u 9 mjeseci 2023. pa nije upitno da baš i ne žurimo s odobravanjem azila, ali to ne rješava pitanje brojnosti zahtjeva i tražitelja)

    Ne, mislim da si ne možete zamisliti razmjer migracija.

    Strana radna snaga koja ovdje dolazi prema radnim dozvolama i potrebama tržišta rada? Da, planirano, kontrolirano, ali svakako da.

    Nezakoniti migranti koji kroz šume i potoke, a potom i cestama i autocestama ko kakva južnoamerička paravojska mile kroz državu.. mislim da je odgovor jednako jasan.
  • NORTE
    9k
    SAD službeno zagovara palestinsku državu, a Izrael se otvoreno protivi tome.
    Šef EU kaže da je Izrael financirao Hamas kako bi se oslabio Fatah i palestinska samouprava.
    JAR ih tuži za genocid, a oni uz djelomično argumentiran odgovor šalju i poruku da su JAR i palestinci neonacisti.
  • deda
    27.5k
    Svjetska politika kao i uvijek je puna licemjerja. Izrael je imao super odnose sa nekadašnjom JAR u vrijeme apartheida, štoviše nudio im je prodaju svojih nuklearnih kapaciteta, a sad naziva JAR neonacistima. To je ono što mene najviše smeta kod Izraela. Zahvaljujući tragičnoj prošlosti uzimaju si za pravo druge etiketirati nacistima bez srama.
  • dZg1986
    384
    SAD se oduvijek zalagao za Palestinsku državu, to jest "two state solution". Nije to ništa novo. Samo ni Izraelci ni Palestinci nisu u ovom trenutku za to zainteresirani, već bi i jedni i drugi maksimalističko rješenje, židovsku državu ili arapsku. Barem je to stav njihovih trenutnih vođa. Ako se ne varam, Izrael je financirao Hamas kada su bili manje ekstremni nego danas, manje nego Fatah i ostale skupine, a to im se naravno obilo o glavu. A što se tiče JARa, oni i Izrael imaju oduvijek loše odnose zbog apartheida,ali i ova vlast u JARu je korumpirana i pod utjecajem Rusije i Kine. S time da su im iduće godine i izbori gdje nisu stajali dobro po anketama pa im ovo dođe kao dobar populistički potez.
  • Mali dioničar
    14k
    Evo ovo stavljam u Geopolitiku.

    Petrol u kojem je visoko pozicioniran Rok Čeferin novi je sponzor HNS-a koji podržava Aleksandra Čeferina u UEFI.

    0isa4qgxmqhbdlam.jpeg
    pojxylt4w8mjhyh3.jpeg
    euztnpmwf358hj44.jpeg
  • Jaro
    5.4k
    prodali se za tank goriva znaci :rofl:
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.