• Boogieman
    307
    Ne razumijem kako bi o svemu odlučivali isti? Nije da će Dinamo imati 50 članova pa će 10 starih članova, nadglasavati ostalih 40 koji su se jučer učlanili.
    Kod dugogodišnjeg članstva se ipak radi o određenom "ulaganju", pa makar roditelji bili ti koji su "ulagali" u članstvo djeteta. U svakom slučaju se radi o većem trudu/odricanju/idealizmu, nego kod nekog tko se jučer prvi put učlanio. Mogu se i uvesti razredi, a ne da netko tko je 30 godina član ima "30 glasova" na skupštini. Postoje razni modeli, ali vjernost treba nagraditi kako kod članstva tako i kod vlasnika godišnjih ulaznica.
  • The Undertaker
    3.9k
    Iz mog iskustva rada u skupini, takav pristup ne vodi nikud.
    Po meni, moraju postojati određene smjernice. Meni je nekako logično da je to postojeći Statut koji se "popravlja" u nekim dijelovima.
  • deda
    27.5k
    Smjernice će davati predstavnici navijačke frakcije.
  • The Undertaker
    3.9k
    Ako je to tako onda bi se trebale znati ovdje. Koje su to smjernice?
  • Mali Zeus
    9.3k
    Kod dugogodišnjeg članstva se ipak radi o određenom "ulaganju", pa makar roditelji bili ti koji su "ulagali" u članstvo djeteta. U svakom slučaju se radi o većem trudu/odricanju/idealizmu, nego kod nekog tko se jučer prvi put učlanio. Mogu se i uvesti razredi, a ne da netko tko je 30 godina član ima "30 glasova" na skupštini. Postoje razni modeli, ali vjernost treba nagraditi kako kod članstva tako i kod vlasnika godišnjih ulaznica.Boogieman

    U smislu da netko tko se učlanio 3 godine zaredom onda odlučuje nadalje u odnosu na nekog tko ima recimo 2 godine članstva. Naravno, kak ti veliš, ovaj koji se svake godine učlanjuje pokazuje entuzijazam i trud i zato je nagrađen s mogućnošću glasanja, ali sve to stvara presedan u smislu podjele navijača, članova itd.
    E sad, s druge strane kako uvesti taj kriterij ako bi se uvodio, koliko unatrag gledati kad se tko učlanio ili jednostavno krenuti od nule, a od nule nemreš jer onda nemaš automatski nikog tko ima 3 plus godine članstva.
  • Tundra
    510
    E sad, s druge strane kako uvesti taj kriterijMali Zeus

    Bez članstva za kalendarsku godinu ništa od toga. Nakon što se to uvede može se planirati dalje.
  • Mali Zeus
    9.3k
    Bez članstva za kalendarsku godinu ništa od toga. Nakon što se to uvede može se planirati dalje.Tundra86

    To se slažem.
  • Zdravko Maček
    117
    Prva stvar od koje sve kreće je definirati članstvo na godišnjoj razini, bez ovih plivanja termina po cijeloj kalendarskoj godini. To se može postići ili da članstvo vrijedi kalendarsku godinu ili po natjecateljskim sezonama, npr sezona 22/23 bi bilo članstvo srpanj 2022-lipanj 2023 (1.7.2022.-30.6.2023.)
    Prelazak na taj sistem, pravedno i transparentno proporcionalno razdoblju koje pokriva tekuće članstvo. Primjerice, godišnja članarina 20 EUR, a nekome vrijedi članstvo do kraja 10. mjeseca:
    - kalendarska godina: početkom nove godine član plaća za preostala 2 mjeseca -> 20 x 2/12
    - natjecateljska sezona: početkom sezone plaća za preostalih 8 mjeseci -> 20 x 8/12
    Članarina se može produžiti naravno i prije kraja godine, ali počinje vrijediti početkom nove sezone/kalendarske godine, broj članske iskaznice ostaje isti osim ako se ne prekine kontinuitet članstva.
    Ako se netko učlani kasnije tijekom godine/sezone, članstvo mu opet vrijedi do kraja sezone/godine. Iznos članarine ostaje isti prvih 6 mjeseci sezone/godine, možda popust 30% ako se učlani nakon toga.
    Tako se meni čini da bi bilo ok srediti članstvo, nije to neka super zahtjevna baza podataka, nadam se da nisam nešto previdio...
  • Zdravko Maček
    117
    I ja ne bi radio razliku među članovima. 1 član 1 glas i amen.
    Naravno, ovaj sistem preko povjerenika ukinuti.
  • plavi67
    920
    nema više frakcija deda, samo je jedna! lopovi i lizači šup.. nisu frakcija.
    također iz vlastitog iskustva, previše ljudi s različitim mišljenjima, teško ćemo, al naći ce se neki kompromis...
  • xavier
    11.1k
    Nisam nikako za to da neki glasovi vrijede više od ostalih. 1 član, 1 glas. Nije li to cijelo vrijeme ideja? Otkud sad "1 član, 1 ili više glasova"?

    Jedino bih napravio "ogradu" u smislu da treba proći neko vrijeme prije nego dobiješ pravo glasa, ali ne neki predugi period. Znači da se ne možeš prvi put učlaniti i glasati tjedan dana kasnije. Treba razmisliti i vidjeti je li dovoljno da si učlanjen drugu godinu za redom ili trebaš biti 3 godine. Rekao bih da je druga godina sasvim u redu. No nitko ne bi trebao imati više od jednog glasa kad dobije pravo.



    Ma mislim da nema potrebe za kompliciranjem.

    Tko se učlanio u ovoj godini, član je za 2023., bez datuma isteka. Tko još nije, treba se ionako učlaniti ove godine, samo će mu to vrijediti isto za tekuću godinu, a ne idućih 365 dana.
  • Zdravko Maček
    117
    Tko se učlanio u ovoj godini, član je za 2023., bez datuma isteka. Tko još nije, treba se ionako učlaniti ove godine, samo će mu to vrijediti isto za tekuću godinu, a ne idućih 365 dana.



    Ja sam za kompliciraniji pristup :grin:
  • xavier
    11.1k
    Ja sam za kompliciraniji pristup :grin:Zdravko Maček

    :rofl: :up:
  • SAS1987
    13.2k
    Necu sad u detajle jer nema potrebe ali mislim da klub (skupstina?) treba biti odabrana od clanova (barem polovica + 1) a preostatak od kapitala koji je spreman dovoljno financirati klub (sponzori). Za legende kluba nebi imao poseba mjesta u skupstini jer ak su stvarno legende uci ce bez problema preko izbora.

    Skupstinu treba smanjiti za barem polovicu a nebi volio da se barem u pocetku direktno bira predsjednik / vodstvo kluba jer se bojim da bi pobijedio najglasniji a ne najodgovorniji kandidat

    Uz to clanarina bi trebala biti viša, recimo na nekih 50€. Portugal ima slican standard a clanarina u Benfici je cca 100€ - 160€.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.