• Diavollo094
    261
    Prevljak ni Rudešu ne može zabiti
  • Dragon1Warrior123
    5.3k
    Mislim realno mi imamo prilično limitiranu momčad trenutno i za EL, a definitivno za LP. Kao i trenera uostalom.

Budem ih pokušo rangirati kako ih ja vidim po kvaliteti.
    Kvaliteta LP: Beljo, Stojković, MPV
    Kvaliteta EL: Škot (u padu iz nekog razloga), Dominguez, Gale, Miške
    Kvaliteta KL: Orša, Lisica, možda Prevljak, Radeljić, Zajc (graninčno s EL) i Kačavenda s mogućnošću napretka
    Kvaliteta HNL: Valinčić, Goda, Topić, Hoxha, Mudri, golmani su čak i za HNL granični i eventualno Tabinas
    Druge nismo vidjeli pa ne znamo.

Ti tu jedva možeš sastavit jednu jedanaestorku koja je na razini EL. Puno preslabo.

Realno za otpis su ti Topić, Vale, Hoxha, Neva. Trebaju ti minimum golman, bek, dva krila i eventualno jedan vezni. Jer ovo je ispod razine Dinama. A ponajviše je tu prvi ispod linije trener. Jer ne možeš radit momčad na temelju budućnosti, a imaš trenera koji se boji rizika i rotacija, te trenera koji smatra da igraču od 18 19 godina ništa ne znači odigrat po 20 min nekoliko utakmica u prvoj momčadi...
  • Orc123
    16.9k
    bez kvalitetnog golmana nema ni kavalutetne obrane. To se vidjelo na proljece s Livijem koji nije branio cuda ali to samopouzdanje i povjerenje koje imala momcad je totalnondruga pjesma.
  • emilperska
    18.1k
    Ako postoji opcija da se utopi Dominguez i da s time preživimo do zime to bi bila najljepša vijest u kraj prijelaznog roka.. To bi bila cifra od 9 do 11m cca.

Realno Galešić je vjerojatno bolji stoper (trenutno). Plus imaš dokazanog Radeljića i Zebića u dolasku.
    Dominguez u svakoj ili svakoj drugoj utakmici je krivac ili sukrivac za jedan ili više golova. Lako moguće da je problem i u Valinčiću i u veznom redu pa i Kovi odnosno sve pomalo. Ali činjenica je da preko njega redovno u Europi imamo neki kiks.
    Trenutno mu je cijena nahypena na potencijal i mislim da možemo izvući maksimum ovaj rok za njega. Cijena bi mogla samo padati. Što kod Belje i Stojkovića nije slučaj jer mislim da će tu cijena rasti kroz rok ili 2.

Ako nije dovoljna prodaja Domingueza, nadam se da rupa u budžetu nije prevelika i da se ona rješava prodajom Lisice ili Topića. Iako Hoxha većini ekipe ide na kurac, ne bi ga prodavao jer mi od naših krila trenutno djeluje najkonkretnije kakav god bio.

Ipak razlozi za prodaju Hoxhe uz Domingueza bi bile to što je njegova cijena trenutno 4-5 m EUR bez nekog potencijala za daljnji rast, dok Lisica koliko god nam išao na kurac ovih dana ipak ima još nekog prostora za rast, a i trenutno vrijedi oko 2.5 do 3m EUR. Slična stvar i Topić.
  • crophantom
    7.1k
    To bi bila cifra od 9 do 11m cca.emilperska

Ja neznam ko ce nam dati to za njega kad sad i ptice na grani znaju da moraš prodavati.
    Mislim sa Sergi ide po diskotnoj cijeni, 7 do 8 milja eura.

A i realno, tamo gdje je najbitnije, u Europi, nije se baš nešto pretjerano istaknuo.
    Na temelju HNLa necemo dobiti te novce za njega.
  • emilperska
    18.1k
    Ja neznam ko ce nam dati to za njega kad sad i ptice na grani znaju da moraš prodavati.
    Mislim sa Sergi ide po diskotnoj cijeni, 7 do 8 milja eura.

A i realno, tamo gdje je najbitnije, u Europi, nije se baš nešto pretjerano istaknuo.
    Na temelju HNLa necemo dobiti te novce za njega.
    crophantom

Vidit ćemo.. odlazi na potencijal jer ima tek 21 godinu. Zato i mislim da je vrijeme da ga utopimo jer kroz HNL neće nabiti cijenu, a u Europi mu i ne ide. Sad je po meni još trenutak da se to sve skupa može upakirati pa nek se neki Fener/Lazio/Valencia/Villareal zajebavaju s njim jer kod nas preko ovog neće ići.
  • don
    21.2k
    Mislim sa Sergi ide po diskotnoj cijeni, 7 do 8 milja eura.crophantom

ne ide
  • Jurki
    27.6k
    upravo to. Prodaja Domingueza bi se najmanje osjetila jer smo na stoperskim pozicijama dobro i kvalitetno pokriveni.
    Hoxha - zadnji vlak da ga se unovci i nekaj zaradi na njemu.
    Neva, Fila i Mudri - rijesiti da se makne financijsko opterecenje njihovih placa.
    5 odlazaka koji se nebi realno ni osjetili.
    Nekaj cuknuti igraca iz dvojke, dopeljati bar jedno krilo i golmana.
    Za hnl i vise nego dosta, a u EL.. jebat ga tak i tak kaj ti zdrijeb donese.
  • emilperska
    18.1k
    dopeljati bar jedno krilo i golmana.Jurki

Ja mislim da nitko neće doći više. To je moje mišljenje. Bar dok se ne riješi ovaj izlazni dio, a po meni ni tad.
  • Crni86
    23.9k
    bez kvalitetnog golmana nema ni kavalutetne obrane.Orc123

To je najveca laz s kojom se tjesimo vec neko vrijeme. Mi momcadski obranu igramo uzasno. Greska na gresku, nesigurnost i sl.

Nije nama kriv golman ni za thun ni za viking vec obrambena igra momcadi. Nema discipline, nema orgniziranosti.
  • emilperska
    18.1k
    Greska na greskuCrni86

Repeša likes this.
  • scooniepenn
    7.3k
    Ne, mi se ne tjesimo. Mi iznosimo cinjenice, a te su da imamo vratara koji rijetko ili uopce ne brani nemoguce, nedovoljno cesto ono sto mora svaki ozbiljan vratar, a vise od nerijetko prima ono sto ni prvoligaski HNL golmani ne primaju. Nije nama vratar jedini problem, ali je by far najveci.
  • emilperska
    18.1k
    Nije nama kriv golman ni za thun ni za viking vec obrambena igra momcadi. Nema discipline, nema orgniziranosti.Crni86

Kod ovih prozivanja golmana najviše me jebe što cijelo vrijeme visi taj osjećaj da nam je kolektivno branjenje teži kurac i da svaki put kad netko prijeđe centar u tranziciji, nama pola gola visi.
    E sad, da smo imali Livija ili Kotarskog na golu, da li bi bio koji gol manje. Vrlo vjerojatno bi. Ali generalno, to kolektivno branjenje nam je teži kurac i to se vuče iz HNL-a samo su HNL ekipe preloše da to kazne, a Kova je prošle godine svoje najbolje tekme imao na Poljudu što se taktike tiče i sve je ispalo super. Europa je skroz druga stvar i tu ti se ne dešava da Taveras, Latinović i Fredriksen promašuju takve stvari ili im taman fali tih pola koraka da ih Mišić u povratnom šprintu zaustavlja u zadnju milisekundu. U Europi nemaš tih pola sekunde dok se Fredriksen namješta za udarac.
  • Crle
    1.4k
    Moje nepopularno mišljenje je da nam je veći problem da nam glavni igrač Mišić svaku utakmicu pokloni jednu loptu koja protivniku daje šansu za gol (u europi često i primimo) nego da golman nije obranio nemoguće.
  • Crni86
    23.9k
    sad, da smo imali Livija ili Kotarskog na golu, da li bi bio koji gol manje. Vrlo vjerojatno bi.emilperska

Imali bi sigurno, ali to nije dugorocno rjesenje. To je samo ljek. Naravno da trebas i golmana da nekad izvuce ekipu iz sranja.

Al ne moze sad goavni problem bit golman dok mi kolektivno obranu igramo uzasno. Vidlo se par puta u ove 4 tekme, kakva panika zavlada kod nas kad netko mrvicu jaci pritisak na nas napravi. Mi plivamo kao amateri.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.