• BigZ
    393

    Slazem se sa svime sto si napisao.
    Vec su mi dojadile spike o stadionu kapaciteta 20k jer protiv Gorice jedva dode 2-3k.
    Da je vuk sit i ovce na broju, ajmo europske tekme i HNL derbije igrati na Maksimiru, a Sibenike i Varazdine na Kranjci? Tako stadioni nikad nece izgledati prazni :lol:
  • blue heart 72
    1.3k
    ma slažem se sa tobom pratim i ja sve kaj god mogu oko kluba, pa tako i situaciju sa nadam se novim stadionom. Samo nemam neke vjere da bum ja to sa svojih pet banki doživel. Samo vi nastavite pisati o tome, tko zna možda se ipak nešto i pokrene po tom pitanju
  • deda
    27.5k
    4 godine Zone, stranica 273 rasprave. Stvari se nisu pomakle ni milimetar. Meni se više neda pisat, samo se ponavljam po stoti put. :groan:
  • Nino Bule
    11.3k
    Ja bi rekao da je sad prijelomni trenutak, ili se krece u realizaciju i kroz 5-7 godina imamo novi maksimir ili opet kurac i status quo narednih 10+ godina.
  • serbus
    3.4k


    Iduća dva tjedna su ključna.
  • SAS1987
    13.2k
    Baš zato je važno da se stadion gradi po fazama. Sa novim, modernim istokom i sjeverom bi sve skupa bilo puno bolje. A to se napravi brzo i relativno jeftino.
  • Fanboy
    2.1k
    Neće se sad ništa graditi par godina, velika inflacija i vjerojatno slijedi tek velika kriza pogotovo što rat i energenti divljaju, a "Zeleni" gase sve fosilne izvore...
    Cijene su otišle drastično gore, a ako nitko nije želio i imao volje nešto napraviti kada je sve bilo 5 puta jeftinije i kada je ekonomija stajala dobro teško je očekivati nešto drugačije u skoro vrijeme.

    Uz sve ove cijene morate dodati lopovluk, gledam što se događa u Osijeku navodno je bivši predsjednik dao graditi taman novootvorenoj firmi koja je zabušavala 3 godine, sad su cijene drastično skočile gore pa će stadion koštati 15 milja više radi toga. I da to nije kraj, u svom dvorištu imaju dijelove stadiona (limeni krov, i kutove tribina što se dobro vidi i preko google satelita) i koje ne žele prodati Strabagu.

    Inače, situacija u Hrvatskoj nije toliko mrtva što se toga tiče, Osijek dobiva novi stadion, u Bjelovru čak dva ( Ždralovi i Bjelovar) ...A onaj koji bi prvi trebao biti na redu, koji je izbacio najviše reprezentativaca koji su proslavili našu zemlju muku muči da ga netko spomene u tamo nekom intervju...
  • Fanboy
    2.1k
    Inače, moram priznati da me izuzetno iritira kada čujem od prosječnog čovjeka što će nama stadion, nek se grade vrtići, bolnice itd..
    Osim što je normalan stadion postao standard nekog uređenog grada, volio bih vidjeti studiju koja bi izračunala koliko je Dinamo donio na izravan(financijski) i neizravan( kroz reprezentaciju, ugled, turizam) Hrvatskoj i gradu Zagrebu.
    Kada se samo uračunaju transferi, razna davanja, punjenje hotela i restorana gostujućih navijača, da ne govorim o velikom broju igrača koji su potekli iz Dinama i kroz reprezentaciju kako sam gore naveo podigli ugled Hrvatske, stavili je na mapu u turističkom smislu, pa i poslovnom vjerujem da bi se brojile milijarde dobiti koje nitko ne računa.
    Kad bi prosječan čovjek vidio koliko je DInamo dao Zagrebu i Hrvatskoj shvatio bi da je stadion ustvari mala cijena i to drastično mala s obzira na dato.
  • deda
    27.5k
    Mene trenutno više muči što vidim da uopće nisu zaštitili travu za ovaj jucerašnji koncert
  • maddaddam
    2.9k
    Cijene su otišle drastično gore, a ako nitko nije želio i imao volje nešto napraviti kada je sve bilo 5 puta jeftinije i kada je ekonomija stajala dobro teško je očekivati nešto drugačije u skoro vrijeme.Fanboy

    Uz svo divljanje cijena kod nas i vani, stadion koji bi se gradio danas a bez da se namire interesne grupacije sa strane, bio bi vjerojatno osjetno jeftiniji od istog takvog prije 10-15 godina.
  • GZomanid
    572

    Pa meni su ipak vrtići prije stadiona, ALI ako ih nema. A kak je Hrvata sve manje i manje, skroz mi je nerealan manjak vrtića, pa ne mora svaki kvart koji je tek naseljen imati novi vrtić i školu.. U centru živi sve manje ljudi, a vrtići su i dalje valjda tu.
    Ima puno stvari za koje me smeta kaj se daju novci prije nego za stadion, za razne parade, fantomske udruge, odbore za promjena imena trgova, partizanske obljetnice, savske kresove i tak dalje..
  • Fanboy
    2.1k
    Ma jasno, nisam želio obezvrijediti vrtiće i bolnice jer su one i meni izuzetno bitne institucije koje služe građanima, no smatram to običnim manipulacijama javnosti i demoraliziranjem ljudi kada se radi nešto vezano za sport i putem kojih se one neupućene lako sreće sa tematike. Stadion je nešto normalno za današnje uvjete svakog civiliziranog grada. Pa jedni Rimljani su imali važnost pojma arene, imale su određene standarde, a mi 2000 godina dalje ne možemo dobiti običan stadion u milionskom gradu da se oko toga ne raspravlja zadnjih 20+ godina i ne makne sa mrtve točke.
  • NitkoBitan
    11.7k
    Mozda da recikliramo materijal "starog" Maksimira pa ga ponovno upotrijebimo kod gradnje novog stadiona i tak si smanjimo troskove :grin:
  • GZomanid
    572
    a mi 2000 godina dalje ne možemo dobiti običan stadion u milionskom gradu da se oko toga ne raspravlja zadnjih 20+ godina i ne makne sa mrtve točkeFanboy

    Mislim da su ipak daltoni krivi za to, kolko god ih je bandić volio, očito im nije htio dati to zemljiše, vjerojatno su mu plaćali premalo. Da sam ja na mjestu senfa, isto nebi htio imati ništa sa klubom koji je i dalje na strani osuđenih kriminalaca.
  • Captain America
    13.2k
    Neironično, vidio sam da će se neki stadion tako radit. Ak možeš smanjit troškove, zašto ne.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.