• NitkoBitan
    11.8k
    Kako se kraj prijelaznog roka blizi to sam uvjereniji da ce sva 4 reprezentativca ostat u Dinamu. Al se ih sve #gusit
  • LovroZG
    1.3k
    Nemam cijeli članak jer se plaća, al kaže Tironi da je dogovoren Kačavenda, da Alžirac isto dolazi, a i dogovor za Stojkovića je blizu.
  • deki87
    11
    Jako dobar posao na Kajzerici: Dinamo je osigurao Kačavendu, i Stojković sve bliže Maksimiru!
    Piše Hrvoje Tironi
    ponedjeljak, 31.7.2023. u 7:00

    U Maksimiru su dodali gas pa si proteklih dana osigurali dolazak jednog, vrlo vjerojatno i dva igrača. Lukas Kačavenda (20) trebao bi se već ovoga tjedna iz Lokomotive preseliti u Dinamo, dok je vrlo blizu transfera karijere i Luka Stojković (19). Kao što smo pisali, "modri" ovaj dvojac s Kajzerice ne dovode u paketu, nego za svakog igrača odrađuju zasebne pregovore.

    A prvi je riješen - Kačavenda. Mladi veznjak, nogometaš koji može pokriti sve pozicije u sredini terena, trebao bi već do petka postati novi igrač hrvatskog prvaka. Cijela je priča mogla biti odrađena i ranije, ali Dinamova ekspedicija danas odlazi prema Kazahstanu, odakle se tek u srijedu vraća u Zagreb. A prema Astani će se zaputiti cijela vrhuška kluba, od predsjednika Mirka Barišića, predsjednice uprave Vlatke Peras, pa do preostalih članova uprave: Darija Šimića, Darka Podnara i Danijela Tomačića.

    Lukas Kačavenda tako će još nekoliko dana ostati na Kajzerici, oprostiti se od dosadašnjih suigrača, pa vjerojatno krajem tjedna staviti na raspolaganje Igoru Bišćanu. Dinamo bi za 20-godišnjeg veznjaka trebao "lokosima" platiti oko tri milijuna eura, a na Kajzerici će dio novca dobiti odmah, a dio te odštete će biti plaćen i na rate. Božidar Šikić je odradio dobar posao, za svoju će zvijezdu dobiti i određene bonuse, kao i postotak od sljedeće prodaje. Dinamo i Lokomotiva su oko Kačavende sve usmeno dogovorili...

    Priča oko Luke Stojkovića nešto je drugačija, ali i pregovori oko drugog Lokomotivina U-21 reprezentativca idu u pozitivnom smjeru. Teško je očekivati da će i Stojković biti "riješen" do kraja tjedna, ali vrlo je izgledno kako će i on u nadolazećem periodu (sljedećih 15-ak dana) završiti u Maksimiru. Stojković ima veliku želju karijeru nastaviti u Dinamu, mladog veznjaka ne intrigira (pre)rani odlazak u inozemstvo.

    Dinamo bi tako mogao odraditi jedan od najboljih prijelaznih rokova posljednjih godina. Bogdan Mihajličenko već si je osigurao poziciju na lijevom boku, Maxime Bernauer je u debiju protiv Istre djelovao bolje nego na pripremama, dok Takuru Kaneku treba malo više vremena za prilagodbu. Lukas Kačavenda je već u "kućici", pred vratima je Luka Stojković, a sljedećih dana u Zagreb će konačno sletjeti i mladi Alžirac Yacine Titraoui koji je konačno dobio vizu za ulazak u Hrvatsku. A još se razmišlja o Gabrielu Vidoviću, dolazak mladog ofenzivca Bayerna bio bi "šlag na tortu" cijele priče.

    I nije to sve, Igor Bišćan uspio je "probuditi" neke igrače koji do ovoga ljeta nisu imali ozbiljnu minutažu u redovima hrvatskog prvaka. Mahir Emreli je pokazao kako se na njega može ozbiljno računati, Marko Bulat sve je standardniji član prve momčadi, dok najbolje partije u posljednjih pet godina pruža i Sadegh Moharrami.

    Sasvim je jasno, uskoro će biti i odlazaka. I to onih bolnih, Maksimir će napustiti neki od najvažnijih igrača Dinama. Prvi bi svlačionicu mogli napustiti Luka Ivanušec i Josip Šutalo, a pravu priliku za odlazak i dalje čekaju Dominik Livaković i Bruno Petković. 
  • CastAway1986
    853
    Valjda je novinaru jasno da je Kačavenda kao i Stojkovic samo prinova ako recimo ode Ivanusec, tad bi recimo pojačanje bio eventualno netko tipa Brekalo
  • Droljo
    4.8k
    Dinamo bi tako mogao odraditi jedan od najboljih prijelaznih rokova posljednjih godinadeki87

    Ipak nije sve tako crno :lol:
  • Šteco
    530
    Slučaj "Janković", isprike ako je već bilo.

    qmejoz0nue233t7y.jpg
  • Patak
    2.2k
    Bit će dobar prijelazni rok ako ne otiđe neki nositelj. Ako otiđe samo jedan nositelj a ne dovedemo nekog kapitalca onda će biti loš. Za sada smo popunili rupe i doveli igrače za rotaciju. Ako dođu Stojković i Kačavenda onda smo kupili i potencijalne kapitalce za godinu dvije, ali ne smijemo se ove godine oslabiti odlaskom nositelja bez adekvatne zamjene. Brekalo bi bio dobar primjer, Oršić prije ozljede također.
  • superhik
    10.2k
    Ne vidim zašto je problem što cijela uprava ide u Kazahstan kad Šimić ni ne zna za transfere, a Vlatka to sve rješava telefonom
  • San Lorenzo
    11k
    Ma Vlatka češlja i skautira sve od Kajzerice do prašume Amazone, ali džaba kad Bišćan ne daje blagoslov da se ti igrači dovedu.
  • Kaktus Car
    341


    Kakav Brekalo? Igrač koji nikada nigdje nije pokazao ništa čime bi opravdao svoj hype. Brekalo je "kapitalac" samo zato jer ste čuli za njega. S druge strane ne znate jesu li novi igrači samo prinove za rotaciju ili pojačanja jer ih sigurno niste dovoljno gledali...
  • dinamo vitez
    214
    Brekalo je kapitalac za Dinamo, o tome nema spora. Igrač koji je zabio 14 golova u prethodne dvije sezone (ne računajući zadnju) u Seriji A/Bundesligi kao standardan igrač u Torinu/Wolfsburgu je definitivno veliko pojačanje. Tim više jer je tek napunio 25 i jer smo ga mogli dovesti za 'siću' od milijun i pol eura koliko ga je Fiorentina platila. To je veliki propust.
  • Olmic
    2.7k
    bas ja to htio pitat. Je li ukrajinac kapitalac npr?

    Kaj znaci kapitalac?

    Da vrijedi 4+ na transfermarktu i da ne igra u HR


    Vama bi valjda bio Pjaca kapitalac
  • Ludovic IX
    5.1k
    Kad je dinamo prodao kapitalca i zamijenio ga kapitalcem? Dinamo kupuje ove klince iz lokse sa ciljem da za 6 mjeseci postanu kapitalca.. ajd bar za godinu dana.

    U pravu su oni koji kažu da bi bolje bilo da stasaju uz ivanuseca npr i nadam se da i budu ali ne može dinamo kupiti 8 igrača i onda ih 6 držat na klupi većinu vremena. Pa ćemo ih proglasiti promašajima za godinu dana. Ja sam još uvijek za prodaju sutala za 20+ , nego za prodaju livija, petka i ivanuseca za 20+.. ali mi ne kupujemo stopere već vezne i krila većinom
  • Jaro
    5.4k
    Brekalo je kapitalac za Dinamo, o tome nema spora. Igrač koji je zabio 14 golova u prethodne dvije sezone (ne računajući zadnju) u Seriji A/Bundesligi kao standardan igrač u Torinu/Wolfsburgu je definitivno veliko pojačanje. Tim više jer je tek napunio 25 i jer smo ga mogli dovesti za 'siću' od milijun i pol eura koliko ga je Fiorentina platila. To je veliki propust.dinamo vitez

    brekalo je uvijek birao sve osim dinama i sirok mu put dalje. hvala, ne hvala...
  • Ivanmtk
    677
    čovjek koji je rekao da bi volio da netko drugi bude prvak osim Dinama.. Neka daleko mu kuća. Radije ću trpit malog Stojkovića i Kačavendu i nek griješe i gube utakmice, ali znam da su Dinamovci do kosti, a ne ovaj fejker koji nas je koristio zimus za dizanje plaće kod Talijana..
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.