• NitkoBitan
    12.3k
    Vjerujem da ce cijena biti pristupacna, no volio bih jednu drugu stvar. Ako se ne moze ici na neku tekmu trebalo bi se omoguciti da se ponisti svoje mjesto i pusti ga se u slobodnu prodaju. Takoder bilo bi fora da se biljezi broj dolazaka na utakmice i onda se to uracunava u popust za godisnju ulaznicu iduce sezone po nekoj formuli koja se vec odredi.
  • blue heart 72
    1.4k
    Kao prvo, što se cijene godišnje ulaznice ja bi stavio 50% popusta u odnosu na cijenu pojedinačne ulaznice. Uz to bi kupci imali gratis ulaz na sve kup utakmice, kao i pretkola euro kupova (osim Playoffa). Kod eventualne grupne faze bi imali pravo prvokupa. Dao bi i mogućnost da vlasnici godišnjih ulaznica navedu recimo 3 ili 5 tkz. rezervnih gledatelja, koji bi mogli ući umjesto vlasnika godišnje, koji iz nekog razloga ne ide na tekmu. Ti jokeri bi mogli sa godišnjom ulaznicom otići do "karatane" i tamo podići "normalnu" isprintanu ulaznicu. Sa par klikova se to riješi bez problema. Također bi evidentirao koliko se koristi ta godišnja ulaznica (bez obzira da li od samog vlasnika ili od nekog jokera). Svima koji imaju 50 % ili više, registracije te godišnje ulaznice bi dao popust od recimo 10% u fan shopu. Znači, kaj ja znam dinamo igra 8-u domaću tekmu ja ili netko od mojih jokera je tu kartu iskoristio 4 ili više puta imaš 10%popusta u fan shopu. Ako si uz to i član, naravno imaš i onih članskih 10%. E sada da imamo normalan stadion sa drugačijim načinom prodaje cuge i klope, postojala bi i mogućnost punjenja te karte, samim tim i bezgotovinsko plaćanje sveukupne ponude jela i pića, također po istoj shemi sa eventualnih 10 % popusta ako imaš dovoljan broj tekmi. Sorry na podužem postu, ali sam skratio koliko sam mogao
  • Captain America
    14k
    S obzirom da mi se čini da nisu mijenjali cijene od 2013. do 2019., ne vjerujem da će sad bit nekih drastičnih promjena. Možda dignu 50ak kn i to opravdaju inflacijom.
  • deda
    28.1k
    Po meni bi išle isključivo godišnje za HNL i kup, a Europa pravo prvokupa:

    Sjever HNL - 400,00 kuna
    Zapad HNL - 800,00 kuna

    Popust 20% za članove, isto tako pravo prvokupa uz 20% popusta s tim da grupa u Europi može ići u paketu uz neki dodatni popust.
  • marcio amoroso
    32.5k
    Meni su to premale cijene i obezvređivanje proizvoda. Ako računamo da imamo 18 ligaških utakmica i 2 kup utakmice u prosjeku na Maksimiru onda je to 20 utakmica od kojih je bar 7 derbija. Tu naplatiti prosječno 20 kuna za sjever i 40 za zapad dolje je po meni baš premalo.
  • Crusades1986
    9.8k
    S tim da su godišnje zadnje sezone bile 400kn za sjever s uključenom Europom. Kolko je tek onda malo ispalo po utakmici...
  • marcio amoroso
    32.5k

    Ono je bilo smiješno. Nema razloga pretjerivati sa cijenama jer nam je svima jasno kakva je ekonomska situacija, ali ne treba pretjerati ni u drugom smjeru.
  • Infinity
    15.3k
    Ja sam vec ranije pisao da bih postavio kategorije za utakmice, odredio cijene za svaku kategoriju i na pocetku sezone odmah znas koliko para ce te kostati ako nemas godisnju.

    Kategorija 1 - utakmice Lige prvaka
    Kategorija 2 - utakmice Europa lige, play off LP, Hajduk
    Kategorija 3 - utakmice Konferencijske lige, kvalifikacije LP, kvalifikacije EL, Rijeka, Osijek
    Kategorija 4 - Kvalifikacije Konferencijske lige, Istra, Gorica, Lokomotiva, Slaven, Varazdin, Sibenik

    Kup da ovisi o protivniku, tj. ide u kategoriju ovisno s kim igramo s tim da bi u slucaju polufinala protivnik isao u kategoriju vise.

    Cijene koje bi ja postavio
    Zapad dolje - zapad gore - sjever
    Kat 1 - 130 - 100 - 80
    Kat 2 - 90 - 70 - 50
    Kat 3 - 70 - 50 - 40
    Kat 4 - 60 - 40 - 30

    U HNL-u imas matematiku po kojoj te u konacnici izadje 820 - 580 - 440 kuna ako kupujes pojedinacne ulaznice. Dao bih 20% popusta svima, 30% clanovima.

    Ulaznice ti daju pravo prvokupa za Kup i UEFA takmicenja uz 20% popusta, tj. 30% popusta ako si vlasnik godisnje i clanske.

    Za grupnu fazu UEFA takmicenja mozes otkupiti paket uz jednak popust s tim da klub nece prodavati paket za tvoje mjesto za koje imas pravo kupiti pojedinacnu ulaznicu prije svake utakmice.

    I moze se ubaciti neki rekvizit, neka navijacka majica koju ce dobiti samo vlasnici godisnjih i koja nece biti u prodaji. Vidimo da se ova sampionska prodavala za 33kn sto znaci da je u nabavci jos i jeftinija i da to bude neki dodatni poklon za vlasnike godisnjih ulaznica.

    Na zapad gore bi smjestio neku family zonu, pogotovo za HNL, al to bi trebalo dodatno razraditi.
  • über alles
    1.5k
    Maknuli su porez sa ulaznica,imajte to na umu.
  • Infinity
    15.3k
    Kako je @deda rekao, taj novac bi trebao ici na jacanje klubova, a ne na smanjenje cijena ulaznica.
  • Neki tip
    19.4k
    Sutra vec u orodaju godisnje i onmova clanskih za next seazon !

    Nek su cijene tko kupi do 31.05.
    Sjever 17x30 = 510kn uz clansku 450kn (mogucnost na rate)
    Zapad gore 17x50 = 850kn uz clansku 750kn
    Zapad dolje 17x90 =1.530 kn uz clanslu 1.000kn

    Naravno za klinca do 13g free, od 13-18g 1/2 cijene, i za 60+ 1/2cijene.

    Naravno nagrada za "early birds" je ta da si vjerovao u tu momcad i na vrijeme osigurao svoje mjesto na tribini i zato imas jos jedno proljece gratis !

    Dakle za mabijace na sjeveru bi to bilo 26kn po utakmici , a ako racunas i jos toliko na prolkece dakle oko 13kn utakmica ! Manje od pive u bircu, a na Zapadu dolje je to 58kn po ulaznici , manje od dobrpg burgera...

    I evo im i bilance:
    8.000 paketa za zapad dolje
    4.000 paketa za zapad gore
    7.000 paketa za sjever ukupno

    To je prihod od 14mil kn ! Dakle 2mil € ! Jos bonus 1.4 mil kn za clanske !

    I jos toliko od kuoaca pojedinacnih ulaznica.
    Ali

    Ovo je malo stariji upis, otprije tjedan dana cca, ali sad sam tek vidio i niš mi nije jasno..

    Kojom si računicom uspio pozbrajati 8000 "paketa" (iz konteksta očito misliš na godišnje ulaznice) za zapad dolje!? Pa nema toliko mjesta! :yikes: :chin:

    I još toliko novca za pojedinačne ulaznice koliko si već pozbrajao na očito po tvojoj računici rasprodane godišnje ulaznice (prodano ih više nego kaj ih može biti, ali dobro).

    Pa kome uopće prodaješ pojedinačne, ako su s godišnjim ulaznicama gotovo sva mjesta popunjena ("prodao" si vidim 19 tisuća godišnjih ulaznica)?

    Mislim, mogao si tako "prodati" i 45 000 godišnjih po 1000 Eura i još toliko za sve pojedinačne tijekom godine i eto ti 90 milijuna eura ko od šale. :chin:
  • NitkoBitan
    12.3k
    Ako se ne varam ukupni broj dostupnih godisnjih ulaznica za prodaju je otprilike 1/3 svake tribine, tako je barem bilo prije pandemije. Logicno da se nece vise pustit da klub nesto zaradi i od prodaje pojedinacnih ulaznica za derbije i europske tekme, a uostalom gdje je logika pustit vecinu kapaciteta za godisnje, ekipa izvan zga bi izvisila onda za svaku tekmu di je interes velik.
  • Mališan
    1.7k
    Ne bi bilo loše kad bi klub pustio godišnje za sjever, zapad i jug. Ako ce pustiti 1/3 sjevera dolje i 1/3 zapada dolje to je kombinirano samo 3773 karti. To bi se trebalo stvarno brzo prodati, a puštati veći kapacitet od 1/3 tribine nema smisla, a još manje smisla ima puštati godišnje za gornje etaže sjevera ili zapada. Zato bi bilo dobro ograditi 5 posto juga za gostujuće navijače ogradom i na suprotnoj strani juga pustiti 1/3 tribine kroz godišnje ulaznice. Jednostavno forsirati jug kroz prodaju prije zapada gore i sjevera gore.
  • SAS1987
    13.5k
    a još manje smisla ima puštati godišnje za gornje etaže sjevera ili zapada. Zato bi bilo dobro ograditi 5 posto juga za gostujuće navijače ogradom i na suprotnoj strani juga pustiti 1/3 tribine kroz godišnje ulazniceMališan

    Nikad nisam bio na jugu ali sam siguran da je iz sjevera gore puno bolji pogled na teren od juga.
  • Infinity
    15.3k
    Ne treba forsirati jug. Treba forsirati zapad gore. Dao bih ga i citavog u prodaju za godisnje, pogotovo ako se tu iskombinira neka obiteljska tribina. Moramo privuci djecu koja ce sutra sama doci.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.