• Teofil Kateran
    2.9k
    Velik broj roditelja sam gura djecu u taj vrtlog. Znam dečka koji je neko vrijeme trenirao samnom i nije uopće odudarao nekim talentom i kvalitetom, ali starci svu lovu lupaju u njega, raznorazne privatne trenere kako bi ostvario neku karijeru. Tako je došao do mlađih kategorija jednog od jačih klubova u državi, a stari je nudio dobar iznos prije 7-8 godina nekom iz dinamove omladinske škole kako bi primili njegovog sina. Na sreću, to je bilo odbijeno i dečko se sad vucara po 1. NL i inozemnim drugim/trećim ligama. Nažalost, uspio je dogurat i do nastupa u SHNL.
  • Crni86
    13.4k
    Jbga… u pocetku do odredenih godina to za te klince mora biti samo igra kako od strane trenera tako i od strane roditelja. A ne ih stavljat u nekakav ritam 2 treninga dnevno, privatni treneri i sl s 12,13 godina. Kad se ne doda na vrijeme vika, galama. Kad se zgubi odmah pritisak i sl. Vadi ih se svako malo iz skole da mogu na trening, utakmicu. Ja bi stavio da moras biti solidan ucenik da mozes trenierat u dinamu. Kroz tu skolu se ti isto gradis kao osoba sto ce ti itekako pomocnu disciplini u nogometnom zivotu.

Problem je sta danas svaki drugi roditelj misli kako ce mu mai bit modric ili gavrdiol te da bu za 15 godina u prijevremenoj penziji. Treba te roditelje i djecu osvjestit. Izvuc podatke koliki postotak tih klinaca uspije u nogometu, koliki % onda uopce zivi do kraja zivota od nogometa itd. Pokazati koliki % djece na kraju pukne pod silnim pritiskom roditelja, javnosti, koliko igraca na kraju mozda i sve vise ima i nekih psihickih problema upravo zbog cjelokupnog pritiska itd. Potrebno je raditi na osvjestavanju roditelja jer neki ne razumiju da time stete djeci (vjerujem da je njih vecina), dok onoj drugoj polovici (koja je po mojem misljenju u manjinii) je samo lova u glavi i ne bi im uopce dozvolio da skrbe za zlatnu ribicu, a kamoli za dijete.

Ajmo se ne lagat, ali problem je i ta medijska paznja vec na kadetske lige. Prijenosi sa derbija, pa onda krenu novine punit sa clancima kadetskih ili pionirskih derbija. Neki malac vidi svoje ime u novinama… Naravno da bu si najjaci na svijetu i bolji od Valincica…I nikoga tu ne branim i nije to samo problem dinama vec cjelokupnog sportskog sustava.
  • Filip85
    402
    Evo jedan, istina iz drugog sporta ali poanta stoji, lijep klip kako roditelji ne bi smjeli sa djecom

https://www.youtube.com/watch?v=z9VzFALTzis
  • Enco
    524
    Vadi ih se svako malo iz skole da mogu na trening, utakmicu.

U kadetima 70% klinaca ne ide u normalne škole, uglavnom su to dopisne (Birotehnika) ili privatna ekonomska
  • Enco
    524
    Tamo oko ograde roditelji s agentom igrača.

Svakodnevna slika ti je to, sad će agent sa trenerima u priču nakon treninga
  • Crni86
    13.4k
    roditelji nemaju sta na treningu radit. Mogu razumijet kad su to full mala djeca, ali kako ih istavis u skoli tako ih ostavis i na treningu na miru.

Okej stavit jedan, dva na mjesec otvorene treninge. Roditelji nek izvole otic na pivu, medusobno se podruzit ili u shopping.

Da li agenti dolaze i na treninge prve momcadi gledat svoje pulene kak treniraju? Pa ih onda hvataju za rukav i pitaju ga zasto nije ovo ili ono?
  • rokikaciga
    3.6k
    Neki malac vidi svoje ime u novinama…Crni86

Jebote ja jos uvijek imam jedno 10ak Sportskih doma kod staraca sa svojim slikama :lol: Mislim da su 3-4 primjerka ona ogromna slika preko dvije stranice. A nisam bio talent na razini Livakovica ili npr.
  • Enco
    524

Slazem se sa tobom ni roditelji ni agenti nemaju šta tamo raditi. Mislim da sam na stranimica kluba u nekom Pravilniku i vidio da je zabranjeno gledanje treninga.
  • Orc123
    12.8k
    Sutra lijecnicki od Bakrara....
  • Sava Krpa
    511
    Ma samo da kuk ima i prolazi sto posto.
  • Zg123
    2.1k
    Pa ja se iskreno cudim kako su djeca koja igraju danas bilo koji sport uopce normalna s obzirom kakvi su im roditelji, ali nazalost i klubovi i treneri su tu krivi jer im se puno i previse dozvoljava.

Mali Mikic je po meni zavrsena prica kod nas i ne vidim kako to moze dalje funkcionirat, mozda ga novi menadzer uspije pogurat negdje u inozemstvo i dalje ce sve biti na njemu, ne znam kakve su mu radne navike i kakav je van terena ali i ako tu ima problem tesko ce uspjeti
  • modri-kibic
    698

I to sam danas doživio.
  • Haza
    10.1k
    Sve stoji što si napisao, samo ugovor Škegre i malog ne ističe ovo ljeto, da te ispravim. Isto tako nisi spomenuo Belupo od posudbe, ta posudba se trebala dogodit a Škegro je zaustavio.FazeN

Nisam napisao da ističe ovo ljeto nego iduće. Belupo nije kriv Škegro, nego ta priča uopće nije bila realna, na kraju dana pričalo se da će i Niko Šepić tamo, jel i za to kriv Škegro? Belupo generalno ne želi posuđivati/razvijati igrače za druge klubove, to nije njihova politika. Ne znam uopće definiciju menadžer nešto zajebao, menadžer može krivo usmjeravati, ali zadnja je od igrača, tako da mi je smiješno i kako se Mierez pokušava prikazati kao svetac, a tamo neki njegovi agenti su zle babaroge.
    Zadnje mi je da branim Škegru, ili bilo kojeg menadžera, ali evo recimo, Škegro je menadžer Patriku Horvatu (našem top juniori), jel si ikad čuo Horvata da radi probleme, nešto uvjetuje, nešto se buni???? Mali je za mene veći talent od Mikića. Kako je onda Škegro kriv za Mikića, dok je sa Horvatom sve ok?
  • FazeN
    403
    u redu u redu ja sam ovdje u neubranom grožđu, briga mene za malog ne branim nikog ali to nisu istine. I to je istina ima toga što pišeš istine, Horvat je mirniji radi i šuti, ali Horvat nije odbio prodaju gdje ovaj je, a u prodaji znamo kako bi se Škegro naplatio.
    I da još nešto, ugovor ne ističe ni iduće ljeto.
    Ja sam samo pitao pošto vidim da si upućen u dosta stvari i priznam i više od mene jesi jer sam baš gledao malo u tražilici, što je je stvarno si i ekskluzivan i točan, ali ovdje nisi u pravu, garantiram i imam čim dokazat ali to ne bi ovdje objavio možemo se čuti privatno, vrlo rado.
  • Paggini
    61.8k
    Smijesno kako se Haza aktivirao nakon par mjeseci odmora kad se pojavio novi, vrući, točni, popularni insider.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.