• BlueVelvet
    378
    bit ce nesto genericki i ekipa ce biti masovno razocarana sa sto i jednim strucnim misljenjem.

tako da pripremite zivceke
  • miro
    9.8k
    samo nek bude funkcionalno i Sjever u jednom nivou, može kaj se mene tiče izgledat ko Lidl kockica
  • blue heart 72
    3.8k
    Za tu lovu teško da možemo očekivati neko arhitektonsko čudo. Ono kaj je meni najbitnije u cijeloj priči je da KONAČNO DOBIJEMO PRAVI NOGOMETNI STADION bez atletske staze, a sve ostalo mi je nakon svih peripetija, muljaža i razočaranja koja doživljavamo od 90-ih godina samo dodatak. Naravno da bi želio da bude što ljepši i moderniji, ali doslovno pušem i dalje na hladno i u ostvarenje toga sna ću povjerovati stvarno tek onda dok se krene sa utakmicama na novom Maksimiru.
  • mali M
    10.5k
    Za tu lovu teško da možemo očekivati neko arhitektonsko čudo.blue heart 72

Ovo se stalno ponavlja, ali svaki arhitekt će ti reći da to nije prepreka.. naravno da lova igra ogromnu razliku, ali pravi arhitekt mora znati uzet sve parametre, pa i lovu u obzir i moć napravit "nešto drukčije" ako dobi takvu uputu
  • Denle
    759
    Meni se cini da ljudi ovdje malo previse podcjenjuju sto 204 milijuna (175) eura moze izgraditi
  • blue heart 72
    3.8k
    Daj Bože da si u pravu, ali ja stvarno mislim da uz taj cijeli projekt sam stadion, dvorana, okoliš i sve kaj ide uz to, nema tu previše lufta za neku ekskluzivu. Imam stvarno osjećaj (nikakve insajderske) da bu to na kraju izašlo poput zračne luke ZG.
    Ali kak sam gore navel, ono kaj mi je najbitnije, je da konačno dobijemo pravi akustični nogometni stadion, a za sve ostalo "bu kak dragi Bog da"
  • jedan u nizu
    19.5k
    Imam prijatelja u odboru za stadion.
    Uspio mi je poslati pobjednicki natjecaj.

Molim nemojte ovo siriti dalje da ne dode do novinara.
    Hvala!

Reveal
    rekumTg.jpeg
  • Denle
    759
    Daj Bože da si u pravu, ali ja stvarno mislim da uz taj cijeli projekt sam stadion, dvorana, okoliš i sve kaj ide uz to, nema tu previše lufta za neku ekskluzivu. Imam stvarno osjećaj (nikakve insajderske) da bu to na kraju izašlo poput zračne luke ZG.
    Ali kak sam gore navel, ono kaj mi je najbitnije, je da konačno dobijemo pravi akustični nogometni stadion, a za sve ostalo "bu kak dragi Bog da"
    blue heart 72

Vjeruj mi, ima tu i vise nego dovoljno prostora za sve sto je trenutno namijenjeno. Na dvorane i atletski stadion cemo ionako cekati jos ohoho godina, jer je prioritet i realizacijski dio natjecaja trenutno stadion (+ pomocni tereni, garaza i manji okolis)

Sto se tice primjera Zracne luke, tu ipak nije ista situacija. Franjodrom je realiziran kroz 30-godisnju koncesiju, gdje je koncesionar imao potpuno drugaciju ekonomsku logiku i projekt se fazirao i racionalizirao. Maksimir direktno financiraju Grad i drzava 50/50, a sto se konkretno mora izvesti dosta je jasno definirano natjecajem. Vrijedi spomenuti da su onaj ugovor za zracnu luku s koncesionarom slagale apsolutne budale.

Naravno da ce kroz glavni projekt biti nekih optimizacija, to je normalno kod projekta ove velicine, ali zasad stvarno nema razloga ocekivati scenarij da od pobjednickog projekta na kraju ostane samo krnja kutija.
  • građanin
    140
    Imam prijatelja u odboru za stadion.
    Uspio mi je poslati pobjednicki natjecaj.

Molim nemojte ovo siriti dalje da ne dode do novinara.
    Hvala!
    jedan u nizu

Daj nemoj zezat, meni isto slično javili. :cool:

https://ibb.co/8LYHCVGr

Maksimir-2030.png
  • Kumerle
    3.5k
    Noltino :lol:

Voltino s Notina
  • jedan u nizu
    19.5k

To su vjerovatno dva rada od istog arhitektonskog ureda.
    Netko nam je javio krivu info koji rad su odabrali, a ocito je da znaju koji ured je dobio natjecaj.

A nista, pobjednika cemo saznati uskoro onda :)
  • shameless86
    2.3k
    samo dajte,kad se fakin zakaci na te slike nebu dobro
  • Nolifer
    15.7k

Još kad sazna za žetone tamo.... Kukala nam majka
  • NKDZ86
    9.6k
    fakin sad sprema čeku negdje u bukureštu
bold
italic
underline