• De Oliveira
    1.9k
    vrlo jednostavno. Tko nije za Dinamo nije Dinamovac. Cista logika. Ne kazem da se ne moze podrzavati druge ZG klubove, ali Dinamo je simbol puno veci od bilo kojeg sporta. Ja navijam za ime i za grb. Cibona i RK Zagreb su mi bili nadomjestak za Dinamo u tim sportovima. Sada me vise ne zanimaju jer imamo i te sekcije Dinama kao sto smo imali 1911.-1957. (nisam 100% siguran je li 1957. ugaseno nase SD). Prvu kosarkasku utakmicu u Zagrebu su odigrali Gradjanski i HASK puno, puno prije Cibone.
  • Infinity
    21.6k
    A netko tko osim nogometnog Dinama nikad nije uopce pratio zagrebacki sport? Netko tko uopce nije iz Zagreba, pa u svom gradu ima nekakav RK Nexe ili KK Alkar? Jel taj sad mora navijati za RK Dinamo i KK Dinamo da bi bio dinamovac ili moze navijati za svoje lokalne klubove koji su postojali prije tih klubova koje si ti preko noci zavolio?

Koliko sam te upratio, ti uopce nisi pratio kosarku prije nego je nastao KK Dinamo, pa mislim da ne razumijes emociju koju ljudi imaju prema RK Zagrebu ili KK Ciboni.

Mnogo puta se na ovom forumu pisalo o normama koje jedan navijac Dinama mora ispuniti, pa cu ti kao i svima njima reci, nas sve veze samo i iskljucivo nogometni klub Dinamo i nista vise. Imas tu ljude razlicite nacije, razlicite vjere, razlicitih politickih pogleda, razlicitih pogleda na zivot, jednostavno ljude razlicitih interesa, pa onda sa svim tim imas ljude koje neki sportovi ne zanimaju ili ako ih zanimaju onda nije nuzno da navijaju za iste klubove. Mozes nogometni i kosarkaski klub izjednacavati koliko hoces, ali nije isto i vjerojatno nikad nece ni biti, jer doprijeti do necije emocije je jako tesko, pogotovo kad taj netko gaji emociju prema necem drugom. Sutra osnuj politicku stranku s imenom Dinamo, pa ces vidjeti koliko ljudima znaci to sto se nesto zove Dinamo. Na kraju krajeva, ime nam nije ni najmanje unikatno, pa je i to dio 'problema' sto se ljudi uz naziv Dinamo ne vezuju tek tako.
  • De Oliveira
    1.9k
    tebi uglavnom nema svrhe odgovarati, ali evo ovaj put hocu. Ajmo redom. Kada sam napisao ZG klubove pod to mozes uzeti i bilo koji lokalni klub (inace sam iz Bosne, pa i ja imam ovdje klubove u vise sportova koji su mi dragi i koje podrzavam). Naravno da ako Dinamo u bilo kojem sportu igra protiv mog lokalnog kluba da navijam za Dinamo jer sam prije svega Dinamovac. Ti ne moras pratiti sve sportove i mozes pratiti samo jedan, ali niti jedan Dinamovac ne moze navijati protiv Dinama. To je poanta. Nije vazan sport. Navijas protiv grba i imena u tom slucaju. Ovo koga sam ja zavolio preko noci je nebuloza, pa cemo to preskociti. Cuj zavolio Dinamo preko noci… Ovo da nisam pratio kosarku…. majko Bozja… Sto si ti citao i kako si citao ne znam kao ni koliko si upratio. Cijeli zivot sam isao na Cibonu (koju sam smatrao KK Dinamom) i na RK Zagreb (koji sam smatrao RK Dinamom) dok nismo dobili Dinamo u tim sportovima.

Sto tebe veze mene zaista ne zanima. Tvoje upise preskacem redovito. Mene je ovdje kao i na stadion i u dvoranu prije svega dovela emocija prema Dinamu i onome sto Dinamo predstavlja. Takodjer jako volim dvoranske sportove, pa me vodi i odredjena emocija prema tim sportovima.

Tko ce sto pratiti je njegova stvar. Meni je smijesno da na Dinamovom forumu trebas nekome objasnjavati zasto navijas za Dinamo. Ovo sto ova garnitura radi je vracanje nasim korijenima. Gradjanski je osnovan kao sportski klub i pokrivao je od nogometa do boksa. Tako ce biti opet. Prica ide dalje.
  • emilperska
    18.9k
    Cibona je puno više od košarkaškog kluba. Njena povezanost s Hrvatskom, Zagrebom i Dinamom je neupitna i vječna.
    Tko to ne razumije, ima nekih drugih problema. I to nema veze s KK Dinamom..

Ne znam zašto si tocno po pedeseti put zapoceo tu besmislenu raspravu, opila te pobjeda protiv Zaboka ili što? Ničim izazvan.. Na temi Cibone Vjeko dijeli banove za takve flameove..
  • Infinity
    21.6k
    Dobro, mozda sam te zamijenio za nekog tko je po osnivanju KK Dinamo pisao da nije pratio kosarku, ali ce sad pratiti, sto je super. Uz to je imao istu pricu kao i ti.

Ti meni ne moras objasnjavati zasto navijas za KK Dinamo, nemam ja tu nista protiv, rekao bih i da te razumijem, samo ti pokusavam objasniti da postoje ljudi koji vole kosarku, mozda cak i vise nego nogomet, pa je Cibona za njih apsolutni broj jedan. Znam navijace Hajduka koji navijaju za Cibonu, znam ljude koji prate samo kosarku i navijaju za Cibonu, pa tako znam i ljude koji navijaju za GNK Dinamo i KK Cibonu. Ne mozes nekome reci da je manji dinamovac jer u nekom drugom sportu navija za klub za koji ti ne navijas. Neki dinamovac iz Sirokog mozda navija za KK Siroki, gleda svaku utakmicu, a ligu koju igra KK Dinamo i ne prati, pa bi sutra u nekom europskom ogledu sigurno navijao za Siroki i to je skroz normalno. Isto tako je normalno da ti navijas za koga god hoces, u ovom slucaju za KK Dinamo, ali nije normalno da odredjujes tko je koliki dinamovac, pogotovo ne na forumu koji je primarno nastao kao forum nogometnog kluba.

Ja nazalost nemam tu mogucnost da preskacem tvoje postove, morao bih procitati sto veci dio foruma zbog moderiranja, pa se unaprijed ispricavam sto cu se mozda opet nekad nakacit na tvoju pricu.
  • AC1593
    654

Problem povezanosti Cibone sa Dinamom je u tome što su sva načela poštenja, zdrave sportske kulture i sveg dobrog za što se borilo u Dinamu pogažena u Ciboni, i dalje se gaze, i dalje ju spašava politika, sadašnja kao što ju je spašavala i prijašnja. I za nekog dinamovca koji je ostavio cijelu mladost na tribinama maksimira, ostatka Hrvatske i Europe, cibonaš nije jednako dinamovac i ne mislim da se Cibona treba vezati uz Dinamo.

Laganje bi bilo kad bi rekli da cibonašima ne smeta KK Dinamo, jer se nijednim slovom nigdje s njihove strane ne bi spominjao KK Dinamo, a to nije baš slučaj. Politika je ta koja na ime nekakve povijesti Cibonu spašava već toliko godina da je to smiješno, a kao što sam rekao i ranije, svi su okretali glavu od lopovluka i bolilo ih je u predjelu međunožja kad bi se spomenulo išta vezano za to. Nego se, zajedno sa vladajućim strukturama u gradu, držalo ljestve lopovima i tapšalo ih se po ramenima. Evo vam još novih stotine tisuća eura svake godine da se pokrade još malo koliko se može iz te bijede, a sposobnost da se stvori novi kapital, da se zaradi, da klub stane na zdrave noge je bila nikakva. Nitko cibonašima ne nameće da moraju navijati za KK Dinamo, ali neka cibonaši ne nameću da je jednakost između navijača nogometnog kluba Dinamo i Cibone i da su ti klubovi nekako povezani. I to sve pišem kao netko ko cijeli život prati košarku, koji je i simpatizirao tu Cibonu dok nisam vidio kako stvari zapravo stoje i kako sve oko te Cibone zapravo zaboli ona stvar šta se dešava u klubu. To onda nisu navijači nego usputni pratitelji, polusimpatizeri kluba, koji će dva puta napisati post kako bi grad trebao pomoći jadnoj Ciboni, jer eto Dražen, povijest, bla bla bla...

Mene bi bilo sramota reći da navijam za Cibonu, a da sam prešutno dopustio da raznorazni hoštapleri uzimaju iz kluba šakom i kapom, da srozavaju klub i hrvatsku košarku. Ako netko misli da to nije tako, dovoljno je da poznaje jednu osobu koja je bila igrač ili na nekoj funkciji u klubu i sve će mu biti jasno.

A što se tiče ovog dijela o pokretanju rasprave, koja je btw prava rasprava bez vrijeđanja, i spominjanja nekakvog baniranja i dociranja s visoka tebe i nekih drugih kad se piše o ovoj temi, samo da vidim tko će banirati bilo koga tko ne prelazi granice razumnog pisanja i drži se pravila. A najmanji je problem pisati i u temi o Ciboni. Tko si ti da ćeš se prijetiti banovima i docirati tko će o kojoj temi pisati? Ajde da vidimo i te banove.
  • De Oliveira
    1.9k
    Nekako se ne razumijemo. Ja o jednom, a ti (barem se meni cini) o sasvim drugom. Mislim da smo svi ovdje svjesni (o tome sam vise puta pisao) da su KK Cibona, RK Zagreb i HK Medvescak (dakle tri kluba koje su Dinamovci pratili vrlo aktivno) dobila podrsku iskljucivo i jedino jer su Dinamu ugasene gotovo sve sekcije (sa 19 smo tada dosli na cetiri) i da su bili iskljucivo i jedino nadomjestak za Dinamove momcadi u tim sportovima. S obzirom na to jedini logicni slijed dogadjanja je bio promjena imena navedenih klubova u Dinamo sto se i predlagalo, pa cak i na razini uprava sastancilo. Do dogovora nikada nije doslo. Ponavljam da mi je normalno da neki ljudi uz Dinamo simpatiziraju i neke druge klubove, bilo na lokalnoj ili medjunarodnoj razini, ali mi nije normalno da netko tko sebe naziva Dinamovcem navija protiv Dinama bez obzira o kojem se sportu radi. Po meni je osnivanje Dinama u svim sportovima od iznimne vaznosti jer je Dinamo simbol i institucija koja nadilazi granice odredjenog sporta, pa ga treba pribliziti i onima koji nisu vezani iskljucivo ili uopce uz nogomet, a opet se identificiraju s Dinamom. Ova prica sa SD ide dalje i nece stati nego ce se siriti. Sve nam se lijepo slaze i idemo dalje jos jace
  • Zagreb1992
    3.9k

Glupost čista...ljudi u Zagrebu navijaju za Cibonu ..i sad po tebi to nisu dinamovci jer navijaju protiv KK Dinama ? A di piše točno to da se mora ? Kad ti je stalo toliko do kluba zašto onda šutiš na zadnju sezonu u kojoj se klub borio za ostanak u premijer ligi ?

Mulamerović vam je izašao u susret i nije tražio isplatu ostatak ugovora ..Hunt je dobio mizeriju od ponude tj novog ugovora što je odbio i otišao u Njemačku...ako hoćeš mogu ti još stvari reći oko toga kaj je bilo nije problem ..Možemo otvoriti temu odlaska SD ?
  • De Oliveira
    1.9k
    Sigurno ima ljudi u Zagrebu koji navijaju za Cibonu. Koliko ih ima vidimo po tribinama. Kosarka opcenito u Hrvatskoj zanima nas vrlo mali broj. Omjer Dinamo-Cibona vidimo na svakoj utakmici gdje vas bude sacica i ne cujete se dok s druge strane BBB grme. Taj omjer ce se povecavati u korist Dinama jer Dinamo=Zagreb i Zagreb=Dinamo. Ove godine konacno imamo mladu i poletnu momcad i vjerujem da se vracamo opet medju 4 najbolje momcadi. Ranije sam napisao da o Dinamu mogu pricati samo s navijacem Dinama. S nekim tko za Dinamo kaze “vi” sigurno necu. Imate svoju temu na ovom forumu, sto je teski paradoks jer se forum zove Zona Dinamo, pa tamo tamburajte. I jos jednom kao sto sama logika kaze, tko navija protiv Dinama nije Dinamovac. Vrlo jednostavno. Barem bi trebalo biti.
  • Tom Hanks
    5.8k
    Koje smiješne retorike imaš,neću niti ulaziti u to jer bi ispalo krivo ali ono šta je jasno je da živiš u nekim lijepim bajkama sa bolesnim mušicama i demonima u glavi
  • De Oliveira
    1.9k
    boli te da ne kazem sto s cim ja zivim u glavi. Ako ti se ne svidja i nemas sto pametno napisati preskoci.
  • Keyser Soze
    21.3k
    tko navija protiv Dinama nije Dinamovac — De Oliveira

Znaci li to da ako osoba koja je simpatizer Cibone, a navija za NK ili Futsal Dinamo zapravo nije dinamovac jer će u utakmici između Cibone i KK Dinama navijati za Cibonu?
  • De Oliveira
    1.9k
    Vec sam odgovorio na to
  • Tom Hanks
    5.8k
    Preskačem nadalje,kako ti sa dinamovcima ne pričaš tako ja sa glupima
  • emilperska
    18.9k

Kao prvo ja nikome ne prijetim banovima, nemam te ovlasti. A i da imam, ne bi ih radi takvih postova izvlačio. Konstatirao sam da su ranije banovi dijeljeni za slične stvari kad netko ničim izazvan ide "kurit frku" oko dugo neaktivne teme, Cibone pogotovo itd.. kako god..

Čovjek je gore direktno sve koji ne navijaju za KK Dinamo optužio da onda nisu (pravi) Dinamovci. Što je teški bull shit budući da je KK Dinamo osnovan 2020. preimenovanjem KK Rudeša, pa se onda namaće pitanja kakvi smo to Dinamovci bili do 2020., a i poslije 2020. nije baš nekakva posjeta na KK Dinamu, no to je za širu raspravu i nije problem samo KK Dinama.
    Na ovom forumu je već toliko puta prožvakana ta tema KK Cibona i KK Dinamo i dosta dugo je vladalo "primirje" nakon nekog prihvaćanja činjenica da većina bila ona tiha ili glasna, i dalje druka za Cibonu.
    KK Dinamo će nastaviti funkcionirati kako funkcionira i biti pod kišobranom GNK-a, a Cibona ide svojim putem nakon dugo čekane privatizacije i to je to.

Očito je da navijanje za pravi i jedini Dinamo te ne veže za praćenje KK Dinamo ili Cibonu u košarci i s tim trebaju obje strane do daljneg zivjeti. Kakvo će se eventualno rivalstvo (sportsko) tu razvijati, ovisi će prije svega o tome koliko će se KK Dinamo odlučiti za iskorak iz poluprofesionalizma u profesionalizam.

Zašto je ovaj kolega gore nakon 8mj neaktivnosti i pobjede nad Zabokom išao pisati to što je, to je očito neka njegova borba..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet