• deda
  29.1k
  Košarkaški klub Dinamo Zagreb osnovan je davne 1972. godine kao Košarkaški klub Rudeš inicijativom nekolicine košarkaških entuzijasta iz istoimenog zagrebačkog naselja Rudeš. Tijekom 48 godina rada i postojanja, kroz isti je prošao veliki broj kvalitetnih igrača te je postao stabilan i prepoznatljiv zagrebački klub.

  Košarkaški klub Rudeš se kroz cijelu povijest natjecao u nižim ligama, a priča s Dinamom nekako kreće 2006. godine kada je Klub bio pred gašenjem. Dolaskom nove uprave, mladih košarkaških entuzijasta i Dinamovaca, na čelu s predsjednikom Mladenom Miholićem (danas tajnikom KK Dinamo), Klub opstaje i mijenja strategiju te posebnu pažnju usmjeruje prema radu s mlađim dobnim uzrastima. U vrlo kratkom vremenu postaje jedan od najrespektabilnijih hrvatskih klubova u radu s djecom i mladeži. Više od 200 djece predškolskog i školskog uzrasta koji se natječu u svim ligama u organizaciji Košarkaškog saveza Zagreba i Hrvatskog košarkaškog saveza najbolji su dokaz upravo tog kvalitetnog i posvećenog rada. Klub je osnivač i mini košarkaške lige Rudeš za djecu do 10 godina koja iz godine u godinu ima sve više polaznika i sudionika.

  Jedan od naših najuglednijih trenera, Neven Spahija, prepoznaje klupski potencijal u radu s mlađim dobnim uzrastima i mladim trenerima te 2011. godine, na poziv predsjednika Mladena Miholića, dolazi na mjesto potpredsjednika Kluba. Njegovim dolaskom, KK Rudeš ambiciozno, predano i promišljeno kreće na put prema samom vrhu hrvatske košarke. Nižu se uspjesi, Klub osvaja prve medalje u omladinskim kategorijama, a seniorska ekipa, u kojoj igra većina igrača koji su ponikli u Klubu, ulazi u Prvu mušku ligu. Strategija rada sa mladima se pokazala kao ispravan put.

  Konstantan napredak Kluba rezultat je jedne moderne organizacije, ambiciozne uprave i principa rada koji se temelje na stručnosti kadra, zajedno s motiviranim i predanim košarkašima. Jasno je kako su ovi sportski uspjesi prerasli kvartovske okvire. Ambicije su puno veće, a stručno vodstvo Kluba, uz potporu navijača Bad Blue Boysa koji su u KK Rudešu prepoznali pravi zagrebački duh, spremno je i odlučno ići naprijed. Provedeno je studiozno ispitivanje javnog mijenja, vođeni su razgovori s upravom, članovima i navijačima te je jedini logički zaključak bio da Košarkaški klub Rudeš na skupštini Kluba koja je održana u 27. travnja 2020. godine, promijeni ime u Košarkaški klub Dinamo Zagreb. To je jedino zagrebačko ime koje ima težinu za jedan novi i ambiciozan zagrebački košarkaški program. Uz promjenu imena Kluba došlo je i do promjene na mjestu predsjednika Kluba. Dugogodišnjeg predsjednika Mladena Miholića zamijenio je Marijan Pojatina koji će odlučno povesti ovaj program u nove pobjede. Na skupštini Kluba održanoj 27. travnja 2020. godine donesena je odluka o promjeni imena Kluba u KK Dinamo Zagreb, a Klub je službeno upisan u registar udruga – 13. svibnja 2020. godine!
 • deda
  29.1k
  Bilo je dosta razmjene mišljenja o KK Dinamo pa sam odlučio otvoriti temu jer vjerujem da će tih rasprava biti i u budućnosti. S obzirom da sutra počinje službena sezona u kojoj se KK Dinamo sastaje u takmičenju HR kupa sa ekipoom KK IVanića držim da je vrijeme da konačno otvorimo posebnu temu da nam se rasprave ne gube u pustopolji teme "Ostali sportovi".

  119144255_1252207808464934_8689173662881845345_n.jpg?_nc_cat=107&_nc_sid=8bfeb9&_nc_eui2=AeFwkVq1_hNa5s1UwYn1NZHm_WzrGDmvbBj9bOsYOa9sGKGoSUOWMlzmAXrhU9V9s5-eQRDvcIolctgVk36Q4c2P&_nc_ohc=aNyoJblDCAkAX-8Xglw&_nc_ht=scontent.fzag1-1.fna&oh=9bf0b29ffa71b1f9d97bd51ceff72e6c&oe=5F801E6C
 • De Oliveira
  1k
  Konacno KK Dinamo u sluzbenoj utakmici. Hoce li biti yt prijenos?
 • agramZ
  2.3k
  prva sluzbena pobjeda je tu.

  kk ivanic - kk dinamo zagreb 65 - 100
 • deda
  29.1k
  O, pa to je žestok ritam.
 • De Oliveira
  1k
  Zna li se rezultat?
 • agramZ
  2.3k
  druga pobjeda, zaprudje 76 - 84 dinamo
 • Mr Blue
  3.4k
  Dečki su u polufinalu Kupa (regija centar). Pobjeda je stigla nakon produžetaka. Na poluvremenu je bilo +11 za Dinamo.
 • De Oliveira
  1k
  Nadam se da smo u sljedecem kolu protiv HASK-a
 • agramZ
  2.3k
  sljedeca tekma je protiv cedevite junior.
 • De Oliveira
  1k
  Dakle stari rivali su ispali... Steta.
 • Kwedi
  3.8k
  Ako KK Samobor preimenuje se u KK Concordia jel oni automatski postaju stari rivali?
 • Guinness
  2k
  Ako KK Samobor preimenuje se u KK Concordia jel oni automatski postaju stari rivali?Kwedi

  Da.
  Uz najvećeg rivala cibonu i tašte cibonaše.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.