• Mathiasovi Chageri
    9.5k
    Listam sad malo svih 88 radova i ovo je zaista jedan jedinstven natječaj.

Od 88 radova, barem jedno 55 je bolje od pobjedničkog, a pojedinačno bolje i od ovih koji su završili u prvih pet, onda dalje gledam ocjene i 10 finalista. Od 10 finalista, barem ih je tri koji su završili od 6. do 10. mjesta bolje od nekih top 5.

Zatim idem dalje i gledam top 5 i sigurno su sva četiri ostala bolja od pobjednika.

Zaista jedan jedinstven natječaj gdje je većina odbačenih stadiona bolja nego pobjednički, gdje su oni koji su među 10 bolji od onih među 5, a ovi koji su među 5 bolji od pobjednika.
  • bbbdd
    10
    u uvjetima natječaja piše da postoji žalbeni proces: https://stadion-maksimir.zagreb.hr/UserDocsImages/dokumenti/Uvjeti%20natjecaja_Stadion%20Maksimir_SRC%20Svetice.pdf?utm_source=chatgpt.com

JAVNO PREDSTAVLJANJE REZULTATA NATJEČAJA
    Javno predstavljanje rezultata natječaja osigurat će se putem izložbe natječajnih radova
    koje će se održati u primjerenom roku od dana javne objave rezultata natječaja i isteku
    roka za žalbu ili okončanja žalbenog postupka u prvom stupnju, ali ne prije 15.09.2026.
    radi osiguranja načela javnosti provedbe natječaja, a putem sudjelovanja čim većeg broja
    članova zainteresirane stručne i šire javnosti. O datumu, trajanju i mjestu održavanja
    izložbe natjecatelji mogu biti obaviješteni putem e-maila, mrežne stranice ovog natječaja
    ili putem drugih tiskanih i elektroničkih medijskih servisa te glasila.
    Tijekom trajanja izložbe organizirat će se javna tribina za stručnu i širu javnost na kojoj
    sudjeluju članovi ocjenjivačkog suda, predstavnik provoditelja i predstavnik naručitelja.
  • Laugreano
    6.1k
    Radio sam za jednog arhitekta iz zirija i cudni su to mozgovi. Uopce me ne cudi da je izabrao ovaj stadion. Sivilo i nakupina betona je u njihovim glavama cudo arhitekture.
  • don
    22.2k
    siguran san da ovo neće proć. Nema šanse. Ne možeš protiv naroda kojeg je 99% protiv tebe.
  • flexXy
    3.4k
    Da su ljudi tokom povijesti pratili trust mozgova iz danasnjih arhitektonskih ureda i dalje bi zivjeli u kucama od blata
  • Logistika
    1.6k
    Nece nesto da otvori link sa stadionima svim
  • rioda
    18.6k

Dio razloga leži i u tome što se ocjenjivalo radove kao cjelinu, ne samo stadion, nego i cijeli prostor. Nisam još detaljno bacio pogled na radove, ali vidio sam par koji imaju dobar prijedlog stadiona, ali loš (po meni) koncept cijelog prostora, pa je moguće da su na tome neki ispali
  • CISCO
    920
    https://www.vecernji.hr/sport/boban-kaze-da-grli-identitet-dinamovaca-ovo-je-sve-sto-morate-znati-o-novom-stadionu-dinama-1998362

– Dok smo proučavali radove, svi su bili šifrirani i nismo ni za jednog znali tko stoji iza njega – kazali su na predstavljanju novog stadiona.

Da, naravno...kako da ne. :lol:
  • dumitrumitu
    2.1k
    Mislim da će ovo biti jedinstven slučaj gdje prosječna posjeta padne nakon izgradnje novog stadiona.
  • BiP1MD
    127
    Onaj prvi link ne radi, prevelik je file.

Skinite ga ovdje:

Opisne ocjene i prilozi svih 88 radova:

https://app.filemail.com/d/pmyvcprmabweisq

Ovdje je i dalje peticija koja je pokrenuta sinoć.

https://peticije.hr/inicijativa/0/peticija/143/stadion-maksimir

Skupilo je preko noći 7k potpisa a danas bi to moglo i trebalo malo pojačati.

Javna tribina će naravno biti najvažnija ali masa potpisa sigurno ima veći utjecaj od nekih online anketa po portalima i komentara na instagramu i facebooku.
  • Mathiasovi Chageri
    9.5k
    Dio razloga leži i u tome što se ocjenjivalo radove kao cjelinu, ne samo stadion, nego i cijeli prostor. Nisam još detaljno bacio pogled na radove, ali vidio sam par koji imaju dobar prijedlog stadiona, ali loš (po meni) koncept cijelog prostora, pa je moguće da su na tome neki ispali — rioda

Sve mi je jasno, ali cjelina novog stadiona je po meni očajno izvedena, manjkava na više razina, a i sami projekt je apsolutno statički nemoguće izvesti i bit će potrebne poprilične vizualne izmjene da bi mogao uopće stajati na mjestu, pa mi nije jasno kako je to onda bilo zadovoljavajuće, a neki drugi projekti su otpali zbog okoliša.
  • dinamo u srcu
    3k
    Ja ne vjerujem da ovo može proći. Ovo je neki spin jer reakcije javnosti je da je ovo katastrofa. Ili će se tvrtka sama povući s nekim glupim razlogom pa će se krenut ispočetka ili je Boban bivši ako ovo dopusti. Jer ovo što su izabrali je od ljudi koji ne vole Dinamo i Zagreb.

Čak i nije problem što je stadion kvadratnog oblika, ali da krov nije u istoj razini, to mi je neshvatjivo i još u sivoj boji. Ovdje nešto opasno smrdi i klub i navijači trebaju ovo zaustavit.
  • BiP1MD
    127
    Nece nesto da otvori link sa stadionima svim — Logistika

Bio je prevelik za jumpshare. Možeš ga skinuti ovdje

https://app.filemail.com/d/pmyvcprmabweisq
  • Majki2111
    4.3k
    Potpisao sam peticiju. Malo sam.čitao i arhitekte što kažu. Jasni su mi ljudi, ali ne razmjšljam tako. Nije dobar izbor. Moj potpis na peticiji jest. Nije dobro!

Ne volim bit impulzivan i ić glavom kroz zid s emocijama. Ali, jednostavno nije dobro.
  • Thor
    4.2k
    dobro si ga zatvorio :cool:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention