• NORTE
    8.9k
    Mi smo kadar posteno poceli sirit s Bjelicom jer je namjera bila imat takvu rotaciju da do pada u 10. mjesecu ne dode. To su uglavnom i u pravilu kljucne utakmice u borbi za prolazak skupine. To se pokazalo itekako ispravnim, a sad se vracamo na ono prije njega.
    Kvalifikacije pocinjemo rano, do pada forme ce doci opet oko 10. mjeseca, a rotacija ne postoji. Bit ce opet cudenja, a stvar je zapravo jako jednostavna. Brko ako ne zna radit s vecom skupinom igraca u vremenu kada ima pravo na 5 izmjena nek se umirovi. Dijagnoza je sasvim jednostavna - pojelo ga vrijeme.
    Efes Pilsen
    :up:
  • BBB Mataa998
    1.2k
    Brko ne moze udarnih 11 odrzat zadovoljnima i motiviranima za natjecanje a kamo li 20+ igraca da drzi nabrijane igrali oni ili ne
  • Efes Pilsen
    6.7k
    Mozda je vrijeme za #vrimeje za trenera. Svaka mu cast, pobjednik je, da nije ne bi isplivao u onoj situaciji.
    No, nogomet ide dalje, a mi stojimo u mjestu. Javno se prica o milijunima dostupnim za pojacanja, a nama stalno igraci samo odlaze jer trener ne zna ili ne zeli radit sa sirim kadrom. Ajde, odlazak Stefulja nece nikome tesko past, ali u istom roku ti ode strijelac najbitnijih golova, covjek koji je donosio nesto iz nicega. Emreli odlazi taman kad ga se pocelo koristit tamo gdje se najbolje osjeca, ali bez prave postene sanse. Drmic staklenih koljena i s ocajnim mogucnostima zadrzavanja lopte, losom formom dolazi do udarnog sastava.
  • BBB Mataa998
    1.2k

    Sve mi je jasno. Od prvog dana ne podrzavam Cancelottija,ni nakon pobjede protiv Chelsea nisam ga podrzavao kao sto necu ni dalje. Vrijeme ga je pregazilo,a on se ne zeli mijenjat.
  • Zagi
    4.7k
    Čaša polu puna pogled na situaciju bi bio da se riješilo rotacijskih igrača sa nemalim ugovorima (osim Orše) te da će pravi sportski direktor (Šimić ili neko drugi) na ljeto imati 15ak milijuna za transfere.

    Dovođenje igrača u zimskom roku u svrhu uigravanja za ljetne kvalifikacije je po meni prenaglašeno.
    Imaš cijele pripreme , par laganih europskih utakmica i par HNL dvoboja za uigravanje. Dovoljno je to vremena ako ne uigravaš pola momčadi.
  • Eduardo
    17.1k
    koje su ovo novine?
  • vjeko1701
    5.9k
    To je i moja nada, da je sve ovo pročišćavanje kadra za budućeg sportskog da ima čim jednostavniju situaciju.

    Neka se kroz 4-5 kola "riješi prvenstvo" i onda do kraja sezone daje prilika mlađima a na ljeto ode u ozbiljnu nadogradnju trenutnog kostura, pričat ćemo o genijalnoj politici xD
  • Patak
    2.2k
    Pa zar je Rukavina jedini koji može participirati od cijele Dinamove škole u prvoj momčadi već par sezona? Nekako mi se to čini loše, možda je ovo prilika sad kad se pročistila svlačionica da se uključi još neki mladi igrač i da mu se prilika.
  • Zagi
    4.7k
    Baturina, Gurlica,Rukavina.
    Do ljeta bi trebalo biti jasnije što sa ovima iz 03 generacije (Barišić,Duvnjak,Brekalo,Čavlina,Katinić).
    Marin,Vasilj,Janković igraju i opcije su za povratak.
    Franjić,Šutalo iz '00 generacije.

    Ovak iz glave, vjerojatno sam nekog zaboravio.
  • Mali dioničar
    13.9k
    Dinamo ima sasvim zadovoljavajući postotak od 23% minutaže igrača koji su trenirali u Akademiji kluba.

    Hajduk ima vrlo visokih 33%, ali je logično da Dinamo kao veći klub ima više igrača koji su dovedeni sa strane nego ih ima Hajduk.

    Ova mapa je jako zanimljiva, recimo Brendtford ima čistih 0% igrača treniranih u Akakdemiji koja je u povojima, a svoj uspjeh zahvaljuju isključivo izvrsnom skautingu.

    https://football-observatory.com/IMG/sites/atlasdemo/
  • immerwieder
    1.2k
    Brentford je ukinul akademiju,
    zračunali su da se ne isplati financijski, da je rizik skautinga financijski isplativiji u konačnici,
    oni i skauting odrađuju dobar dio softverski, u stilu kolika je vjerojatnost da netko npr. zabije dvije godine zaredom 20 golova
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.