• Jos-Optimus
    12.9k
    Bilić je dva put promovirao klub u premiership a u njemu samom izborio europsko mjesto. Bešiktaš je vratio u vrh turskog nogometa a u europi izbacio Liverpool.

Kovač godinama radi dobar posao u Bundesligi, ima i naslov prvaka sa Bayernom, ima fenomenalnu sezonu sa Eintrachtom i osvajanje njemačkog kupa. Ima 1/4 finala Lige prvaka sa Dortmundom. Sa Monacom ima treće mjesto u francuskoj i finale francuskog kupa.
    vjeko1701
  • KtcGoat
    7.3k
    Istina, ali Kovac je ipak svoj put poceo u Njemackoj, takoder je vec imao neko ime nakon igracke karijere u istoj toj Njemackoj.
  • antecacic
    427
    I što je svim nabrojanima zajedničko? Da su u trenerskom slobodnom padu.

Napisao sam da je Sergej Jakirović trenutno najbolji hrvatski trener. Jednako kao što je to Bilić bio u West Ham epizodi ili Kovač s vrhuncem nakon prelaska u Bayern.

Koliko će to trajati ne znam, koliko će biti na vrhu, također ne znam. Ali, ako su vam argument za to da ipak ne radi vrhunski posao u Hullu, "Balkani i Solun", koji su se dogodili prije tri godine u sasvim drugom klubu, onda se ne hvatate za konkretne stvari.
  • Dzoni
    7.7k
    I Bilić i Kovač su imali prednost toga što su igrali u engleskoj Premier ligi i Bundesligi, Kovač je i započeo trenerski put u mladoj reprezentaciji Hrvatske dok mu je prvi klub bio Eintracht Frankfurt. Slična priča i sa Slavenom Bilićem. Jakirovićev najbolji klub u igračkoj karijeri je bila pre-Mišković era Rijeka i u rapidnom padu CSKA Sofia, a krenuo je iz mladih selekcija Dugog Sela kao trener. Skoro bez ikakvih dodirnih točaka s prethodnom dvojicom.
    Zbog toga Jakir će uvijek imati moje poštovanje, naših trenera u Liga 5 je vrlo malo, a njegov put ne znam je li itko iz Hrvatske napravio. Obično treneri nakon sigurnog i najčešće brzog otkaza u Dinamu treniraju HNL boraniju ili klubove iz opskurnih liga. On se odvažio na korak naprijed u jačoj ligi (iako slabijem klubu) i to mu se isplatilo
  • Murta
    22
    Kovač u svojem slobodnom padu još treba pasti dvije razine niže da bi se izjednačio s Jakirovićevom. Jedan vodi klub u LP treću sezonu zaredom, a drugi je ušao u prvu ligu i pobijedio jednu utakmicu.

Nije to hejt protiv Jakirovića, dapače bio sam jako sretan kad sam vidio rezultat, čak niti procjena tko je "bolji" trener u istom kontekstu, nego činjenica da je Kovač trenutno i dalje puno više.
  • vjeko1701
    28.3k
    Slažem se. Put mu je impresivan i sam se izborio da to gdje je trenutno. Iskočio je debelo iznad prosječnog standarda trenera koji su krenuli u domaćem nogometu i tu ide maksimalni respekt.
  • antecacic
    427
    Pišeš kao da te uspjehe radi s Mainzom a ne vječno drugom Borussiom u Njemačkoj. Garantiram identične rezultate svih trenera u Bundesligi s ovom ekipom Borussie, a vjerojatno i bolje međuodnose u klubu.
  • Mali dioničar
    20.4k
    Uopće nije problem u Jakirovićevoj stručnosti nego u dvostrukim kriterijama kao trenera i kao tate nogometaša.

Jasno je da su nam svima naša djeca sve na svijetu, ali zadnji kontakt Dinama i Jakirovića je pljuvanje Jakira po Dinamu zbog nedavanja šane Leonu.

U isto vrijeme Jakir radi izvrsne rezultate u Engleskoj i prije toga Turskoj, a njegovi su rezultati temeljeni na čistoj i tvrdoj pragmatici u kojoj u datom trenutku igraju apsolutno najbolji, najspremniji igrači koji 100% odgovaraju rezultatskim ciljevima.

Kako je on zaključio da Dinamo ne bi trebao imati iste postulate, nije mi jasno.

Kako bi se on ponio kao trener da mu netko gura maloljetnog stopera u ekipu. Vjerojatno ko u Trebinju.
  • Hrc-Vg
    1.4k
    Jakir će u Hullu biti dobar jer može igrati kako mu paše- čvrsto, zatvoreno i na brzu tranziciju. Uz dobre prekide savršeno za 95% utakmica gdje će drugi njega napadati…Da slučajno završi u klubu koji ima posjed i mora napadati bunkere, izgledao bi kao i u Dinamu…Bezidejno i sterilno. Još me boli glava od gledanja njegovog Dinama…Koliko god se priča da on nije selektirao tu momčad, u njoj je itekako bilo kvalitete, ali on iz njih nije to uspio iz njih izvući…Njegov domet je Rijeka i Hull, a ne Dinamo i Chelsea/Man Utd. I to je sasvim ok.
  • antecacic
    427
    Mislim da ova rasprava nema smisla. Osim što pola ljudi u njegove trenerske uspjehe odjednom vraća sina i odlazak iz Dinama koji nikakve veze s ničim nema, drugi namjerno ignoriraju fakt da je i s Rijekom i Zrinjskim imao momčadi koje napadaju 90 posto lige. I igrao sjajan nogomet.

Pišete o njegovom nogometu u najmanju ruku kao da se zatvorio Unitedu u 16 metara i čekao da ga napune što manje. Rekao bi netko da se radi o Daliću i pripremi utakmice na Zdravo Marijo. A tko iti malo razumije nogomet vidio je jučer trenerski masterclass. Zatvorio im sredinu, srednji blok uz povremeno pritiskanje visoko, dupliranje Mbeuema, otvoreni koridori Maguieru da kreira. Uz savršene prekide u oba smjera. Jer je znao ako se zbije u 16 da će ga napuniti centaršutevima.

Kako god, po meni njegov najveći krimen i dalje ipak ostaje korektan odnos sa Zoranom Mamićem i Vlatkom Peras, kao i činjenica da je u Dinamo došao u osjetljivom razdoblju, odnosno nakon odlaska Bišćana koji dijelu navijača (koji najčešće opet kritiziraju Jakirovića) znači puno.
  • Zagi
    18.9k
    BEzidejni i sterilni dinamo osvojio duplu krunu.
    Dinamo sezonu iza te, najmanje bodova u novijoj povijesti i nula trofeja.
  • Omake
    20.5k
    Evo vam jedan hot take za Kovača. Hrvatska od Ivića nije imala trenera koji na tako visokoj razini odlično kombinira napadački nogomet i razvoj mladih igrača.
  • Dzoni
    7.7k
    To i nije neki hot take. To je činjenica. Ali, da nije rođen u Njemačkoj i imao kolko, 200+ nastupa u Bundesligi, ne bi tako brzo dobio šanse u velikim klubovima u Njemačkoj
  • Zagi
    18.9k
    hot take za Kovača. Hrvatska od Ivića nije imala trenera koji na tako visokoj razini odlično kombinira napadački nogomet i razvoj mladih igrača.Omake
    Ne pratim baš bundes pa samo pitam, ne tvrdim baš ništa.

Vrijedi li to i za klubove osim Borussije koja je klub gotovo u potpunosti fokusiran baš na to (i time bi svaki njihov trener dobio takvu titulu) ?
  • Ljubo
    1.6k
    Njegov najveći krimen i dalje ipak ostaje korektan odnos sa Zoranom Mamićem i Vlatkom Perasantecacic

Meni su njegov najveći krimen Dinamove utakmice u Europi. Sam je potpisao bar 4 rezultatske katastrofe u godinu dana. Sparta, Balkani, Paok i Bayern su za mene bili previše. Dobar trener i svu sreću mu želim ali ima opravdanih razloga kao ovi nabrojani.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.