• Hoxhemo Titulu
    45

Nešto za imati na umu kad se spominje Rimac:

Ivan Rimac (ćaća), a o njemu je ovdje riječ, kupio je dionice Hajduka u vrijednosti 11 milijuna kuna. Kaže da u ovim turbulentnim vremenima nije uložio kako bi zaradio, već je dionice kupio "jer voli Hajduk".

Upravo kad se čeka epilog suđenja osmorici bivših čelnika Hajduka, na čelu s Nadanom Vidoševićem, u spas splitskog kluba i to kao najveći dioničar stiže čovjek koji također ima problema sa zakonom.Jerko Zovak optužuje da je njihovu zajedničku tvrtku prodao za 30 puta manju cijenu. Umjesto za 420 milijuna kuna, samo za 11 milijuna. Točno onoliko koliko je uložio dionice Hajduka. Kakva slučajnost.

Zli jezici tvrdili su kako je prodaju dionica za spas kluba pogurao premijer Ivo Sanader, pa se možda i u tom svjetlu može promatrati ulazak Rimca. On je dao lovu za spas Hajduka, a možda i svoj spas pred hrvatskim pravosuđem.

A jabuka ne pada daleko od stabla...
  • Marktwain
    1.2k
    Rekao bi da kolega forumaš misli da je Jamnica br.1 u gaziranoj vodi.
    Romequelle je odvratna voda.
  • T90d
    2.7k

Meni izgleda amaterski u tim jeftinim plastičnim bočicama.

Umjetna voda, jer je jako umjetna okusom. Meni je bila u usporedbi sa dosta mineralnih koje sam probao najgora, a neću spominjati one sa okusom. Ni za gemišt ju nisam htio koristiti.
    A potvrdu sam dobio u Austrij, od vodećih sommelira svijeta, nakon "slijepog" isprobavanja, gdje je završila na zadnjem mjestu.

Samog priznanja njihovih ljudi sa plakata, koji su rekli da si privatno nebi kupili tu vodu, ali moraju se sa njom pokazivati radi sponzorskih ugovora.

Ali sve je to stvar okusa. Moje privatno mišljenje i mišljenje od par ljudi kojima su isprobavanje i ocjenjivanje pića opis posla, sa kojim zarađuje dobre novce.
  • Jaro
    11.6k
    osim Jamnice, Radenske i donekle Kiseljaka jos nisam naletio na gaziranu mineralnu da valja…
    Romequele i negazirana mi ima cudan okus
  • rioda
    13.1k
    Bilo bi zgodno da potpišemo suradnju s nekim od najvećih trgovačkih lanaca, uz neku shemu da od svake kupnje člana kluba u tom centru, Dinamo dobije svoj udio, ili nešto takvo...
  • crophantom
    2.7k
    najgore mineralne na svijetu u Njemačkoj, neznam kako se zove ono njihovo govno ali ono nije pitko.
    A ja inače sto kroz gemište što samu popijem paket mineralne tjedno
  • NerminB
    767
    da nije gerolsteiner :sweat:
  • Droljo
    24.6k
    Kad počnem vodu coca-colinu kupovat znati ću da je end of the world as we know it... and i don't feel fine..
  • njurci10
    370
    Gerolsteiner 100%
  • jedan u nizu
    17.1k

Ono sto je nama ''normalna'' i ukusna voda, u nekoj drugoj zemlji nije.
    Npr u Americi imaju totalno drugaciji okus vode i zgrazavaju se nad europskim vodama. A tako je i obratno, meni njihove vode uopce ne valjaju.

Takoder, ono sto je kod nas mineralna, u Austriji ili Madarskoj ne mora biti. Mislim da se kod nas pravilnik mijenjao kada je Todoric naletio na izvor u Sv Jani, pa se to proguralo da dobije naziv mineralna, iako je neki parametar bio povisen za poprilicne kolicine.

Razumijem zasto je nekome jedna finija od druge, najnormalnije.
    Romerquelle sigurno nije losa voda, jer se inace nebi prodavala diljem Europe, to sto neki kazu da ju nebi pili je normalna stvar, subjektivna skroz.

Normalno je da kada odrastes pijuci neku vodu koja ima specifican profil minerala, da si se navikao na taj okus i da ti drugi okusi ne valjaju.

A kad kazes da si dobio potvrdu od sommeliera apsolutno nista ne znaci. Sommelieri ocjenjuju vina i znaju o vinima jako puno. Sigurno da imaju istancan nos kako bi prepoznali neke spojeve, ali sigurno nisu relevantni da bi ocjenjivali okus neke vode. Jer jednostavno to nije njihova domena.
    Ne mogu ni ja ocjenjivati vina jer ih opcenito ne pijem, pa ce mi svako vino biti lose.

Ja romerquelle ne pijem nikada, pa nije da ih branim, samo mi je suludo govoriti da je neki klub amaterski ako pije neku vodu, koja je subjektivno nekome losa.
    I sam si rekao, to je tvoje misljenje, tvoje osobno, a istovremeno kazes da ne zelis da budemo amateri pa da pijemo tu vodu.
    Zato moja pitanja. Nista osobno, samo sam mislio da je nesto drugo u igri a ne samo ''meni se ne svida i izgleda jeftino''.
  • crophantom
    2.7k
    Mislim da čak je. Sad sam nedavno bio gore na nekom domjenku, boze sacuvaj neznas jel gore vino ili mineralna, pio sam običnu vodu, toliko je kritično.

Ali jos je gora obična flaširana voda u Bugarskoj, ja neznam, to je sve samo ne voda, svašta sam prošo, ali nigdje nisam okusio običnu vodu koja toliko agresivno ne liči na vodu
  • T90d
    2.7k
    Romerquelle sigurno nije losa voda, jer se inace nebi prodavala diljem Europe, to sto neki kazu da ju nebi pili je normalna stvar, subjektivna skroz.jedan u nizu

Prodaje se jer je dio Coca-Cole pa je lakše ući na tržište u trgovinama. Prije 15ak godina kad su se pojavili na tržištu, jako su velike novce dijelili vlasnicima ugostiteljskih objekata da preuzmu lokal. Opet Coca-Cola ima svoje prste jer su im ti novci sitni a vlasnicima objekata ogromni (obični kafići uz more su imali ponude od 30 000kn plus frižider, TV, kako je bilo u ZG ne mogu tvrditi jer to ne znam).

A kad kazes da si dobio potvrdu od sommeliera apsolutno nista ne znaci. Sommelieri ocjenjuju vina i znaju o vinima jako puno. Sigurno da imaju istancan nos kako bi prepoznali neke spojeve, ali sigurno nisu relevantni da bi ocjenjivali okus neke vode. Jer jednostavno to nije njihova domena.
    Ne mogu ni ja ocjenjivati vina jer ih opcenito ne pijem, pa ce mi svako vino biti lose.
    jedan u nizu

Zašto osobe koje imaju istančan osjećaj za vino nebi to mogli isto za vodu napraviti? Pogotovo jer je voda najbolja pratnja uz vino i hranu? Tebi nisu stručnjaci, za mene jesu, svejedno ne mjenja činjenicu da je voda završila na zadnjem mjestu među svim vodama, bez da su znali šta piju.

Ja romerquelle ne pijem nikada, pa nije da ih branim, samo mi je suludo govoriti da je neki klub amaterski ako pije neku vodu, koja je subjektivno nekome losa.jedan u nizu

Nepijem ju ni ja više, nikakva gazirana pića. Zato mi je suradnja sa Coca-Colom svejedna, dok je klubu dobro sa financijskoga pogleda.

a istovremeno kazes da ne zelis da budemo amateri pa da pijemo tu vodu.jedan u nizu

Možda se nismo razumjeli, boli me uho šta će piti na terenu, mogu i red bull, jack-colu, cedevitu piti, dok donose rezultat. Mene bi oči bolile da piju vodu iz tih bočica, kao Hajduk. Nek ih presipaju u one klupske boce za treninge, nek nabave ove "kanistre" što su postali moderni u zadnje vrijeme. Ponavljam meni ne priliči da klub kao što je Dinamo na terenu pije vodu iz malih jeftinih bočica, nismo razina županijske lige. Jana je za Romerquelle izmislila bocu za vodu.
  • NerminB
    767
    Samo sarajevski kiseljak :cool:
  • rokikaciga
    9.8k
    potvrduje Dejan i njegov brat Robert takoder.
  • jedan u nizu
    17.1k
    Prodaje se jer je dio Coca-Cole pa je lakše ući na tržište u trgovinama. Prije 15ak godina kad su se pojavili na tržištu, jako su velike novce dijelili vlasnicima ugostiteljskih objekata da preuzmu lokal. Opet Coca-Cola ima svoje prste jer su im ti novci sitni a vlasnicima objekata ogromni (obični kafići uz more su imali ponude od 30 000kn plus frižider, TV, kako je bilo u ZG ne mogu tvrditi jer to ne znam).T90d

Najobicniji i najnormalniji dealovi svih kompanija koje prodaju bilo kakva pica. Isti princip rada imaju i sve nase pivovare (i strane), distributeri sokova, kava i slicno. Ovisno o velicini kafica, brojkama prodaje i svega bitnog sto znaci toj firmi, dijelit ce se novci, frizideri, neonski displayi, caffe aparati, brdo gratis proizvoda, odjevnih predmeta za radnike i slicno.
    Onda istu logiku mozes primjeniti za Ozujsko, Karlovacko, Heineken, Carslberg, Franck kavu, Illy kavu, Lavazza kavu, cedevitu, coca colu, jamnicu i hidru (pogotovo hidru u zadnje vrijeme).

Zašto osobe koje imaju istančan osjećaj za vino nebi to mogli isto za vodu napraviti? Pogotovo jer je voda najbolja pratnja uz vino i hranu? Tebi nisu stručnjaci, za mene jesu, svejedno ne mjenja činjenicu da je voda završila na zadnjem mjestu među svim vodama, bez da su znali šta piju.T90d

Zato sto je to subjektivno misljenje, jer ne sudis svoj proizvod. Ja sam jedna od osoba kojem je posao ocjenjivanje necega u prehrambenoj industriji, kao i razvoj proizvoda. Ocjenjivanje je istovremeno jednostavan i slozen proces. Ako ocjenjujes jednu vrstu proizvoda onda ocjenjujes objektivno, prema smjernicama za taj proizvod.
    Recimo u jednom vinu je kolicina sumpora normalna, dozvoljena, vjerovatno negdje i pozeljna, ali nece svako vino imati iste ocjene bazirano na kolicini sumpora. Mozda jednom cabernet sauvignonu pase odredena kolicina sumpora, dok tramincu ne pase (karikiram sad - nemam pojma o vinu), pa ne mozes reci traminac je bolji jer ima manje sumpora. Imas boljih traminaca i losijih, kao i boljih sauvignona i losijih, a to da li je neki traminac bolji od sauvignona je subjektivna stvar. Tako da zapravo pojedinu sortu ocjenjujes samo unutar te sorte.
    E pa tako, kako ne smijes ocjenjivati razlicite sorte unutar vinskog sektora, onda pogotovo ne mozes ocijenjivati neki drugi proizvod, jer ce tvoja ocjena biti samo subjektivna, a nemas pojma i iskustva da znas sta je drugom proizvodu relevatntno i kakvi su parametri koje trebas ocijenjivati.

Uz to dodaj da su sastavi mineralnih voda drugaciji u drugim zemljama, i da su ljudi navikli piti vode iz svoje zemlje/regije, pa automatski imas losije misljenje o drugome jer to eto nisi pio.

Nepijem ju ni ja više, nikakva gazirana pića.T90d

Pa eto, jos jedan primjer, ako ne pijes gazirana pica uopce, onda mi je tvoje misljenje manje relevatno. Bez ljutnje, nista osobno, nije mi cilj takav tip rasprave. Ali ako ja recimo ne volim janjetinu i ne jedem je, onda ne mogu suditi da li mi je bolja janjetina sa Paga, iz Like ili iz Bosne.

Nek ih presipaju u one klupske boce za treninge, nek nabave ove "kanistre" što su postali moderni u zadnje vrijeme.T90d

Ako je sponzorski deal takav, onda ovo sigurno nije rijesenje. Zasto bi pili tu vodu a da se to ne vidi?

Ponavljam meni ne priliči da klub kao što je Dinamo na terenu pije vodu iz malih jeftinih bočica, nismo razina županijske lige. Jana je za Romerquelle izmislila bocu za vodu.T90d

E pa to je opet subjektivna stvar, izgled bocice.
    Da se razumijemo, meni je ljepsa boca od jane, nego od romerquella, ali to je isto subjektivno misljenje.
    Barem sto se tice plastike. Dok recimo staklena boca mi je obrnuto. Male romerqouelle mi izgledaju puno bolje i profinjenije od jamnice

Pogotovo jer je voda najbolja pratnja uz vino i hranu?T90d

Samo cu se jos na ovo vratiti :D
    Iskreno, to sljubljivanje pica sa hranom je po meni mlacenje prazne slame, tj cisto sugestiranje necega nekome, sto uopce ne mora biti tako. Sto ti pase uz neku hranu je iskljucivo subjektivno, i nitko ti nikada ne moze reci da je bolje ovo vino, ili ovo pivo ili ova voda uz ovaj steak, rizoto ili tjesteninu.
    Za pojedino vino ti moze reci koje je bolje, ali unutar sorte naravno, poput ovaj traminac je bolji od onog traminca, jer traminac treba biti takav, takav i takav.
    A da li ce ti reci da je tebi bolji traminac ili sauvignon, to je iskljucivo na tebi.
    Pa tako i sa hranom, sta ce ici sa kojom hranom je samo sugestija i po meni obicna pizdarija, ali ljudi opcenito vole sve sto je fensi, pa se i bolje osjecaju ako su uz piletinu popili Sauvignon, a uz gulas popili jedan Guiness, jer im je netko rekao da to tako ide.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet