• Mali dioničar
    14.3k
    Također nelogično je da se daje 3 milijuna za Vipotnika dok se jučer jednog Oršića prodalo za 5,75 milijuna i dok kapetan Ademi ide za 1 milijun.Dammir10

    iqp40b4c685h4lpx.jpeg
    v79viwvwscni3g2h.jpeg
  • Dammir10
    266
    Ako si zaboravil Dinamo se financira 98 posto od transfera i Europe.Jurki

    Tako je, od Europe je preko 25 milijuna eura došlo ove sezone. Oršić je bio glavni igrač i najzaslužniji za taj prihod od Europe. Vipotnik i Perković vjerojatno neće ni biti u prvih 11 na ljeto kad se budu igrale kvalifikacije. Perković se ne može nametnuti pored Perića i sjedi zakovan na klupi a Vipotnik bi pored Petka i Drmića bio treći napadač. Dođe li i Kule onda bi vjerojatno bio četvrti po hijerarhiji jer sam siguran da nije bolji od Kuleta.
  • Ludovic IX
    5.6k
    orša je došao za milju eura.. jel su korejci bili glupi što su nam ga prodali za toliko ili nisu ni mogli dobit više iako je tamo bio daleko najbolji igrač lige.. gledaj da smo na njamu zaradili 5,75 puta više neg smo ga platili i jedno 15 miliona zbog njegovih golova direktno. ali on ne može vječno igrat u dinamu. možda bi se ozlijedio. njegova cijena ide samo dolje svake godine.

    to što kreteni iz tvoje struje govore da je oršin odlazak sramota je samo pokazatelj da vas brine samo novac a ne dinamo.
  • Dammir10
    266
    orša je došao za milju eura.. jel su korejci bili glupi što su nam ga prodali za toliko ili nisu ni mogli dobit više iako je tamo bio daleko najbolji igrač lige.Ludovic IX



    Nisu ni mogli dobit više jer je takva liga. Zato ja kažem da ne trebamo Vipotnika plaćati 3 milijuna jer dolazi iz lige usporedive sa 2 HNL. On statistiku nabija igrajući sa klubovima ranga Jaruna, Croatije Zmijavci, Solina itd. Za igrača iz takve lige se ne plaća preko milijun eura.
  • Jurki
    8.8k
    dal je tebi jasno da su Orsic i Ademi sami trazili transfer?
    Mislis da je Orsicu puhnulo u glavu samo tak da hoce u Southampton? Covjek je htel se okusati u najjacoj ligi svijeta.
    Njemu je prosle zime bilo obecano da ce ga se pustiti u Englesku kad je odbio Burnley.
    Ademi isto je htel zaraditi nekaj vise u Kini.
    I nakon svega kaj su dali klubu, klub bi im trebal raditi probleme?
    S tim saljes poruku svim ostalim i buducim igracima da klub nikome ne izlazi ususret.
    I kak cemo s bilokojim igracem u buducnosti potpisati dugorocni ugovor?

    A ako su oni tak odlucili bolje da idu nego da budu tu nezadovoljni i dobivaju veliku placu.
    Igraci dolaze i prolaze..i to je normalno.
  • Ludovic IX
    5.6k
    ispadaš glup iza svakog posta.. bolje se povuci dok ti je vrijeme.
  • Nino Bule
    11.6k

    A kolika ce vipotniku biti cijena na tmu sljedeci update, jesi ti svjestan da je on u 9 utakmica zabio 13 golova, lako su provjerljive tvoje cinjenice samo si glup ko stup, ocemo neku okladicu o tome da ce vrijedit vise od 500k eura u novom updateu kad si tako uvjeren da je to njegova vrijednost ?
  • Jurki
    8.8k
    vrijedit ce preko milijun. Em trpa em igra u Mariboru koji je jedan od najvecih klubova u Sloveniji, em je jos jako mlad.
  • Zagi
    5.3k
    @Dammir

    Ajax je u sezoni 18/19 bio u polufinalu LP, 2 minute prije kraja imali su prolaz u finale. Nije se dogodilo.
    Svejedno, daleko najbolji rezultat u zadnjih 15ak godina.

    Supertalentirana generacija, svi znaju za de Jonga, de Lighta, Ziyecha, Tadića itd ali..
    Tko ne prati detaljnije, vjerojatno ne zna za ime Lasse Schone, tada 31ogodišnji defanzivni vezni.
    Izuzetno bitna karika u stabilnosti te momčadi, za pratitelje premier lige on je tada Ten Hagu bio ono što je danas Casemiro.

    Na kraju te, najbolje sezone unatrag 15 godina Ajax je prodao Schone-a za 1.5 m eura u Genou i za tu poziciju kupio 21ogodišnjeg Edson Alvareza.

    Svaka sličnost sa Arijanom Ademijem je namjerna.
  • Mali dioničar
    14.3k
    Za igrača iz takve lige se ne plaća preko milijun eura.Dammir10

    Stojanović je iz istog kluba i iste Lige plaćen 2 milijuna eura 2016. Igrao je na poziciji beka, Vipotnik je špica.

    S obzirom na vremensku preferenciju novca i nogometnu inflaciju od 26%, u današnjim terminima radi se o transferu od 2.000.000 x (1,26) na sedmu ispada EUR 2.000.000 x 5 što bi značilo da je u ekvivalentu današnjeg novca Petar Stojanović plaćen 10 milijuna eura.

    Izvor za nogometnu inflaciju...

    All things being equal, the price of players during the last transfer window went up by 31% compared to the previous year. Since 2014, the annual inflation growth rate on the transfer market for big-5 league footballers has been 26%.

    https://football-observatory.com/Monthly-Report-reveals-growing-football-transfer#:~:text=All%20things%20being%20equal%2C%20the,league%20footballers%20has%20been%2026%25.
  • Dammir10
    266
    Ajmo ovako: Livaković i Petković su također zadužili klub.

    Bi li onda bilo prihvatljivo da se i njima učini usluga i da odu za recimo po 4 milijuna svaki? Tako bi za Ademija, Oršu, Petka i Livija dobili ukupno 15-ak milijuna koliko realno vrijedi sam Oršić. To je u redu?

    Ja ipak za dinamove sportske direktore očekujem poslovne ljude koji hladne glave donose odluke. Niti jedan naš proslavljeni igrač nije došao u Dinamo i rekao da će igrati u Dinamu za 300 tisuća eura godišnje iako u inozemstvu može dobiti 5 puta više. Neće doć Kovačić ili Brozović i pristati na 300 tisuća plaće jer se žele zahvaliti klubu koji ih je stvorio i lansirao. Istu takvu hladnu glavu očekujem i od sportskog direktora Dinama. Ne smijemo prodavati kostur ekipe za sitniš da bi činili usluge nekome jer nitko ne čini usluge ni Dinamu. Pa i taj Oršić je igrao za preko milijun eura plaće (sve ok, i treba) i hladne je glave tražio te novce. Nije igrao iz ljubavi niti je zbog ljubavi rekao "ok igrat ću za Dinamo i za pola tog iznosa". Ne nego je tražio maksimalno koliko je mogao dobiti. Vodilo ga je tržište. Tako i Dinamove sportske direktore mora voditi tržište umjesto da idu parolom "dobar sam privatno sa Oršom pa ću mu učinit uslugu na račun Dinama".
  • Jurki
    8.8k
    Ocito u jednom Realu rade debili i idioti kad iz brazilske favele kupe igraca za 40 mil eura a na transfermarktu mu je vrijednost dvije kutije cigareta.
  • Rex Ramae
    2.5k
    Benjamin Šeško je plaćen 2.5 milijuna eura prije 4 godine kao 16-godišnjak, iz Domžala u Red Bull Salzburg, tako da Dammire, pozdravi Tattu i zatvori vrata s prednje strane.
  • Ludovic IX
    5.6k
    da je tvoj gazda tu, prodao bi oršića za 10, 5 uzeo sebi, 2 i pol provizije i dinamo bi dobio 2,5 miliona ali ti bi likovao..

    za koliko je mamić prodao moru i corica a koliko je ostalo u klubu..ti i takvi unistavate dinamo. odjebi od mog kluba. mrš
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.