• Deleted User
    0
    ma moguće da si sve u pravu, zasmetala me samo ta rečenica jer takve me stvari živciraju kao da si mi prst zabio u oko. frende nabave od stotine milijuna su se gubile zbog zastarjele bankarske garancije jedan dan, oba ponuditelja daju istu cijenu i sve udovoljavaju ali izgubio si jer si kasnije predao dokumentaciju nego konkurent....svakakvih ludih priča ima i sve su to razlozi koji imaju uporište u zakonu o javnoj nabavi. Grad Zagreb je dobio žalbu, ako žalba ne prođe onda je Grad Zagreb u pravu a ponuditelj koji se žalio je kolokvijalno rečeno bezobrazan i žalio se bez razloga, te gubi naknadu za žalbu koju je morao uplatiti pri žalbi. ako žalba prođe onda je to krivica Grada Zagreba za nestručan posao, građani ZAgreba će platiti žalbu, proces će trajati duže zbog žalbe itd itd... eto toliko od mene. malo je to dosadna tema a j apočinjem pit vino laganini. poz
  • Neki tip
    19k


    Pretpostavljaš svojim upisima da je žalba osnovana.

    Ako je osnovana, to onda znači ili da nisu dobro proveli natječaj jer ne znaju ili jer namještaju.

    Međutim, s obzirom na to da spominješ frendovsku komunikaciju između žalitelja i predstavnika Grada, za pretpostaviti je tom linijom da je greška u postupku odabira namjerna da bi se Arhitektonski mogao žaliti.

    Ono što te pitam je ‐ što Grad ima od toga?
  • Bosskovitz
    7.3k


    Ma sve pet, razumijemo se. Uopće ne ulazim u to tko je kriv jer ne znamo, žalim zbog činjenice da se sve produljuje za 2-3 mjeseca.
  • Deleted User
    0
    ne pretpostavljam, mislim da samo jasno napisao što mislim kad žalba obično ide, i to na odluku o odabiru. kad ponuditelj smatra da naručitelj nije dobro razmotrio odabranu ponudu i posljedično donio krivu odluku. ako ćemo DKOM odluku uzeti za meritornu i vjerovati u nju onda će ona reći tko je pogriješio. ja spominjem možebitnu komunikaciju ili poznanstva naručitelja i ponuditelja samo zato jer kolega s foruma bespogovorno tvrdi da ona na postoji, tj. da ne postoje privatni interesi. dokaza nema nitko i onda valjda svi možemo nagađati , zar ne ? eto kolega bespogovorno vjeruje u neke ljude , ja baš i ne. u svakom slučaju da se ovo dogodilo pokojnom bandiću medijska mašinerija bi radila i ulazilo bi se u detalje, ovdje tog nema, kao i mnogim drugim stvarima vezano za ekstremnu ljevicu sponzoriranu od inozemnih donatora preko 20 godina. kad kažeš što grad ima od tog. možda ništa ,a možda i nešto ima. opet nagađamo. scenariji su se razni vidjeli u našoj državi dosad kad je u pitanju javna nabava. pa ne ide ovoj državi prilično loše jer se javnim novcem upravlja kako treba nego baš obrnuto. uvukao sam se u raspravu, moja krivica. jbg.
  • Neki tip
    19k


    Ok, ostaje nam vidjeti ishod žalbe pa se vratimo na ovu raspravu. :) Nisi se dao navući na tanak led. :up:
  • jedan u nizu
    5.7k
    Kad je u pitanju ARHITEKTONSKI FAKULTET svi misle da su legitimniji za zalbu nego da je privatna firma. Kao drzavna je institucija, i to fakultet, akademska zajednica, koja bi trebala znaciti nesto u ovom svijetu. Stoga je i opcenito misljenje da nekako imaju pravo na zalbu.
    Da je kojim slucajem to neka privatna firma, svi bi mislili kako se zale samo da bi se zalili, da bi otezali postupak i da bi dobili na vremenu kako bi se stiglo potkupiti ili voditelje natjecaja ili konkurente kako bi odustali od posla. Ajmo reci jedna normalna (nazalost) stvar kod svih natjecaja u lijepoj nasoj kada su u pitanju neki veliki projekti.
    Da je obrnuto, svi bi mislili kako je namjesteno i da se privatnici zale na to jer misle da je namjesteno.

    Ne smatram da je faks kriv, niti da je kriv grad. Apsolutno nemam pojma o tome i volio bih vjerovati u drzavne institucije i da rade svoj posao i da ce zalba proci brzo i kako spada. Nazalost to vjerovatno nece proci brzo. Samo se osvrcem na dojam koji sam ja stekao kakvo je nekakvo misljenje ljudi o toj zalbi i podnositelju zalbe.
  • Kwedi
    3.8k
    Mjesec dana je rok DKOM-u.
  • Deleted User
    0
    tako je ali znaju oni probiti rok ako traže npr. pravno tumačenje neke institucije ili eksperta. u svakom slučaju i ako riješe slučaj nakon zakonskog roka od 30 dana ono na sudu opet prolazi kao legitimno i obvezujuće u slučaju da se netko žali na taj protek vremena. npr https://www.dkom.hr/usii-178-22-od-29-rujna-2022/33479
  • mali M
    3.3k
    Bezveze je reč da je tu negativa na temi, temu koju proživljavamo već 20 godina. Ja sam prvi mišljenja ne da se nikad neće napraviti niti da je sve crno, ali da mi je jadno više to kupovanje vremena. Kak se nitko nije žalio na "gradsku knjižnicu otvorenog skandinavskog tipa" ( :roll: ) i to se već ruši a tu se natežemo godinama.. ajmo bez patetike, ja i dalje nemogu shvatiti neke ovdje da im je teško shvatiti tuđu skepsu nakon 20 godina muljanja... I starih i novih. Pa neki dan sam rekao da me pere veselje izgradnje a samo čekam da izleti neki novi problem. I izletio je...i šta sad... Idemo dalje...
  • Dalmatinec
    562


    Konkretno, stadion je projektirao Korlaetov prijatelj, profesor s Arhitektonskog fakulteta Vladimir Kasun.
  • Ali
    1.9k
    Već vidim scenarij predizborna godina 2038, meni unuci za Božić darovali novi veci tablet jer vidim sam font 45 pročitati, otvaram zonu - tema stadion Kranjča na stranici 1786 novi info, Grad konačno donio odluku kreće se u projekt izgradnje kranjče. A u tekstu nista konkretnog, neki vijećnik iz oporbe prozvao vladajuce da se nista ne radi po tom pitanju, a gradonacelnik uzvratio da su oni za razliku od prethodnika sve poduzeli i da je sada samo pitanje vremena kada ce komisija za zalbe donijeti prqvorike i da se krene sa rekonstrukcijom.
    Na pitanje o broju sjedećih mjesta i broju tribina gradonacelnik je rekao da će struka na to dati odgovor...
  • Robi T
    209
    Tomašević na presici o žalbi.
    Žalba će nas usporiti ali na previše.
    Ako žalba bude odbijena nastavljamo sa procesom.
  • Mali dioničar
    14k
    Već vidim scenarij predizborna godina 2038, meni unuci za Božić darovali novi veci tablet jer vidim sam font 45 pročitati, otvaram zonu - tema stadion Kranjča na stranici 1786 novi info, Grad konačno donio odluku kreće se u projekt izgradnje kranjče.Ali

    Da bi imao unuke, moraš počet jebat.
  • Ali
    1.9k

    E nek si mi rekel...
    Inače da bi dobio unuke nemoraš ti jebat, neg tvoja djeca...
  • Ali
    1.9k

    A ako žalba nebu odbijena ?
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.