• Crle
    394
    Nego, da li utakmica spada pod one sa velikim rizikom i hoće li to utjecati na alkohol u pivi?
  • dinamozivivjecno
    1.6k
    Ademi nikako u prvoj, moze uci eventualno zadnjih pola sata
  • Krizy
    38.2k
    Sučić mora igrati. Jedini pravi zadnji vezni u Dinamu. Bulat može pokriti kad igra u paru s Mišićem, ali kada je Sučić u igri, Mišić može biti pravi Mišić.

    9-1-0 22-3. Učinak i gol-razlika Dinama u utakmicama u kojima je Sučić odigrao 60+ minuta.
    Od igrača koji su odigrali 1000+ minuta ove sezone, samo Perković (2.16) ima veći broj bodova osvojenih po utakmici od Sučića (2.12).

    Usput, i jedan i drugi imaju 20 godina, baš kao i Vidović, ozlijeđeni Stojković i Kačavenda.
    Baturina ima 21, Bulat 22. Toliko o tome da je Dinamo bez nadarenih mladih igrača, što se stalno provlači po medijima.

    Ademija obožavam, ali on u paru s Mišićem ne može igrati jer odavno nije zadnji vezni. Igra s njima se pretvara u 4-1-4-1, a Mišić ne može biti pravi kada je posljednji osigurač. Zato igra gotovo uvijek pati kada su oni zajedno na terenu.

    To je potpuno drugačije od Bjeličinih 4-1-4-1. Tada smo imali baš moćna krila, uz odličan par ofenzivnih veznih i protivnici su se bojali igrati otvoreno / nisu mogli izići iz pritiska. A sada realno nemamo toliko moćna krila, koja stvaraju jako puno opasnosti po utakmici pa su se protivnici prilagodili i dosta češće izlaze naprijed.

    Pokazatelj tome je da Dinamo ima učinak 4-2-2 10-8 u utakmicama u kojima je Ademi odigrao 60+ minuta.
    Remi s Rijekom i Hajdukom, porazi od Lokomotive i Gorice. Pobjede s jednim golom razlike protiv Lokomotive, Varaždina i Istre te 3:0 protiv Istre.

    S obzirom na to da smo još uvijek u svim natjecanjima i raspored je jako "zgusnut", na treneru je da pronađe način kako Ademija pravilno koristiti.
    Ili po nekih 30 minuta ili u prvih 11 kada na terenu nisu još i Mišić i Baturina.
  • plavac173
    2.6k
    - Rijeka je prva na tablici i ima pet pobjeda ovo proljeće. Naravno, i mi smo u dobrom stanju, osobito nakon prolaska u Europi. Imamo trening poslijepodne i vidjet ćemo za koga ćemo se odlučiti. Očekujem dobru utakmicu u kojoj nam je važno pobijediti. Nadam se da ćemo odigrati kao nekoliko zadnjih utakmica, osim protiv Varaždina. Morat ćemo biti s dobrom energijom, smanjiti prostore između linija jer su tamo najopasniji, a i da ih mi kroz našu igru stavimo kroz pritisak - kazao je Jakirović.

    Slažete li da je Dinamo ispao iz utrke ako Rijeka pobijedi?

    Imamo još 14 utakmica s tim odgođenim susretom i ima dosta bodova u igri, ali sigurno bi dosta toga utjecalo na psihološku stranu. Ja sam baš uvjeren da ćemo dobro odigrati i uzeti tri boda.

    Dobro poznajete Rijeku obzirom da ste ih vodili, može li to odigrati neku ulogu?

    - Sve se manje-više zna, igramo međusobno puno puta i znamo sve mane i vrline. Mislim da će odlučivati više neka dnevna forma, kako se probudiš, a moraš imati i malo sreće. Ne se oslanjati na nju, ali je zaslužiti.

    Kakvu Rijeku očekujete?

    - Mislim da će nas možda malo ganjati pa čekati drugo poluvrijeme obzirom na našu potrošnju u četvrtak. Imaju sjajnih individualaca poput Marka Pjace, koji bi po mojem mišljenju igrao u Real Madridu da nije imao problema s ozljedama. Ima još nekoliko dobrih igrača da ih sad sve ne nabrajam. Morat ćemo u fazi obrane biti maksimalno koncentrirani, baš kao u četvrtak. Na toj razini smo pokazali da možemo parirati i to će biti ključ utakmice.

    Gradili ste i ovu Rijeku u velikom dijelu, a Sopić je nastavio tim putem. Puno tih igrača bilo je nuđeno Dinamo, biste li ih željeli imati danas?

    - Sigurno imaju kvalitetu da budu u Dinamu ili da jednog dana dođu u Dinamo. Tko je mogao znati kako će se stvari odvijati... Skrenuli su pažnju na sebe, ali imamo i mi jako puno dobrih igrača. Rijeka je planski složena i ja od tamo pamtim samo lijepe dane. Tako je to u nogometu.

    Tko je ozlijeđen?

    - Bulat i Ogiwara su upitni, vidjet ćemo hoće li trenirati. Uskoro nam se vraća Stojković, on bi trebao ući u momčadski trening ovih dana, ali nećemo žuriti s njim. Rog se dobro opravlja i očekujem da će biti spreman do reprezentativne pauze.

    Koliko vam znači pobjeda protiv Betisa?

    - Pa znači jako puno. Pokazali smo da možemo biti na visokoj razini i vjerujem da ćemo biti dobri energetski. Rijeka može malo taktizirati, vodeća je i morat ćemo biti na jako visokoj razini da ih pobijedimo.

    Rijeka je samouvjerena, može li joj toliko samopouzdanja možda biti teret?

    - Svaki trener priprema svoju momčad za pobjedu, kako bi drugačije trebao. Imaju puno samopouzdanja i imaju pravo na to jer su dobili pet utakmica u nizu.

    Stvara se pozitivna euforija oko Dinama, traže se ulaznice...

    - To je jako velika stvar za nas. Hvala navijačima na četvrtku i sjajnoj atmosferi od prve do zadnje minute, maksimalna podrška. Tako će biti i sutra i nadam se da ćemo ih razveseliti s dobrom igrom i pobjedom.

    Osjetite li u momčadi svijest da bi pobjeda mogla biti prava prekretnica sezone?

    - Osjeća se. Momci su se već u petak okrenuli ovome što nas čeka protiv Rijeke, nije se puno pričalo o Betisu. Možda je nekome iznenađenje da smo izbacili Betis, ali Dinamo je i prije mene izbacivao velike protivnike i ima respekt u Europi, to osjetimo gdje god dođemo.

    Kako komentirate izdanje Hoxhe i Kaneka protiv Betisa?

    - Bili su opasni i dobri protiv Betisa. Hoxhi nije bilo lako doći u Dinamo i igrati ovakve utakmice, prve u karijeri. Čak je i mene iznenadio kako se snašao.
  • blue heart 72
    1.5k
    Ako je dilema Aki ili Sučić, nadam se da dileme nema. U tom slučaju mora igrati Sučić
  • cibona
    1.7k
    Ademiju čestitke na dugogodišnjim igrama koje je pružao u dresu dinama, ali on sutra nema što raditi u prvoj postavi, a usudio bih se reći da nam nebi bio od pomoci niti kao joker s klupe.

    On je koristan jedino ako nam je cilj umrtviti igru, a mi protiv rijeke ne idemo na remi bez pogodaka nego na pobjedu.

    Imali smo ademija u prvoj postavi protiv hajduka vidjeli smo kako je prošlo. Nismo stvorili niti jednu suvislu akciju, a ademi je služio iskljucivo kako bi dinamiku utakmice sveo na minimum.
  • hardek
    1.7k
    Ademi bi nama trebao biti ono što se u košarci zove 6-ti igrač. Onaj koji ulazi s klupe zadnjih 25,30 minuta jer je to točno onoliko koliko on može igrati u visokom ritmu. Krenuti sa Ademijem bila bi greška koja se nadam neće Jakiru ponovno desiti.
  • Zagi
    5.7k
    Ključni dvoboji:
    Baturina - Selahi
    Rile - Pjaca

    Rile će neutralizirati Pjacu ali Selahi je u prošloj pojeo Martina.

    edit: I da, Sergej protiv Sergeja.
    Ostaviti Ademija na klupi ili ne. Do sada je uvijek išao na iskustvo i svaki put bio u krivu.
  • SjevernaStrana
    1.1k
    Milan Stjelja je navijac Dinama...
  • bbb medimurje
    3k
    Grijeh bi bil ostaviti sucica na klupi nakon onakve partije protiv betisa
  • scarface
    190
    Sučić mora igrati...
    Rijeka mora pasti...
    Nebitno kako...i autogolom...ako treba...
    Jedan moj kolega je rekao nakon prolaza Betisa...
    "Zgazit ćemo Rijeku kao plitak potok".
    Pozlatile mu se riječi...
  • Ginger Baker
    27
    Na ovakve postavke 4231 vs. 4231 nemamo, po meni, ništa posebno očekivati što već nismo vidjeli. Rijeka će kombinirati visoki pritisak sa niskim blokom a definitivno očekuju preuzeti dominaciju zadnjih pola sata računajući na našu energetsku potrošnju. Tako da će to sve stati u priču "lanca probijanca" po krilima i prekidi. Više manje, sve već viđeno. Što želim naglasiti? Imamo sa obje strane taktičke zanatlije koji jedino iznenađenje mogu podvaliti u vidu da li će igrati Kaneko ili Špikić te Obregon ili Marić.
    Bezobrazno bi bilo iznenađenje npr. da zaigramo 442 romb...
    Ristovski, Bernauer, KTC, Perković - Sučić - Mišić, Bulat/Ademi - Baturina - Petković, Kulenović

    Kasnije Vidović umjesto Ademija pa se zamijeni za pozicije sa Baturinom.
    Siguran sam da se Rijeka ne bi snašla čitavo poluvrijeme. Bitno je povesti. Kasnije možeš kako hoćeš, pa vratiti i 4231 sa ulaskom krilnih igrača...

    Ima naravno i drugih načina ali to već čini razliku između majstora i kalfe...
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.