• Svi na Sjever
    3.6k
    Ovaj ce se natrpat u Dinamu, vidiš mu u očima da ima onaj bezobrazni golgeterski instinkt.
  • emilperska
    17.4k

Koliko je dao u HNLu samo u proljetnom dijelu?
  • emilperska
    17.4k

Da..

Kae najbolje znao sam broj, ali i dalje mi tih Kraminih 19 djeluje nenadmašno. Vjv jer nije odradio taj drugi dio pa si misliš da je ostao do kraja da li bi 40 dao.

Beljo je tu bio cijelu sezonu i dao 31 jer mu je prvi dio sezone "loš" pa 19 u pola sezone zvuči impresivnije nego 31 u cijeloj, makar nije jel..
  • Ljubo
    1.3k
    a glupo je sada ići u off topic… želim Smailu golova u sezoni koliko je Krama imao te polusezone.
  • Thor
    3.3k
    Nadamo se najboljem! :victory:
  • Infinity
    21.2k
    Imam neki bas dobar osjecaj vezano za Prevljaka. I prije nego se poceo spominjati u kontekstu Dinama meni se motao po glavi kao odlicna opcija za sirinu u napadu.

Vjerujem da nece biti nezadovoljan minutazom, jer bi samo budala dosla u Dinamo i u ovom trenutku mislila da ce biti opcija ispred Belje, ali isto tako vjerujem da ce biti motiviran da se nametne, da odigra sto veci broj minuta, zabije sto vise golova, te se mozda vrati i u reprezentaciju.
  • vjeko1701
    27k
    Njemu bi igre u HNL-u trebale biti borba za minute u Europi. Siguran sam da motiva neće faliti. Nek od njega dobijemo zamjenu za Belju sa nekim učinkom 13 G+A i svi sretni i zadovoljni.
  • Omake
    19.3k
    Statistička Retrospektiva

Analizirao sam 7 Prevljakovih sezona u kojima je igrao preko 900 minuta. U šest od 7 sezona mu je Poacher ispala najbolja uloga, dok je 1 sezonu u Belgiji najbolji bio kao lažna 9, iako sa lošim ratingom.

Završnica mu je daleko najbolji dio igre. Kroz cijelu karijeru je iznadprosječan i strijelac i realizator, u 75 percentilu. Kod većine igrača je xg stabilan dok broj golova varira. Kod Prevljaka je suprotno. Čovjek kroz cijelu karijeru zabija više nego što bi trebao, skoro petinu gola po utakmici više. Jedan dio prošle sezone u Istri je savršen primjer. Tada je u razmaku od 7 ili 8 utakmica imao realzaciju 56%, što je u rangu Jordana u Bullsima. Broj udaraca i dodira u 16m je solidan, ali je baš ta realizacija koja ga izdiže kao igrača, kao i selekcija šuta. Klasični golgeter koji je samo jednoj sezoni u karijeri bio u ekipi koja takvom igraču savršeno odgovara. To je sezona 2018/19 kada je bio u Red Bullu iz Salzburga, prikazana ispod.

lREK0c3.png

Druga najbolja karakteristika je čuvanje posjeda kroz pas igru. Kroz cijelu karijeru mu je postotak dodavanja i postotak kratki dodavanja u rangu realizacije. Ponovno, nama kao ekipi koja dominira zadnjom trećinom, trebaju igrači koji neće tratiti posjede, nego koji će znati čuvati ih dok se ne pojavi idealno vrijeme za rizičan potez ili se jednostavno stvori višak koji inteligentan igrač poput Prevljaka zna iskoristiti.

Po pitanju povezivanja linija, igre između linija i kreacije je dosta solidan. Asistencije i predasistencije su mu najjače karakteristike u dijelu igre, a progresivna dodavanja su daleko najgora, tu je baš loš. Zna podvaliti loptu, ali nije vrhunski kreator kao što smo imali Petka. Više je stvar inteligencije koja prepozna višak i doda igraču u boljoj poziciji. U karijeri ima i 39 asistencija za sada, impresivna brojka za napadača takvog profila. Dobro se i gradi, zna iznuditi prekršaje u i oko 16m.

Dosta toga kroz karijeru radi i loše, Zračni dueli i dueli općenito su na dosta lošoj razini. Uklizavanja su mu jedina defenzivna statistika koja ima solidne brojke kroz karijeru, u ostalim je ispodprosječan, ista stvar je i sa statistikama povezanim s driblingom.

Ukratko, Prevljak bi trebao biti ono što je bio Gavranović i ono što je Drmić trebao biti , iskusni golgeter dokazan u jačim ligama. Profili napadača koji bez problema mogu odmoriti startnog kada igraš protiv momčadi koja ti prepušta posjed i kontrolu utakmice. Zna jezik, motiviran je igrom u Europi, već afirmiran i upoznat sa ligom, zabijao našim konkurentima kao i ekipama našeg ranga u Europi, npr 5 golova Anderlechtu, 4 Genku. Ako naletimo na europskog protivnika koji lošije brani među prostore, i tu može biti dosta koristan svojom taktičkom inteligencijom, anticipacijom i kretanjem bez lopte. Prvo poluvrijeme protiv hajduga na poljudu je savršen primjer svega onoga što donosi u situacijama kada mu ekipa ne dominira utakmicu.

Smaile dobrodošao!
  • Droljo
    30.3k
    Balaban.
  • austrijanac
    12.4k
    I nebio loš u duelima sa 75 kila.
    Reko bi moj kum, magnetići za frižider.
  • Blueshadow86
    5.3k
    Dobar transfer.
    Možda mi je promaknulo negdje, znaju li se detalji ovog transfera? Koliko smo platili Istri, na koliko godina je potpisao…?
  • Maximo
    888

800k, 2+1 ugovor
  • Georginho
    561
    Dobrodošao!
    Puni sirotinju i gospodu, ne biraj! :victory: :cool:
bold
italic
underline
strike
code