• Droljo
    32.2k

Puno
    Da
    Da

Ljudi žele da ne pričaš gluposti. Hoće li se to promijeniti za nekoliko mjeseci? Neće.
  • dis
    223
    bome si u krivu, ako ovo ostane ljudi nece zaboraviti koje ruglo im je nametnuto i koliko ih se nije slusalo, zato je sad kljucan trenutak da se ovo zaustavi. Uglavnom imat ce jako negativan utjecaj na buducnost Dinama.
  • Droljo
    32.2k
    Uglavnom imat ce jako negativan utjecaj na buducnost Dinama. — dis

Na koji način?
  • dragošlapa
    418
    Pretpostavljam da mene pitaš

1. Ok, imam godišnju i živim blizu, tak da ono...Propustio sam prošle sezone tri-četiri tekme taman pred kraj prvenstva, tugy plaky, jbg. Ove sezone samo Goricu.

2. Imam godišnju pa ne znam, nije to zapravo ni bitno. Ja sam jedan od onih koji ne voli gledat koje sam mjesto kupio ako sam kupio, nekulturno dođem i sjednem. Nikad mi to nije bilo baš jasno, ne sjećam se da se tak radilo na istoku, sad na zapadu ekipa gleda, ok, kaj god. Ako nemam izbora, bih da. Ali poprilično sam siguran da će se tamo, u tom ćošku, radit neke prilagodbe u odnosu na idejno rješenje tak da nisi baš na udaru vjetra, ok.

3. To je pitanje za inženjere, ja sam prirodoslovac, nećemo se vrijeđat, ali rekao bih da je izvedivo. Ne znam koji te dio točno muči, misliš da je predugačak? Mislim da smo kao čovječanstvo tehnološki napravili i kompleksnije stvari.
  • Endeavour
    732
    Ljudi zele spojene tribine. Hoce li za nekoliko mjeseci postati spojene? Nece.
    Ljudi zele spojeni krov. Hoce li za nekoliko mjeseci postati spojen? Nece.
    Ljudi zele zatvoreni stadion. Hoce li za nekoliko mjeseci postati zatvoren? Nece.
    — fakin

Ovo mi je zapelo za oko a često se provlači. Ne znam od kuda to da ljudi žele ovo troje.
    Ljudi žele ultra moderan konforan stadion.
    Da nema razlike jesmo li u HNK-u ili otvorenom stadionu.

Nisam imao dojam da večina ima neke hard line preference i ultimatume. Ili će biti ovako ili me nema...
  • dumitrumitu
    2.2k
    iskustvo utakmice biti će kao i na postojećem maksimiru. Slaba posjećenost i manji prihodi.
  • Droljo
    32.2k

Ja mislim baš suprotno. Ali ok
    Iskustvo utakmice na sredini istoka u prvih 5-6 redova na par metara od aut linije? Kao danas? Kad nemaš istok. Wc? Ulazak i izlazak sa tribine? Šankovi? Pa kak stari može biti isto?
  • Sajla
    24.6k
    ovaj stadion sve ono što ljudi ne žele. — fakin

Želje se mijenjaju. Ljudi se mijenjaju. Idejna rješenja se mijenjaju i različita su od konačne građevine.
    Ali glupost je baš nepokolebljiva i neuništiva.
  • Droljo
    32.2k
    To će biti jedan od najljepših stadiona u Europi i pobrat će mnoge nagrade struke.
  • Sesvećanin
    715
    Ja postavljam pitanje zašto bi se uopće ljudi trebali mijenjati? Zašto bi navijač dinama trebao mijenjati želju iz nogometne arene u ovo? Zašto bi se pobjedničko rješenje trebalo mijenjati (i to drastično, toliko da bi onda natječaj, prema riječima struke, bio nepravedan prema ostalim sudionicima) ako je ono pobjedničko?

I zašto insinuiraš da oni koji ne žele svoje preferencije o stadionu mijenjati da su glupi?
  • Maki85
    295
    Ajmo ovako, može biti i nepopularno mišljenje:
    Meni stadion čak i nije toliko izgledom ružan. Da je u nekoj drugoj državi, da dođem na jednu utakmicu, sigurno bih mislio "baš fora stadiončić" i okinuo koju sliku. Isto mi je fora i teren na Ugljanu i stadion u Imotskom.
    Isto tako, da je ovo četvrti, peti stadion u državi, bilo bi mi OK, ajmo malo pogirat se s nečim novim kad već imamo nekoliko generičkih krafni.

Ali ljudi, nama je tih, za neke druge pišljivih, 200 milijuna biti ili ne biti, čekamo ih 30 godina. To neće samo biti stadion Dinama za sljedećih min 100 godina, nego i stadion na kojem će reprezentacija igrati najjače utakmice. Krajnje je vrijeme da se svi uozbilje i shvate da je ovo prevelika stvar za bilo kakve eksperimente.
  • Sajla
    24.6k
    s obzirom da nisam rekao ništa od ovoga što ti insinuiraš da jesam, ne mogu odgovoriti na tvoja pitanja.
  • Jaro
    12.9k
    Ono sto primjecujem, u ova 3 dana nitko od ekipe koja zagovara ovo rjesenje i kojima je ovo ok ili dobro - za svoj stav nije prilozila niti jedan navijacki ili nogometni razlog, pa cak niti koncertni (valjda novi stadion od 35000 sjedecih mjesta u Zg mozes iskoristit i van ovih utakmica svako 2 tjedna). Samo cvrkut ptica, hommage Turini(di je taj hommage ili potreba za istim zadnjih 30ak godina od kad je poruseno sve kaj je on projektiral), kontinuitet prostora i provjetravanje (koji je to faktor da mi je znati iz potrebe nogometnog stadiona). Nitko nije spomenuo niti komfor neki, nista od toga - samo nadmena filozofija o arhitektonskom spektaklu i baljezganja o sumi, pticama...
    Meni osobno je ruzan, ali i za to bi me zabolila neka stvar da ovo nije stadion kojeg su gradovi, gradici, klubovi i klubici diljem Europe srusili u zadnjih 20 godina i zamjenili "krafnama"...
  • ElDorado
    15.3k
    Stari nitko ne zagovara ovaj stadion, samo čeka tribinu da čujemo odgovore na kljucna pitanja. Napises jednom svoje misljenje i ok. Kaj treba sto puta ponavljati isto? O vređaveli i prijetnjama da ne pričamo.
  • dragošlapa
    418
    Koji bi to bili nogometni, odnosno navijački argumenti?

Jesu strme tribine? Jesu.
    Jedinstvena sjeverna tribina? Je.
    Tribine do terena? Jesu.

Kaj bi točno htio čut?

I da, provjetravanje, jer ne želiš da ti dim od bakljade ostane na terenu 15 minuta pa da se čeka nastavak utakmice jer se niš ne vidi.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet