• reziser
    6.4k
    Zna se da novinari mogu krojiti javno mišljenje... I rade to...
    Kak sad objasnit ljudima da je bilo dobro na tekmi, da je napokon bilo nekaj više ljudi.. Kad oni pokažu ovakve slike
    A jedna slika govori više od 1000 riječi...

    Sve je to planirana hajka za uzdzizanje magaraca i omalovažavanje dinama...

    Sve će napravit da hajduk bude prvi
  • Keyser Soze
    8.2k
    Dobro, ali posjeta je sramotna u svakom slučaju i to treba reći.
  • reziser
    6.4k
    meni 3 frenda odustala od kupnje karata zbog guzve.. (mislim, ko im je kriv kad ne kupe online) i vjerujem da nisu jedini..
    Da je trebalo bit više, trebalo je, svi uvjeti za puno bolju posjetu su bili tu. Orsa ostao, Petar dosao, prvi protiv drugog, vrijeme da nemoze biti bolje... Ali ibg
  • Keyser Soze
    8.2k
    Ja sam ušao u 20. minuti, neki su vjerojatno i odustali zbog kaotičnog ulaza, ali ponavljam kak je brojka i dalje sramotna. Ako ne možeš napuniti stadion uz sve nabrojane uvjete onda si u kurcu, ali to svi znamo.
  • Bosna86
    11.6k
    Kad bih napisao sta mislim o ljudima koji kupuju karte pola sata prije utakmice, sam bih sebi pukao ban… 0 empatije imam prema njima

    Sa dolaskom Bočkaja je jasno da Petković vise nema sta raditi na desetci, njegovo je da bude na penalu i da pospremi sto vise ubacaja… Pero je strašno pojačanje, samo mu treba probušiti kasiku… Krepao je nakon 45 min…

    Šutalo bi mogao biti naš next big thing… Tko ima viska vremena nek pogleda sažetke finala kupa prošle godine protiv Istre… Ubjedljivo najgori igrač na terenu, strašno je koliko je napredovao u pola godine
  • db-izbjeglica
    12.9k
    Gol hr nastavlja, mogli su bar cijeli sjever stavit :brow:dzg7

    na dinamovu utakmicu može doći i 5 puta manje ljudi, sjever može biti apsolutno prazan, doslovno nitko ne mora doći, cijela sportska redakcija nove tv može biti 5 puta ogavnija i neobjektivnija, mogu biti i 5 puta pristraniji jednom klubu, cjelokupnu propagandu mogu povećati za 5 puta, al prvak će na kraju biti isti... :blush:

    samo nek nastave, bit će izuzetno slatko vršiti defekaciju direktno u usta magaradi na kraju sezone....
  • BBB Sibenik
    4k
    Impresionira me Bočkaj u svom prvom nastupu i to protiv konkurenta Rijeke. Ovo je doslovno pojačanje. Nezaustavljivo su djelovali Oršić i on. Na trenutak sam se pita ko igra desnu stranu uopće. Očito se može itekako dovest paklenog igrača za pristupačnu lovu.
  • Captain America
    14k
    Sve će napravit da hajduk bude prvi
    I opet neće bit dovoljno :cool:
  • reziser
    6.4k
    krivo napisao, sve će napravit da POKUŠAJU bit prvi, što naravno neće biti :rofl:
  • Pop corn
    5.1k
    Ukratko nakon dobre energije na terenu i tribinama: danas je lijepo rečeno Osijeku, Rijeci i Hajduku da se bore za naslov viceprvaka i Kup, a mi ćemo proći kroz prvenstvo. Slatko.
  • De Oliveira
    962
    Atmosfera prije i tijekom utakmice izvrsna. Igra izvrsna. Razmontirali smo ih. Na stadionu nije bilo ispod 6000 ljudi. Idemo dalje ovako.
  • Praskaton
    1.8k
    Ne treba letit nakon jedne solidne utakmice jos ih je puno pred nama,pogotovo s tovarima.Tu treba bit pravi.
    Al da izgleda bolje nego prije dva mjeseca izgleda.Prva pobjeda je tu slijedi istra a i sevilla lagano u glavama svih nas
  • Mali Zeus
    9.7k
    Fino je to izgledalo, u prvom smo solidno igrali, sabili ih u 16, bilo je par dobrih kombinacija, malo je obrana plivala 2, 3 puta bezveze al niš strašno. Vidjelo se da su nabrijani i da su glavom u tekmi.
    Fina 2 gola, u drugom smo se malo povukli, ali ne previše, tek tako da ih onemogućimo da se vrate u tekmu. Rijeka je nešto pokušavala, ali sve skupa smo ih dobro anulirali. Vidi se da se nešto radilo preko stanke i samo tako dalje.
    Moram reći da je Andrić baš bio dobar, od skepse kad je postao redovit do toga da je jedan od najboljih bio. Ima on svoje limite, ali čovjek ostavlja srce na terenu i stvarno je 100 posto u tekmi.
    Orša je dokazao zašto je bilo dobro da ostane.
    Svidio mi se Šutalo, od dečka će fakat biti nešto.
  • Keyser Soze
    8.2k
    Odigrali smo baš onako kako sam i očekivao - brzo, agresivno i napadački, a drugo poluvrijeme smo odradili pod ručnom zato jer nam se može. Jako mi je drago zbog Oršinog gola, a dok smo mu skandirali sam se ježio.
    Žao mi je kaj posjeta nije bila barem preko 5000, ali iskreno ne krivim one koji ili nisu htjeli doći ili su se okrenuli i pogledali tekmu uz pivu jer onakav ulaz na stadion ima samo Dinamo. Za red prije tekme su si krivi sami navijači koji čekaju zadnji čas.
    Uz ovakvu igru i podršku Boysa lagano uzimamo titulu, a ni Sevilla nije sigurna.
  • Majki2111
    2.6k
    DINAMOVA RUTINSKA POBIJEDA

    Nakon što je Rijeka izgubila na Maksimiru u otvaranju proljetnog dijela prvenstva, trener Goran Tomić je imao pomalo čudan komentar razloga za poraz.

    “Plan je bio da hrabro uđemo u utakmicu, ali oni su kaznili sve naše greške. Prvi je gol bio graničan, dok smo im drugi mi poklonili”, ispričao je Tomić za kamere ArenaSporta, kao da se u nogometu golovi obično zabijaju tako da petorica izađu sami na vratara, a ne iz graničnih situacija. Međutim, u ostatku izjave je Tomić bio vrlo realan. “Čestitam Dinamu na zasluženoj pobjedi, sve je već bilo odlučeno u prvom dijelu.”

    U suštini, drugo poluvrijeme je bilo samo završavanje posla čija je glavnina odrađena u prvom. Dinamo je bio puno bolja momčad i Rijeka nije imala šanse. Razmjere dominacije najbolje može dočarati podatak da je momčad Željka Kopića u prvih 45 minuta napravila samo jedan prekršaj. Čak 70 posto posjeda, devet udaraca i pet unutar okvira gola, devet udaraca iz kuta i samo jedan jedini prekršaj. Potrebe za faulovima jednostavno nije bilo, a stvari su bile toliko pod kontrolom da je Kopić sredinom drugog poluvremena mogao izvaditi Mislava Oršića i Arijana Ademija kako bi mu se glavne vedete što manje umarale.

    Razlozi zbog kojih je utakmica bila toliko jednosmjerna imaju dva korijena.

    Prvi je individualna kvaliteta. Dinamo je u zimskoj pauzi doveo Petra Bočkaja s kojim je pojačao lijevi bok, a Rijeka je izgubila Ivana Tomečaka koji je držao desnu stranu i Nina Galovića koji je kao desni stoper bio zadužen za zatvaranje Tomečakovih leđa. Upravo se u tom sukobu Dinamove lijevog i Rijekinog desnog boka najbolje vide razlike u razinama financijske moći koja određuje individualnu kvalitetu.

    Dinamo se u zimskom prijelaznom roku pojačao s igračem koji je bio glavna poluga igre izravnog konkurenta Osijeka, momčadi koja je za Božić bila bodovno poravnata s Dinamom i Rijekom, igračem koji iza sebe ima odličnu polusezonu. Čovjek je najbolji asistent jeseni sa šest asistencija, a potpuno dominira napadačkim statistikama. Prosječno je po utakmici imao 3,29 ključnih dodavanja, a loptu je u suparnički kazneni prostor unosio 11,8 puta po utakmici te je u obje kategorije bio najbolji u ligi. Rijeka mu je u izravnom duelu suprotstavila Filipa Brauta, 19-godišnjaka koji je u prvom dijelu sezone odigrao samo 53 minute nogometa. Kao da to nije dovoljno, leđa mu je čuvao Sava-Arangel Čestić koji će za 20-ak dana proslaviti 21. rođendan i koji je ove sezone nastupao u četvrtoj njemačkoj ligi.

    Zrcalne formacije 3-4-x-y

    Uostalom, dovoljno je pogledati klupu i igrače koje je Kopić imao na raspolaganju. Luka Menalo u Dinamu šansu čeka iz drugog ili trećeg plana; nije imao nikakvu ozljedu, Dinamo je u jesenskom dijelu u svim natjecanjima imao čak 37 utakmica i prilično je rotirao kadar, a Menalo je usprkos tome odradio samo 31 posto dostupnih minuta. Za usporedbu možemo uzeti Menalove brojke na posudbi u Rijeci. Kada je Tomić preuzeo klupu, u svlačionici je zatekao Menala kojeg je koristio u svih 16 utakmica koje je vodio. Menalo je kod Tomića u Rijeci 13 puta počeo od prve minute i triput je ušao s klupe, a imao je četiri gola i tri asistencije kao dokaz da je zbilja bio nositelj igre.

    Dinamo je individualno jača momčad. Gotovo svi igrači s Dinamove klupe bi bili nositelji igre u Rijeci i to je bitan faktor u analizi utakmice. Međutim, Rijeka je s Dinamom ove sezone igrala triput te skupila dva remija i pobjedu, a u sve tri utakmice je uvalila po tri gola. Dakle, ipak i individualno slabija Rijeka može protiv Dinama.

    Tu dolazimo do drugog korijena zašto je utakmica bila potpuno jednosmjerna: taktičke pripreme.

    I jedan i drugi trener odlučio se za formaciju s trojicom stopera. Tomić tako igra od početka sezone i to je bio logičan izbor bez obzira na to što mu je obrana desetkovana odlascima, a Kopić je stabilizirao Dinamo prelaskom na igru s trojicom u obrani, čime je dobio stabilnost na lopti u otvaranju napada i bolju otpornost na kontre. Razlika je u tome što je Tomić momčad na teren poslao u rasporedu 3-4-2-1, pri čemu je u špicu stavio Josipa Drmića te po jednog igrača sa strana kao uvučena krila, a Kopić se odlučio na 3-4-1-2 s prednjom trojkom raspoređenom tako da su Oršić i Komnen Andrić bili u napadu, a Luka Ivanušec iza njih na poziciji desetke. Međutim, momčadi su dobroj mjeri bili zrcalna preslika jedna druge. Ovih početnih 3-4 u 3-4-x–y je u suštini bilo identično.

    U takvim taktičkim okvirima, Dinamo je pronašao učinkoviti mehanizam kojim je u prvom poluvremenu konstantno stvarao višak.
    din1.jpg

    Dinamo je na lijevoj strani svog napada u otvaranju imao Dinu Perića koji je iznimno kvalitetan igrač u otvaranju igre. S njim je Kopić imao mirnoću u iznošenju lopte iz obrane i na slici vidimo da relativno rutinski predaje loptu u vezni red iako je pod pritiskom. Ostatak je bio samo manipulacija brojevima i kvalitetno pozicioniranje.

    Bez problema za Dinamo

    Zrcaljenje postava obično za posljedicu ima puno individualnih duela. Ako obje momčadi igraju neku inačicu formacije 3-4-3, onda je logično da će Bočkaj ostajati jedan-na-jedan s Brautom, Stefan Ristovski s Andrijom Vukčevićem i da će ova dvojica u sredini imati individualne dvoboje sa suparničkom dvojicom. Dinamo je to iskorištavao kako bi demonstrirao individualnu nadmoć.

    Josip Mišić je iz sredine prilazio kako bi primao Perićeva dodavanja i zatvorio trokut s Oršićem i Bočkajem, kao što vidimo na slici. Mišić-Bočkaj-Oršić protiv Lindona Selahija, Brauta i Čestića? Dinamo je bez problema stvarao višak u tom dijelu terena i otvarao Oršića koji je ostajao na širokom prostoru. Andrić je okupirao drugu dvojicu stopera, Oršić se izvlačio prema aut liniji i bez problema je dolazio u povoljnu situaciju.

    Dinamo je taj prostor otvarao sistemski. Perić-Mišić-Bočkaj tvorili su trokut u otvaranju, a Mišić-Bočkaj-Oršić u realizaciji viška. Nije bilo ni potrebe da Bočkaj dolazi visoko; ostajao je nešto niže kako bi izvukao Brauta s pozicije i onemogućio dupliranje Oršića koji je ostao na ogromonom prostoru protiv stopera, a u takvim uvjetima bi probleme imali i puno iskusniji igrači nego je to Čestić.

    Rijeka je ponovo željela izazvati kaotičnu utakmicu jer ludi ritam joj daje najveću šansu za pozitivan rezultat. To je ono što Tomić naziva hrabrim ulaskom i Rijeci je to nedostajalo. Momčad je ušla tiho i s velikom dozom respekta, ali ne smije se ni zanemariti činjenica da je Dinamo mirnom kontrolom lopte i efikasnim mehanizmom na lijevoj strani ubio agresivnost gostiju.

    Dinamo je individualno kvalitetniji i ima veći potencijal u pojedinačnim duelima, a uz taj početni kapital Kopić je imao bolje taktičke elemente i mehanizme kojima je kontrolirao zbivanja na terenu. Kad zbrojite ta dva elementa ni ne čudi da je utakmica bila jednosmjerna i da je Dinamo upisao rutinsku pobjedu.

    https://telesport.telegram.hr/analize/dinamova-rutinska-pobjeda/
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.