• vjeko1701
    14.3k
    Dobro, za velike stranke ko HDZ i SDP se zna tko im popunjava značajnu većinu glasača.
  • Mathiasovi Chageri
    4.9k
    Oće sutra grad biti poluprazan, jesu svi spojili i jel se može malo kasnije krenuti na posao?ZgDLions

Da se vratim na ovo - mislim da nikad nisam brže stigao na posao petkom. Nadam se da će tako biti i kad budem išao natrag. Zagreb je meni osobno najljepši ljeti, ali moram priznati – jednako lijep je i za vrijeme praznika.
  • vjeko1701
    14.3k
    Zagreb je meni osobno najljepši ljetiMathiasovi Chageri

My man!
  • Mr Anderson
    11.5k
    Prije sam uvijek znao ići u kolovozu na godišnji, ali zadnje vrijeme, pa i ove godine idem u srpnju. Em je ljepše vrijeme na moru, em je u Zagrebu super. Sve prazno, nema gužve gdje god da kreneš, znam sjest na bicikl i vozit se po gradu uzduž i poprijeko. Plus sve to, na poslu je laganini, nema stresa nema hitnih projekata.
  • Sljeme
    2.9k
    Pa i ovaj sadašnji paradira na tzv. paradi ponosa i na tzv, kresovima gdje se tito slavi, pa viš ima ekipe kojima su dobri takvi, a onda tovare nazivaš titoistima. :lol:Nolifer

Jedino Tomislav Jonjić i njegova koalicija predstavljaju apsolutnu suprotnost i negaciju ljevice i njene za Zagreb i Hrvatsku pogubne ideologije. Ostali kandidati ili su direktna ljevica ili joj se dodvoravaju. Između ostalog Jonjić je i jedini iskreni i i to žestoki dinamovac oduvijek, kao i cijela njegova obitelj.
  • Kermit
    385
    Neovisno o izborima, bilo oni parlamentarni, predsjednički ili lokalni, uvijek se ponavlja isto. Tko je veći katolik, hrvat, tko je peder, a tko jugonostalgičar i srbin.

Žalosno je koliko smo kao nacija politički (ne)pismeni i što kandidate većinom biramo samo po jednom ključu, onom ideološkom. Ponekad smo toliko zaslijepljeni mržnjom na ideološkoj razini da ne želimo prihvatiti nepobitne činjenice ili ih umanjujemo kao beznačajne ili manipulativne.

Fali nam političke kulture i malo se radi na tom planu. Znamo li uopće koji je krovni dokument upravljanja Gradom? Kakvo je ustrojstvo grada? Koliko ima zastupnika u skupštini?
  • serbus
    4.9k

Ja sam baš pratio u zadnje vrijeme kandidate Selak mi je teško razočaranje oko toga reci tovarska sam i bok.

Na predsjedničke priča da je za mužev klub i repku... Sad je malo za dinamo jer je tu odrasla i naravno doda ali njeni su iz hajdučke familije pa ne bježi od toga... Baš odvratni politički odgovori.
  • Mali Zeus
    16.7k
    baš i ja čitam, sve nešto idi mi dođi mi i odgovori ovisi tko pita i kad pita.
  • Mathiasovi Chageri
    4.9k
    Znamo li uopće koji je krovni dokument upravljanja Gradom? Kakvo je ustrojstvo grada? Koliko ima zastupnika u skupštini?Kermit

Mislim da si previše optimistično krenuo od samog starta, ljudi nemaju pojma ni tko im od susjeda ili poznanika sjedi u Mjesnom odboru, koji je njihov Mjesni odbor, a kamoli tko je Maksimilijan Šimrak ili Iskra Mandarić iz skupštine. Pa da pitaš na ulici 10 random ljudi tko je trenutni predsjednik skupštine jedno 8-9 ljudi ne bi znalo.
  • Miro Vugrinec
    7.9k
    Neovisno o izborima, bilo oni parlamentarni, predsjednički ili lokalni, uvijek se ponavlja isto. Tko je veći katolik, hrvat, tko je peder, a tko jugonostalgičar i srbin.

Žalosno je koliko smo kao nacija politički (ne)pismeni i što kandidate većinom biramo samo po jednom ključu, onom ideološkom. Ponekad smo toliko zaslijepljeni mržnjom na ideološkoj razini da ne želimo prihvatiti nepobitne činjenice ili ih umanjujemo kao beznačajne ili manipulativne.

Fali nam političke kulture i malo se radi na tom planu. Znamo li uopće koji je krovni dokument upravljanja Gradom? Kakvo je ustrojstvo grada? Koliko ima zastupnika u skupštini?
    Kermit

Donekle točna tvrdnja, ali daleko od istine. Prva stvar, kad poslušaš 99 posto kandidata oko teme korupcije, oko teme komunalnih pitanja i ostaloga što nije ideologija, svi daju prakticki iste odgovore. Druga stvar, politika je ideologija itekako jer onaj koji je na vlasti kroji koje će manifestacije i događaje financirati, pa tako u Zg imaš vlast koja financira i promovira paradu "ponosa", koja financira npr udrugu status M, koja propagira rodnu ideologiju, ista ta vlast financira i razno razne performanse "umjetnika" koji se valjaju u boji ili leže po podu debelim iznosom.
    To je sve dio ideologije, a zbog te ideologije novci iz proračuna završavaju na tim bolesnim manifestacijama i priredbama i u rukama ljudi koji to ničim nisu zasluzili, osim po ključu sto su bliski ideološki s ovom vlasti. A toj vlasti i njihovim glasačima su puna usta kako je ideologija nebitna.

Isto tako, mediji koji upravo zbog ideoloških predispozicija guraju Možemo i ostale woke pobornike, nameću tu ideologiju u prvi plan desnim kandidatima npr Jonjicu, kojeg nikad ništa ne pitaju o njegovoj karijeri, a čovjek je povjesničar, pisac mnogih knjiga, jedan od najuglednijih hr odvjetnika koji je branio niz hrvatskih generala u Haagu.
    Ali njega se etiketira kao nekog ko gura ideologiju u prvi plan, samo zato jer je desno. A to sto je njegov CV 3 tisuće puta jači od Tomasevicevog i sto je sposobniji to koga briga.

Tako da, politika je itekako ideologija, ali to je nametnuto ponajviše od onih koje kakti "ideologija ne zanima", a zapravo zbog ideoloških stvari i jesu tu di jesu i imaju podršku svih medija (čitaj Tomašević)
  • ElDorado
    3.5k
    da li ti temeljito pratiš medije? Koji su to mediji na strani Možemo? Pisani, radio ili TV? Jutarnji je u zadnjih par godina potpuno HDZ orjenitran, Večernji je oduvijek bio. Kada uspoređuješ medijski prostor ne uzimaš u obzir prisutnost u javnosti. Jonjić se pojavio na predsjedničkim izborima od nikuda i dobio sasvim dovoljno medijskog prostora sukladno svojem uspjehu na izborima. Danas medijskim prostorom potpuno vlada HDZ to je toliko očito da stvarno ne razumijem to s Možemo. Trebaš raditi distinkciju od običnih vijesti do komentara. Dakle svi ali baš svi komentatori Jutarnjeg su anti Možemo.
  • Sljeme
    2.9k
    Ideologija je temelj političkog djelovanja i na nacionalnoj i na lokalnoj razini. Upravljanje gradom ne podrazumijeva samo tehničke odluke nego i one koje se tiču promicanja nacionalnog, kulturnog i svjetonazorskog identiteta zajednice.
  • jakov1
    582
    Jedino Tomislav Jonjić i njegova koalicija predstavljaju apsolutnu suprotnost i negaciju ljeviceSljeme

Koliko puta smo ovo vec culi? Silne verzije HSP-a, prvi Most, Domovinski Pokret... Svi se kao bore protiv zajednickog neprijatelja, bila to ljevica ili korupcija, a kad postignu bilo kakav rezultat, ocerupaju se zbog fotelja.

Ne govorim nista protiv Jonjica kao kandidata, ali kad se netko pojavin kao parobranac, 99.9% oko sebe nema kvalitetne ljude koji dijele njegova uvjerenja nego vecinom krpelje i parazite.
  • Neron53
    1.5k

Kandidatkinja za Raspudickinju dogradonacelnicu je nasa i to zestoka.
    Bila je u javnoj borbi za nasu stvar kada za to 99 posto ekipe nije imalo muda.
  • rkru
    35

najveca istina! steta kaj ovdje nikoga ne zanima dinamo samo rušenje "woke serpentine xDDD" .
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.