• The Undertaker
    10.4k
    750k ljudi bi platilo viditi još jednu krafnu u gomili krafni? Teško.
    Ja više uopće ne obilazim stadione. Imam želju viditi još koji kultni u Južnoj Americi ali obilaziti ove nove je bacanje para.
  • Mali dioničar
    21.1k
    Mi danas ne možemo napuniti stadion od 20k ljudi a mislite da ćemo napuniti stadion sa 35k samo zato što je nov i pod krovom. To su puste želje. — The Undertaker

Ajax De Meer 10-23.000
    Ajax Cruyff Arena 48-54.000
  • Jurki
    28k
    IMG-1978.jpg

Evo kaj veli chatgpt kakve su procjene. Naravno da ne mora to biti tocno al nisam fulal puno.
    Kak sam vec napisal.. nazalost zbog stanja danasnjeg stadiona nemamo s cim usporediti.
  • Boycie
    4.5k
    Naravno da ce znatno podici prihode.

Veca posjeta + nesto vise cijene karata.
    Pristojan klupski muzej + ozbiljan shop.
    Obilazak stadiona.
    Za loze postoji vec sada puno veca potraznja nego sto je ponuda - ozbiljan fiksni prihod.
    Naming rights sponzorstvo - ime stadiona.
    Vise cornera, sankova sa ozbiljnom F&B ponudom - veca fluktuacija i potrosnja.
    Vise godisnjih pretplata.
    Hospitality paketi - vip restorani, lounge, poslovni paketi.
    VIP parking, korporativni eventi i prezentacije itd itd.

U odnosu na sadasnje stanje, itekakav skok u prihodima.
  • Markelo
    4.2k
    Podcjenjujete koliko su u Zagrebu ljudi postali komforni i za to su spremni izdvojit novac. Vjerovatno će se i neki turist češće zaletit na utakmicu kada stadion bude nudio više sadržaja. Ne znam šta očekujete od muzeja. Ljudi će doći platit da bi vidjeli jedan europski trofej od prije 60 godina i beskrajan broj Hnl titula. Ne očekujem tu neku pomamu.
  • NitkoBitan
    40k
    Ali novi stadion nece bit "poslovno-zabavni centar".

https://stadion-maksimir.zagreb.hr/UserDocsImages/dokumenti/Natjecajni%20program_Stadion%20Maksimir_SRC%20Svetice.pdf

96. stranica. Klupski muzej (1000m2), klupski fan shop (400m2), javni restoran, javni bar i sportski centar (fitness). To je to od potencijalnih prihoda.
  • Boycie
    4.5k
    samo da Baric premjesti svoju kolekciju doci ce nas par tisuca i platiti da razgleda.
    Ne znam zasto mislite da jos par tisuca turista godisnje ne bi doslo pogledat muzej na modernom stadionu najveceg HR kluba.
    Kad je baza 0, sve je incremental.
  • Mali dioničar
    21.1k
    Ljudi će doći platit da bi vidjeli jedan europski trofej od prije 60 godina i beskrajan broj Hnl titula. Ne očekujem tu neku pomamu. — Markelo

Hvala Bogu da se Muzeji danas ne rade na način da se u vitrinu stave kopačke iz 1962 ili izvod iz matične knjige rodjenih Milana Antolkovića.

Barceloninih više od milju posjetitelja godisnje ni ne idu u "Muzej" nego u immersive experience gdje hologramski igraju zrende sa Cruyffom, Guardiolom i Messijem.

https://www.fcbarcelona.com/en/tickets/camp-nou-experience/3044593/museum

Postoji cijeli koncept i primjena je bezbroj kako suvremeni prikaz Dinamove povijesti, sadašnjosti i budućnosti može privući stotinjak tisuća posjeta godišnje.

Ne baš Jurkijevih 700.000, ali stotinjak je dostižno.
  • Boycie
    4.5k
    dobra ideja. Hologramski interview na engleskom sa Kovom :)
  • Pacho
    22k
    Hologramski nauljeni Polovanec i Agic za posjetiteljice
  • Markelo
    4.2k
    Hologrami su "still a thing"?
bold
italic
underline
strike
code
ulist