• Paggini
    95k
    Jebote, svaki put kad imamo iole napetu prodaju ulaznica, sustav potpuno krahira, ali SVAKI. JEBENI. PUT.
  • Dendle71
    516
    Da, slažem se, treba to bolje. Nije neka utjeha ali događa se i ostalima. FC Basel ugoščuje Barcelonu ovu Nedjelju. Cijeli sustav je pao čim je slobodna prodaja krenula. Morali su zaustaviti sve i povečati kapacitete sustava da bi pokrenuli prodaju iduci dan iz nova.
  • mokoxax468
    1.7k
    Problem je vjerojatno što nemaju skalabilne resurse na sustavu. Realno, u 95% slučajeva sustav ok radi na trenutnim serverima, no jednom kada dođe do 500+ konkurentnih poziva prema istom, puca. A tehnologija očigledno nije na nekoj skalabilnoj infrastrukturi koja proširuje servere po potrebi. Nije ništa nerješivo, ali nije ni banalno. Samo me zanima s koje strane puca, ja prije sumnjam na Dinamov DB odakle dohvaćaju podatke
  • Papastrumf
    23.9k
    Samo me zanima s koje strane puca, ja prije sumnjam na Dinamov DB odakle dohvaćaju podatkemokoxax468

Koju dinamovu bazu podataka dohvacaju?
  • crophantom
    6.5k
    Ma ok, nije banalan problem, ali se konstantno jebeno ponavlja, daj riješi to više.

Pumpamo članove, snimamo reklame, dođite učlanite se, dođite na tekmu, ovo ono, a u isto vrijeme Boga dragog molimo da nema prevelikog broja zainteresiranih za pojedini događaj da se sve živo ne sruši.

Prvo kasni prodaja sat i pol, pa krene i raspadne se.

To je jebeno amaterski, neozbiljno, nedostojno kluba veličine Dinama i to je problem koji traje, nije sad prvi put pa jbg desilo se.

Mislim ljudima koji su na Zoni to nije presudni faktor, doći ce ovak ionak, al nekog kome Dinamo nije top 3 stvari u životu, nek bi došo pogledati s klincima, odustati će i hebat nam mater nesposobnu i pogledati od doma, a s klincima ce novce na neki drugi izlet potrošiti.
  • mokoxax468
    1.7k
    pretpostavljam za potvrdu članskog broja, to vidim kao jedino dodirno mjesto. Osim ako same ulaznice.hr nemaju dupliciranu bazu članova kod sebe. U tom slučaju, može biti samo onda na ulaznice.hr strani problem
  • rioda
    17.8k
    Meni se ovako na prvu, bez ikakvih informacija, čini da je dosta veliki problem u odabiru sjedala. Više ljudi u kratkom vremenu može odabrati ista sjedala, a prvi koji ode na naplatu dobije karte, dok su ostali u problemu
  • Crusades
    25.3k
    Pa i (online) učlanjenje ide preko njih ako se ne varam... cjelokupan sustav ide preko njih. Sučelje je Dinamovo (personalizirano kao), ali baza je njihova.
  • deda
    47.5k
    Nažalost da, zato takvih problema nemaju koncerti tipa Tomsona i slično. Nismo ih ni mi imali toliko, ali su ljudi prigovarali na dodjeljivanju mjesta koja ne žele.

I svi problemi proističu iz te špice prvih 15-20 minuta, poslije apsolutno nitko nema problema.
  • mokoxax468
    1.7k
    To uvijek zavisi od dogovora između providera i korisnika. Korisnik može inzistirati da drži privatne podatke o svojim korisnicima na vlastitim serverima. Ili to može držati kod providera. Nisam radio na ovome pa nemam točno uvid, zato samo pretpostavljam
  • fakin
    5.7k
    Kak bu ovo tek izgledalo na proljeće s novim stadionom. 5 soma karata prodavat ce se 3 dana
  • deda
    47.5k
    S obzirom da nitko ne prijavljuje problem zadnjih sat vremena znači da je uobičajena panika prošla i sve šljaka. I za sve ima ulaznica. Ajmo dalje brojat koliko je prodano. Zona karata kaže 2.271
  • tigric
    1.3k
    tolika "navala" bila da se u tri sata prodalo tek vise od dvije tisuce ulaznica. a imas dojam da se cijela drzava spojila na server
  • ivanzg
    488

Sve je dobro jer dolazi Viking pa će svi riješiti karte ali nije dobro jer se problem koji traje godinama nažalost ne riješava od strane Dekoda i treba razumjeti frustraciju ljudi, ako sustav pada na par stotina ljudi bojim se uopce razmisljati kako ce sustav raditi odnosno ne raditi za ozbiljnije protivnike u Ligi prvaka i na Kranjci.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.