• Jaro
    12.9k
    prvih redova tribina natkriveno — Tom vg

Pa to nije bitno. Ionako ce tamo biti sami diletanti - sta ce njima krov?
  • K3p
    483
    Nisam se dobro izrazio. Povećavanjem kosine tribine, a to nam zapravo odgovara.
  • db-izbjeglica
    22k
    dobivao sam svakakve arhitektonske koncepte, al ovo sranje nije u stanju samo sebe držat u statičkim uvjetima ni kao maketa. Oni su ovu ravnu šnitu samo zalijepili pod koso. Takva ogromna prepuštena ravna ploha da izdrži statiku i potres/vjetar/snijeg mora bit jebacki izvedena.
    Što znači, treba dodati vertikalne stupove, rešetkaste grede u krovu i vjerojatno rešetkastu konstrukciju NA krovu uz zatezne kablove + zglobovi.

Teški frankenstein
    — Tom vg

U presjeku ima nekakva rešetka, al kad se to baci u nekakvo mjerilo, tanja je od 2m pri osloncu na tribini. Ostavljam mogućnost za nešto revolucionarno, ali to po meni mora biti rešetka od cca 4,5m visine. Naravno, treba i nešto za stabilizaciju u okomitom smjeru. Bit će zanimljivo gledati rasplet :grin:
  • Purgeri
    1.3k
    Je li ti kojim slučajem palo na pamet da Bad Blue Boys transparent tih dimenzija postoji upravo zbog sadašnje konfiguracije stadiona i da nije ideja da se radi novi stadion na kojem će tribine biti 8 metara iznad terena?
  • Makedonion
    420
    nisu ni priblizno slicni, al taj otvoreni koncept mi malo baca na Dragao, Porto.

Kako dobar stadion. Bas mi se svidja i iz zraka i sa ceste, i unutra.
  • Dinamo iznad svih
    728
    kako mislis da bi se sa tribinama odma do terena mogao staviti taj trans, neovisno o tomu koji je stadion izabran
  • K3p
    483
    Ma ja sam uvjeren da ce se ići na zatvaranje kutova tribine ovog tipa https://imgur.com/a/50gaoeo
  • Tom vg
    1.2k
    pa ovo je sve luđe haha
    Znao sam i ja kupcima predstaviti svakakve zbrljotine od modela i ušminkati, al za 400k je ovo jebeno neozbiljno.
  • d-Zg
    82

Pa naravno, sve kužim, ali BBB mora imati nešto u tom stilu, tako vidljivo.
    Znam da je općenito drugi koncept tribina, do terena, ali taj transparent kad stoji cijelu temu ipak daje jedno strahopoštovanje.
    No, valjda će se naći nešto da bude ekvivalent tome.
  • d-Zg
    82

Evo baš odgovorio Purgeru
  • Orc123
    17.4k
    Mozda ce samo staviti kliznu stijenu :rofl:
  • CISCO
    1.1k
    Kliznu stijenu od pleksiglasa.

A možda ubace negdje i PVC stolariju...zlu netrebalo
  • K3p
    483
    i šarapoljke za sunce sa zapada u sutona. Zna bit zajebano
  • Purgeri
    1.3k
    Gle, tu su stvari dosta jednostavne. Možeš imati tribinu koja je 8 metara iznad terena i transparent takvih dimenzija ili možeš imati tribinu bliže terenu, što vjerujem da svi žele, kao i grupa, i onda ćeš prilagoditi transparente.

Svakako je logičnije prilagoditi transparente stadionu nego obrnuto. Kao što sam napisao, Bad Blue Boys transparent ovih dimenzija nastao je zbog, ajmo to tako reći, mane stadiona i nije sam sebi svrha.
  • db-izbjeglica
    22k
    pa ovo je sve luđe haha
    Znao sam i ja kupcima predstaviti svakakve zbrljotine od modela i ušminkati, al za 400k je ovo jebeno neozbiljno.
    — Tom vg

može se nešto fulati priliko skaliranja, ali ono, to je tu negdje cca.
    kako ovo stoji, nemam pojma... možda moje znanje nije dovoljno široko.
    međutim, meni se čini da je natječaj od 400 000 eura dobilo nešto što nema razrađene osnovne nosive konstrukcijske elemente, barem u nekakvoj preliminarnoj fazi. ako će ići nekakvi kablovi, stupovi onda bi to trebalo biti prikazano, jer nije baš isto :brow:

image.png
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube