• The Undertaker
    8.2k
    Kao prvo, meni je sramotno da se istovremeni odlazak Sučića, Baturine, Petkovića, Pjace a vjerovatno i Ademija i Mišića predstavlja kao uspjeh i nešto pozitivino. Baš me briga koliko smo ''uštedili''. Njih neće zamjeniti bolji igrači, valjda je to svima jasno. Ako nije jasno sada, ubrzo će postati i onda će isti ovi Bobanovi apologeti tražiti linč i smjene a Bobana proglasiti avanturistom, bahatim egoistom i promašenim managerom, slično kao što je bilo sa Zajecom.
    Kao drugo, Dinamo je uvijek imao solidan lager promašenih kupovina ali su pogođeni igrači nadoknadili sve promašaje. To i jest najbitnije. Samo što su naši pogoci upravo otišli a promašaji su još tu, barem većina. I sad dodajemo novu kvotu igrača (za nivo Dinama) upitne kvalitete i nadamo se čudu. Jebi ga, prestar sam da vjerujem u čuda.
    Kao treće, ima li netko neki primjer ovakvog temeljnog igračkog reseta a da je bio uspješan odmah prvu godinu? Dajte i meni neku slamku za koju se mogu uhvatiti.
    Kao četvrto, neću više komentirati roster dok ne vidimo konačno stanje na kraju priprema.
  • Shkera
    215
    PSG :grin:

ma vjerujem da ima, ali ne pratim toliko izvan HNLa, možda PSG, Leverkusen, Napoli ove sezone isto je dosta mijenjao koliko sam upratio...
  • El Madrigal
    461

Al ga ti lupas stalno, Fakin je za tebe mala maca.
  • Jos-Optimus
    6k
    Sucica i njegovu prodaju nitko ne gleda pozitivno. Baturina je htio otići, nije htio novi ugovor, što smo mogli? Petko nije htio ostati, a do groba zaljubljen u Dinamo Pjaca se nije htio odreći klauzule. Koje je tvoje rješenje? Vući situaciju dok odnosi ne budu jos vise toksicni?
  • Mr Anderson
    12.1k
    Kao treće, ima li netko neki primjer ovakvog temeljnog igračkog reseta a da je bio uspješan odmah prvu godinu? Dajte i meni neku slamku za koju se mogu uhvatiti.The Undertaker

Dinamo, sezona 2018/2019.
  • NitkoBitan
    27.2k
    I sad dodajemo novu kvotu igrača (za nivo Dinama) upitne kvaliteteThe Undertaker

Stara kvota igraca upitne kvalitete koja je uspjela popusit prvenstvo pored raspalih tovara i raspalih (ali motiviranih) Rijecana je rjesena. Od stare slave se ne zivi.

Nisu ni Kanga ni Mmaee ni Cordoba krivi za Pulu, Goricu i Lokomotivu. Dapace u tim tekmama izgledali i bolje i motiviranije od domacih pulena.
  • Salva
    2.7k
    odlazak Sučića, Baturine, Petkovića, Pjace a vjerovatno i Ademija i Mišića predstavlja kao uspjeh i nešto pozitivino. Baš me briga koliko smo ''uštedili''. Njih neće zamjeniti bolji igrači, valjda je to svima jasno.The Undertaker

Brat priča kao da smo osvojili duplu krunu s 20 bodova prednosti u prvenstvu i igrali proljeće u Europi.

Na prste jedne ruke možeš nabrojat dobre utakmice Pjace/Petkovića/Ademija prošle sezone. Dobro da još i Rileta nisi spomenuo.
  • ElDorado
    4.3k
    Mislim da Boban zeli rijesit Kangu/Mmaeea jednostavno zbog loseg omjera plaća/kvaliteta. A ta priča da dovodimo polovnjake je stvarno bespredmetno tupava. Ne dovodimo odrone od 30 god već mlade decke. Neki ce se dokazat neki nece i to je sve potpuno normalno. I ovi kaj odlaze su nekad bili takvi. U vezu su dovedena dva iskusna, dokazana i to je super. Jedne primjedbe na Bobanove transfere. A te besmislene rasprave ovaj bolji, onaj losiji, ne svidja mi se ovaj ili onaj, treba pričekati i vidjeti.

I najblesavija mi je prica kad su vec tu treba ih ostaviti. Da i onda treceg napadaca placat vise nego prvog ili petog stopera vise neg prva tri npr. Jako zdravo za svlačionicu.
  • Jurki
    17.8k

Kaj smo trebali ostaviti Ristu, Ademija, Pjacu i Petkovica da i ove sezone bace pod vlak 4 trenera?
    Ako promijenis 4 trenera, onda nije problem u trenerima nego u igracima.
    Na papiru su ti igraci trebali prek kurca zgaziti hnl.. a jedino kaj sam ove sezone videl je šetnja po terenu prek kurca,
    Remont je trebalo napraviti davno.
    Mi nismo nikad doveli igraca npr zamjena za Sucica.. a da je bolji od njega.. jer mi pojacanja mozemo samo stvoriti.
    Kupis potencijal i izbrusis ga.
    Ajmo malo sumirati igrace ove sezone.. s tim da ti igraci ne mogu biti bolji nego kaj su bili jucer:

Ademi - kapetan, nejde vise.. hvala mu na svemu, napravil je za klub puno.. al biologija svoje radi.
    Petkovic - ne treba nam napadac za kojeg ne znas al bu spreman ili ne. U 2 godine - godinu i pol na bolovanju. Uz poznate njegove musice od prije... "bolikurcine", los pristup poslu, kvalitetne utakmice na bljeskove.. nama treba konstanta. Hvala na svemu i zbogom.
    Pjaca - igrac koji nakon onoliko ozljeda, vise nije ni sjena onoga Marka Pjace, a bome ni nebu vise nikad. Za te novce koje je dobival - krilo mora u Hnlu izgledati nezaustavljivo.
    Od svih igraca koje si nabrojal, jedino Misic zasluzuje prolaznu ocjenu i on bi mi bil fix u ekipi za narednu sezonu.
    Baturina: bogomdani talent, ali njemu se ocito neda raditi na sebi. Ceste viroze, izbivanja sa treninga, ogromne amplitude za ne vise potencijal, vec formiranog igraca. Defanzivno neodgovornog. Dobar posao prodaja u Como kad se sve zbroji i oduzme.
    Sucic: S tim poslom nam je zalizani vafl stisnul kajlu i to je ogromni zajeb.. kaj je tu je, to se vise ispraviti ne moze.

Svi bi revolucionarne promjene, a glavne karike bi trebalo ostaviti iste. Jbg nejde to bas tak.

Inace veliki remont smo napravili 2018. i kraj tovara koji nemaju za biber i Rijeke koja bu izdusila na 3 kolosijeka - moralo bi biti dovoljno da titulu vratimo u Zagreb.
  • Ritam Ulice
    730
    Untitled-1.jpg

"You woke me up when I sleep! They all know the rule around here! You wake me up when I sleep. You die!"
  • tp1997
    1.6k
    Ako dolazi Villar, pod pretpostavkom da ostaje Mišić, sve mi se više čini da ćemo igrati bez klasične 10ke, te da se i Stojkovića i Vidovića gleda kao krila.
  • The Undertaker
    8.2k
    HNL smo izgubili jer nam je većina nositelja igre bila ozlijeđena veći dio sezone a i kad su se vratili, nisu bili u formi. To je glavni razlog, a ostali su 4 trenera u sezoni, bauljanje sa ''pojačanjima'', glavinjanje i nesnalaženje vodstva i opuštenost i lakoćemo pristup svih u klubu pa onda i igrača.
  • Jaro
    10.4k
    Njih neće zamjeniti bolji igrači, valjda je to svima jasnoThe Undertaker

ukupno gledajuci - vrlo moguce da zamjene ne dosegnu kvalitetu ovih sto su otilišli, ALI... i to veliki:
    - Dinamo "Baturine" i "Sucice" nikad nije mogao zamijeniti jednakim ili boljim igracima, eventualno kakvim potencijalom - e tu dolazimo do problema - jos od ispracaja Glave u susjednu drzavu ocit je pad rada u omladinskom pogonu - tj nema onoga zbog ceg postoji - redovnih kandidata za prvu momcad. Jedan od razolga za to jest - opet hvala Glavatom - Dinamo 2 (citaj Lokomotiva) koji se padom moci svevisnjeg osamostalio i sad Dinamo vise nema "za dzabe" poligon za odgoj talenata. Dodatno, Glavati je ostavio klub svojim trbuhozborcima - za koje se ispostavilo da, ako i nisu svi dio krim akicja, su barem potpuno nesposobni - skola i dalje propada, a prva momcad lagano propada s propsajima od prijelaznih rokova.
    - A trenutni Petkovic, Ademi - za njih je svaki aktivni i zdrav prvoligas TRENUTNO bolji.
    Isti taj Ademi je dosao ko klinac iz Sibenika - pandan tome bi bio Jagusic iz Slavena da sad dojdje - iz kluba koji je odradio solidno sezonu, zavrsio u finalu kupa - veliki potencijal - i nista vise...
    - kako je dosao Petkovic - doslovno ko nitko i nista - napadac sa 50+ utakmica u nizu bez gola
    - ili Orsic? - Korea - Kina, nije uspio kod Keka?
    - Pjaca - po meni nije ni trebao doci jer nije on razina Dinama u 2020+ jbg nez obzira na "emocije" i proslost...

Ti si 100% uvjeren kako Lisica, Vidovic, Jagusic sutra, mali na LB - nece uspjeti i da ne valjaju i nemaju potencijala?
  • NB86
    16.9k

Petkovic je bio ozljeđen al njegovoj ozljedi se ne nazire kraj, pjaca je igrao vecinu sezone.
  • Blueshadow86
    3.6k
    Kao treće, ima li netko neki primjer ovakvog temeljnog igračkog reseta a da je bio uspješan odmah prvu godinu?The Undertaker

Eno, kolega ti je već odgovorio. Imaš primjer za sezonu 2018./2019., odnosno godina u kojoj je Bjelica došao prvi put u Dinamo.
    Imaš i primjer Jakirovića u Rijeci u sezoni 2022./2023. Rijeka se praktički borila za ostanak s onim debelim žabarom. Jakirović je došao i potjerao 10 igrača i doveo 10 novih, a sve ostalo je povijest. To je bio temelj i što je Rijeka osvojila naslov ove godine.

Zvone neka mete i dalje, gore od sezone 2024./2025. ne može biti. Sa svim tim silnim senatorima...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.