• Nino Bule
    11.5k
    Kakvo je stanje sa ratovima, sve se stišalo nešto, oće bit kakvih regionalnih eskalacija na istoku? Prati li itkoDoktor Kunić

    Gori na sve strane zadnjih par dana, najvise jemen a iran sinoc roknuo u erbilu(irak, tocnije iracki kurdistan) neke ciljeve, moglo bi bit sireg regionalnog rata al evo dosad je proslo bez toga mozda tako i ostane
  • Doktor Kunić
    2.5k
    vidim da je medijski slabo popraćeno, hvala
  • deda
    28k
    Iran je upravo gađao i mete u Pakistanu.
  • Petar86
    584
    Znam ja dosta privatnika koji su zaposlili par nepalaca... ugl dovedu ih, imaju te ugovore kako koji na god, 2, 5... imaju placu ali ne previse manju od nas radnika mozda 100 eura a kostaju ih vise nego domaci radnik zbog smjestaja itd.

    Vecina poslodavaca ne uvozi njih da zaradi na njima nego jednostavno nema tko raditi

    Kazem znam 1 privatnika koji je kupija staru kucu za 20.000€, uredija je i smistija tu 5 nepalaca... jer ako nista dns sutra ta nekratnina ostaje njemu, nego da placa godinama za 5 radnika smjestaj

    I jos nisam sig jel im cak i plate kartu ili si to sami placaju
  • Nino Bule
    11.5k

    Meni se cini da je i ovo ubojstvo kurdskog tajkuna u erbilu i sad ovo u pakistanu povezano sa teroristickim napadom na obiljezavanju smrti qasema solejmanija a manje sa sranjem u jemenu.
  • deda
    28k
    A gle nisu Iranci blesavi, imaju oni svoje obavještajne službe, mnoge te skupine su pijuni Amerike i Izraela koji rade o glavi Iranu isto kao što Iran ima svoje pijune. Tak je to u polariziranom svijetu. A to je javna tajna da je sjeverni Irak tj. Kurdistan ekspozitura Izraela.
  • serbus
    3.6k


    Ja koliko pratim nijedan naš privatnik koji nije uzimao jahte za "poslovne prigode" nego ulagao u ljude,plaće danas nema baš nekih problema sa ljudima. Ovi žmukleri koji bi sve na minimalac će uvijek imati problema sa ljudima.. Odjebati će ih i Nepalci čim steknu uvijete da odu za švabiju.
  • NitkoBitan
    12.2k
    ugl dovedu ih, imaju te ugovore kako koji na god, 2, 5...Petar86

    Zar nije da im je duzina radne dozvole limitirana na kjz 2 il 3 godine? Ako ostanu 5 godina ovdje imaju pravo na drzavljanstvo? Ak se ne varam za sada su zakoni tak nastimani da su oni iskljucivo radna snaga ali ne i drzavljani RH niti postoji mogucnost da postanu.
  • Deleted User
    0
    upravo to. ali problem je što vlada to potiče godinama umjesto da potiču rast plaća. sad pred izbore diže se minimalac, pa di si bio sve ove godine ?! rasterećuj bruto plaću od državnih nameta, nisu to uopće komplicirane stvari ali treba hraniti aparat i onda se nalazi rješenje u jeftinoj uvoznoj radnoj snazi. naš glavni grad je brussels.
  • Brusa
    713
    mogu, ja znam za jednog indijca koji je tu već 5 godina i kaže da če se sad za državljanstvo prijaviti. Detalje ne znam.
  • NitkoBitan
    12.2k
    Ajd nek idu u pm. Nek krenu dofuratavat cijele familije i preglasavat nas na izborima... Mislim zna se da oni sigurno nece za desnicu glasat koja je protiv tih migracija.
  • Brusa
    713
    naravno, plan mu je onda dovest ženu i djecu iz Indije
  • NitkoBitan
    12.2k
    Stvarno prekrasno. Buduci koalicijski partneri AP.

    Da se razumijemo nisam neki zatucani desnicar koji nije izasao iz svoje jazbine i presao Breganu. Bio sam u Indiji i Tibetu. Nek nas dragi Bog cuva od njihove "kulture". Inace preporuka za posjetit te zemlje, medutim sa tim ljudima bit okruzen 2 tjedna max.
  • Nino Bule
    11.5k


    Problem je stvarno sto imaju puno neprijatelja, negdje sam vidio podatak da je tek nedavno postotak iranaca u iranu prešao 50%, imaju neprijatelje u balochistanu, azeri na sjeveru, kurdi i to sve unutar drzave, da ne nabrajamo sad izrael, saudijce i druge regionalne protivnike. Dakle spisak tko je mogao odradit onaj teroristicki napad je podugacak al svakako vjerujem da imaju neke podatke i ne lupaju skroz bezveze.
  • Krizy
    36.2k
    Iran je ovaj tjedan ispalio rakete na Irak, Siriju i Pakistan. Danas je utorak.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.