• Jurki
    8.4k
    samo je problem u tome da se Kranjca nije pocela sređivati.. a kamoli dok bu gotova. Mozda bi se isplatilo napraviti montaznu tribinu..
    Edit: zavrsetak radova na Kranjci je prognoziran za proljece 2025.. racunaj i kasnije malo.
    Vjerujem da bi se montazna tribina isplatila za dve sezone
  • scooniepenn
    1.7k

    Kolega, mislim da me nisi shvatio. Nitko ne spori da je to dio velikog projekta koji nije nikakva rekonstrukcija, već gradnja novog stadiona i popratne infrastrukture koja ga čini samoodrživim, samo ne vidim zašto se to ne može graditi paralelno s igranjem kad ima dovoljno mjesta. Primjerice kad gradiš istok i svu infrastrukturu koja ide s njom gradiš ju kao zaseban entitet i jedino što ne radiš dok ne spojiš dvije tribine su postavljanje stolica na tom kutu. Sve ostalo možeš normalno raditi. Jedino stadion trebaš zatvoriti na neko vrijeme dok ćeš graditi garažu, s obzirom da moraš ukloniti travnjak, instalacije i sve sustave koji su tu uključeni. No, nije isto zatvoriti stadion na 6 mjeseci (primjerice prije nego se krene s jugom kao zadnjom tribinom za izgradnju) ili ne igrati na tom stadionu 3 godine koliko bi mogla trajati gradnja. Pritom ne kažem da će tako biti, ali ne vidim zašto to nije moguća opcija kad je.
  • Infinity
    15.2k
    Nekakav montazni istok bi mozda imao i smisla, jer bi se isti mogao premjestiti na neki novi HK sutra.
  • Droljo
    4.8k
    Eto. Srušiti istok i do terena napraviti montažnu tribinu.
  • Sajla
    3.2k
    da se u to krenulo 2020. kad je tribina zatvorena.. ali nema smisla plakati nad prolivenim mlijekom. istok će se ionako morati srušiti, jedini nepovratni trošak bi bio priprema terena za postavljanje montažne tribine. ako bi se ona poslije preselila na neki pomoćni teren to bi imalo smisla. ali bojim se da nitko nema volje ulagati u to zbog malog dijela publike kojem fali istok. da se traži karta više za Dinamove utakmice, onda ajde. ovako, nema šanse.
  • Bosskovitz
    7.3k
    Nakon zadnjih 20+ godina posve je normalno da pušemo i na hladno, ali klupsku volju na stranu jer pretpostavljam da je ona neupitna, politička volja (koja je, nažalost, ovdje nužna) za gradnju novog Maksimira i Kranjčevićeve nikada nije bila veća. Grad nikada nije bio zainteresiraniji i aktivniji oko rješenja ZK problema s Maksimirom i predaje klubu, a pogotovo oko izgradnje Kranjčevićeve koja je projekt koji su oni sami osmislili i guraju, a ni država nikada nije napravila jasnije i konkretnije korake što se tiče sufinanciranja novog Maksimira.

    Sada popravljati nesto na nasoj rugobi - a nedao Bog graditi neku novu istočnu tribinu - nema nikakvog smisla, a za etapnom gradnjom nema potrebe jer ćemo se seliti na Kranjču. Tako sada izgleda. Ako ona ne bude u radovima za godinu dana, možda će realnost biti drugačija, ali grad sigurno neće ništa sređivati na postojećem Maksimiru u narednih godinu dana, a klubu se naprosto ne isplati bacati novac na tribinu koja će se potencijalno prije morati rušiti nego što će biti sagrađena.

    Plus, novi Maksimir mira biti kompletno novi stadion, od dna do vrha. Nikakvo inkorporiranje postojećih konstrukcija i slično. Jedino potpuno novi stadion u kojemu arhitekti imaju slobodu iskoristiti postojeći prostor na najbolji način jamči najbolju kvalitetu, iskustvo i profitabilnost, a bome i izgled.

    EDIT: a propos montažne tribine na istoku, u slučaju ulaska u LP ona bi ostala zatvorena jer su u LP zabranjene montažne tribine. Tako da ta ideja ima još manje smisla.
  • mokoxax468
    370
    Taman mislio napisati, mi stadion imamo rasprodan samo za Ligu prvaka, a tada ionako montažne tribine nisu dozvoljene. Znači besmisleno je uopće potrošiti i 100k eura na to, a ne nešto više
  • vjeko1701
    5.9k
    Ako ako će zbilja prije toga biti izgrađena nova Kranjčevićeva sa UEFA cat 4, čemu? Realno, samo nepotrebno kompliciranje kad je ovaj plan čisto ok (ako se zbilja sve tako odradi).
  • Infinity
    15.2k
    Ja ne znam koliko puta je napisano, al ponovit cu.

    Montazne tribine koje gledate po skolskim igralistima nisu dozvoljene. Montazne tribine poput onih u Cluju, Zilini ili nove u Liverpoolu su dozvoljene. UEFA ne bjezi od montaznih elemenata, ne bjezi ni od celicne konstrukcija, ali ista mora biti na betonskom temelju i za isti mora biti pricvrscena.

    9yhmwp0xcev5s2ry.jpg

    Zilina je tu tribinu koristila za grupnu fazu Lige prvaka.
  • Droljo
    4.8k
    Tak treba cijelu kranjču napraviti i bok. Izbetonirat temelj i složit montažno u krug. Puno brže i jeftinije
  • vjeko1701
    5.9k
    Pa nije rečeno da će sve tribine biti montažnog karaktera?
  • mali M
    3.3k
    Grad nikada nije bio zainteresiraniji i aktivniji oko rješenja ZK problema s Maksimirom i predaje klubu, a pogotovo oko izgradnje Kranjčevićeve koja je projekt koji su oni sami osmislili i guraju, a ni država nikada nije napravila jasnije i konkretnije korake što se tiče sufinanciranja novog Maksimira.Bosskovitz

    :snicker: Boss, mjenjamo portal al uvijeti ostaju isti? :snicker:
  • scooniepenn
    1.7k


    Ako Kranjča bude izgrađena naravno da nema smisla, slažemo se. Rekao sam samo da je ta mogućnost prikazana kao nešto što nije moguće, a to jednostavno u ovim prostornim okvirima nije istina.
  • Bosskovitz
    7.3k


    Apsolutno, ja sam čovjek od riječi ;)
  • bbb medimurje
    2.9k
    Nije se nikaj novoga srusilo?
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.