• SAS1987
    13.5k
    Dobrih trenera ima puno više od dobrih klubova poput Dinama. Nije da ga zazivam ali recimo Pavel Vrba je cuda radio sa Plzenom pa mu je vrhunec inozemne kariere bio Ludogorets.

    I jako dobrim trenerima se je tesko probiti u dobre klubove pa zato imamo situaciju da je recimo Bjelica u Osijeku a Tudor zbog igracke kariere trener u Serie A.
  • vjeko1701
    5.9k
    Pa iskreno, da se ukaže prilika, htio bi vidjeti Vrbu ovdje ali koliko sam čitao, on je dosta specifična biljka i ili sjedne ekipi ili ne. Nešto kao češki Kek. Čak mu je i sličan xD

    Ne znam koliko bi on dugo mogao s Mamićima, čak i preko roaminga.
  • Infinity
    15.2k
    Meni je Vrba zelja jos od prve epizode u Plzenu. Ipak, nakon Ludogoretsa sam ohladio za njim. Na stranu losi rezultati, glavni problem je Petev. Padne mi mrak na oci kad vidim da je nekome Ludogorets u CV-u.

    Nasao sam neku informaciju da Vrba ima 400.000 kruna sto je 16.500 eura. To je vjerojatno mjesecna placa. To je oko 200.000 eura godisnje. Pa ja bi pokusao s tim covjekom, dao bih mu 300, pa i 400.
  • Imamo Dinamo
    3.3k
    Pa ja bi pokusao s tim covjekom, dao bih mu 300, pa i 400.Infinity

    Ja nebi. Svojevremeno sam zagovarao i Toplaka i Jakira, pa sam, uz vasu pomoc kolege, shvatio da sam retard. Zajebat ovo "pokusat", dovest trenera koji je vec uspjesno vodio klub slicnih kvaliteta kao sto je Dinamo, a ne pokusavat s nekima koji nemaju kvalitetu za nas
  • Infinity
    15.2k
    Pa pogledaj sta je on radio i shvatit ces da je on upravo to. Vodio je Plzen godinama, donio im prvu titulu, prvi kup, prvi nastup u Europi, prvi nastup u Ligi prvaka. Napravio je klub od njih. Sad je opet Spartu digao. Odlican trener kojeg sam ja zelio u Dinamu jos prije deset godina, ali me muci taj Petev iz Ludogoretsa.

    Vrba ima barem duplo bolji CV nego Bjelica u trenutku kada je dolazio u Dinamo, a to je trener kakav Dinamu treba.

    To sto sam ja nespretno napisao 'pokusao' nista ne znaci. Meni Vrba nije 'pokusaj', meni je Vrba rjesenje, mada mi nije bas na vrhu liste. Moj kriterij za trenera je prilicno visok, a Toplak i Jakir su mi tipovi o kojima ne bi ni mislio.
  • Imamo Dinamo
    3.3k
    Pa pogledaj sta je on radio i shvatit ces da je on upravo to.Infinity

    __________________________________________
    S Spartom

    2 puta izgubio od Partizana

    Jedna pobjeda i jedan x protiv Brondbya

    Pobjeda i poraz od Rangersa

    2 poraza od Olympique Lyona

    2 poraza od Monaca

    Pobjeda i poraz od Rapida

    __________________________________________

    S Ludogoretsom

    2 poraza od Intera

    Pobjeda protiv Buducnosti

    Poraz od Midtylanda

    __________________________________________

    Sve je to meni nekako toplo hladno, smetaju mi tu poraz od Midtylanda, Brondby i Partizan. Neznam, opcenito nije lose ali neznam jeli dovoljno dobar za nas..
  • xavier
    11.1k
    Postoji još jedna stvar koju ljudi zapravo ignoriraju, a to je da nema savršenih trenera. Postoje odlični, jako dobri, dobri, prosječni, ispodprosječni, loši...no svi oni imaju situacije u kojima funkcioniraju bolje i one u kojima funkcioniraju lošije.

    Želim reći da nogomet nije matematika da možeš reći "taj trener vrijedi koeficijent 1,2" i onda on svaku momčadi koja "vrijedi 10 nečega" (ne govorim o novcu) diže na 12. Isti trener će sjajno kliknuti s jednom momčadi i podignuti njenu vrijednost dok s drugom neće funkcionirati.

    No upravo iz tog razloga, kad dovodiš trenera, trebao bi prvo dobro procijeniti kakvu momčad i okruženje imaš te što želiš od te momčadi i onda sukladno tome dovesti trenera.
  • Ludovic IX
    5.5k
    Da sutra Mourinho dođe, ja nisam uvjeren da bi on bio trener s kojim bi napravili iskorak ( prolazak skupine lige prvaka, ponavljanje četvrtfinala EL i sl)..
  • Imamo Dinamo
    3.3k
    Da ispravim samog sebe u onome sto sam gore napisao dok me se nije krivo shvatilo. Nisu njegovi rezultati u Europi losi, ali ipak mislim da je uzorak utakmica mali s obzirom da i tu ima losijih rezultata - 2 poraza od Partizana, opcenito losa utakmica s Brondbyem itd
  • maddaddam
    2.9k
    No upravo iz tog razloga, kad dovodiš trenera, trebao bi prvo dobro procijeniti kakvu momčad i okruženje imaš te što želiš od te momčadi i onda sukladno tome dovesti trenera.xavier

    Da li je kod nas ikada postojalo takvo sto, osoba za procjenu trenera i vizije o izgledu ekipe pod njim?
    Tko bi danas uopce bio kompetentan za procjenu? Mirko? Vlatka? Pandur? Amra? Medjugorci?

    Nemamo preduvjete za procjenu trenera, zato se i dogadja to sto se dogadja. Vojnik kluba dobije priliku da vodi prvi tim, jer jebiga, on je nas, clan nh dobije priliku, jer je prolazio hodnikom kad smo razglabali o novom treneru... Nema vizije, nema ozbiljnosti, nema struke.

    Ti si sve savrseno detektirao, ali eto ta jedna karika nam nedostaje.
  • xavier
    11.1k


    Kako sam napisao danas, što očekivati od kluba kojem su zadnja 3 izbora bili Krznar, Kopić i Čačić?
  • maddaddam
    2.9k

    Zakljucak se namece sam po sebi. Ne znaju bolje od toga.
    "Love" Keka, ulove Kopica, love Ojedu, ulove Spikica...
  • Captain America
    13.9k
    Kompetentan sportski direktor bi rješio sve probleme. Klub neslužbeno voda 2 osuđena kriminalca koji rade remote i ne smiju uć na područje EU, a službeno osobe koje imaju veze s nogometom/menadžmentom ko Slobodna Dalmacija s novinarstvom. Bjelica koji ima space shuttle stožer za sve ostale se žali da ne može vodit sam sportsku politiku, a mi istu prepuštamo članu NH i Krznaru dok Peternac vodi treninge.
  • Infinity
    15.2k
    A Plzen ces ostaviti po strani? Naravno da ima poraza, bio bi u Realu da nema, a ne u Sparti.

    S Plzenom je izbacio Partizana. Nije igrao s Midtyllandom i Brondbyem, ali je 2x dobio Kopenhagena. Pobjedjivao je neke velike ekipe, ekipe iz lige petice. Prolazio je grupe.

    Vodio je ukupno 99 europskih utakmica. Upisao je 47 pobjeda, 17 remija i 33 poraza. Ima 1.60 bodova po utakmici. Bjelica ima 1.59 i tu su negdje. Taj Bjelica je nama najbolji trener unazad godinama, a ispadao je od CSKA Sofije. Ispadao s Osijekom, nije s Dinamom. Tako Vrba s Plzenom ima bolje uspjehe, jer su bolja ekipa od Sparte i Ludogoretsa.

    I sad je Vrba problem nakon sto sam ga ja spomenuo, jer ja smatram da su Toplak i Jakir debelo ispod razine Dinama? Vrba je vodio 99 europskih utakmica, ova dvojica zajedno nisu deset. De nek mi netko iskopa koliko trenera je vodilo neku HNL momcad i da ujedno imaju iskustvo 99 europskih utakmica?

    Kad pricamo o Vrbi, pricamo o njegovim rezultatima u Europi. Kad pricamo o Jakiru i Toplaku, pricamo o uspjehu u BiH i vadjenju HNL davljenika. Valjda ti je sad jasno koja je razlika u iskustvu i kvaliteti.

    Sto puta sam rekao, zadovoljan cu biti kada dodje Ranieri, al Vrba je trener koji jeste dorastao Dinamu.
  • vjeko1701
    5.9k
    Pa nekoj kompetentnoj upravi bi definitivno bio na nekom popisu trenera koje prate. Al mi pričamo o ljudima kojima je Čačić najbolji trener kojeg su "doveli" a prije toga poziciju popunjavali unutarnjim rezervama.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions