• hardek
    10.6k
    Ima tu još i Luka Sučić za kojeg već 2 godine imam osjećaj da mu treba još mikron da postane baš baš ozbiljan igrač. Iako mu Zlajo nije radio usluge gurajući ga na krilo. Još si zaboravio na Marca Pašalića.
  • KtcGoat
    6.4k
    I ako nista, da bar dijaspora da neko brzo krilo
  • Mlađi referent
    15.7k
    vidim neke klase koje bi došle na krilne pozicije, tako da ćemo tu opet morati kemijati.Mr Anderson

Kako Zona vidi rješenje za ovaj problem? Tko je po vama od nadolazećih najbolji da pokrije te pozicije?
  • hardek
    10.6k
    A jebote htio sam navijati za Norvežane sad kad smo ispali...
  • Filip Međimurje
    1.5k
    pa sigurno postoji algoritam u pozadini koji čisti "šum" i svu akceleraciju koja ne dolazi od kontakta s loptom. I svi smo se nakačili na tu "kosu", to je Matanović izjavio, možda je čovjek karikirao i ekšli je glavom dotaknuo loptu dovoljno da se to osjeti a ne vidi na snimci.

Dosadan sam već sam sebi s ovom temom, a stvarno nisam teoretičar zavjere. Ono što me jedino zanima jest zašto na grafu nije prikazan drugi kontakt s loptom.

Ako je Matanović stvarno dirao loptu, što uopće ne isključujem, zašto onda nisu pustili još djelić sekunde snimke i prikazali i Veigin udarac glavom, koji je očito puno snažniji i mijenja smjer lopte?

Matanovićev kontakt na grafu ima amplitudu od recimo 4 od mogućih 10 "kvadratića", dok bi Veigin udarac, po sili kontakta, trebao biti višestruko jači. Intuitivno bih očekivao da takav tranzijent doslovno probije ovaj prikaz po Y-osi. Zato mi nije jasno zašto ga nema.

Možda postoji sasvim logično objašnjenje. Primjerice, da se graf nakon svakog kontakta normalizira ili da se prikazuje samo određeni frekvencijski raspon. Ako je tako, odlično, neka netko to objasni.

Ovako mi se čini da je relativno jednostavno prikazati jedan lijep tranzijent kojeg realno svaki osnovnoškolac koji ima 5 iz informatike može namontirati bilo kamo na video. Puno bi uvjerljivije bilo vidjeti oba kontakta, pravilno vremenski usklađena i s amplitudama koje odgovaraju stvarnim intenzitetima, to je već teže montirati u kratkom vremenu.

Ne tvrdim da je išta namješteno. Samo kažem da mi ovakav prikaz, bez tehničkog objašnjenja, ne ulijeva veliko povjerenje. Ljudi koji se svakodnevno bave senzorima, signalima i grafovima prirodno će postavljati ovakva pitanja jer ih zanima kako je sustav radio, a ne samo kakav je zaključak dao.

Na kraju, možemo vjerovati FIFA-i da je sve odrađeno kako treba, ali mislim da je sasvim legitimno pitati kako taj graf zapravo nastaje i što točno prikazuje.

P.S. Da sam vidio graf s oba kontakta (kao ilustriran na slici ispod, s naravno širom x(t) osi), pravilno prikazana na vremenskoj osi, to bi mi bio puno uvjerljiviji dokaz. Ovako mi ovaj prikaz više izgleda kao ilustracija iz školskog udžbenika fizike nego kao sirovi izlaz ozbiljnog mjernog sustava.
    c577eeda-99e7-419f-80ea-7fbe186a55a7.png
  • ElDorado
    12k
    Ako je penal, svaki korner se može igrati penal, kazao je Nikola Vlašić nakon poraza od Portugala. Kaže Vlašić.

Znači zajebeš i onda poslije još sereš
  • Frizura Robija M
    561
    Jel objasnio kako mu se igrač kojeg čuva našao ispred njega?
  • KtcGoat
    6.4k
    Kao prvo, zasto je Vlasic uopce cuvao njihovog stopera? Koji je to kurac
  • db-izbjeglica
    20.9k
    nema smisla više razglabati o penalu, poništenom golu, prošlo - svršeno vrijeme.

što s perišićem nakon SP-a?

modrić će se vjerojatno oprostiti, mada je čovjek jučer odigrao utakmicu kakvu ne može baš puno nogometaša, ali uzmimo da je to gotova stvar.

perišić je u godinama, ali kog mi boljeg imamo?

čovjek zabija, asistira, grize, natjerava mlađe i svježije suparničke igrače po terenu u sudačkoj nadoknadi, puca od snage... možr li hrvatska reprezentacija profitirati od njega u još jedom ciklusu?
  • KtcGoat
    6.4k
    što s perišićem nakon SP-a?db-izbjeglica

- Nadam se da sam i dalje na raspolaganju. Nisam baš u nekim godinama da mogu reći sa sto posto da ću nastaviti, ali dok nema ozljeda, dok sam zdrav i dok mogu raditi razliku na terenu, kao što je to bilo opet na ovom turniru, mislim da ću biti u reprezentaciji. Što će donijeti sutra ne znam, ali dat ću sve od sebe, radit ću svaki dan da budem u top formi, jedino to mogu obećati - kazao je Perišić.
  • Omake
    18.6k

Tek mu je 15, ali ako se mali Iličević odluči za HR. Mislim da i naš Horvat, kao i Škafar Žužić iz Istre imaju potencijala za moderna krila. Lisica za klasično.
  • Dudu
    3.2k
    Jedna još stvar prolazi malo ispod radara..

Znalo se da Krama ima velikih problema, i realno nije spreman za igrati.. zašto tu nije bio Beljo ili Segečić.

Pretpostavljam da će se i on oprostiti.
  • flexXy
    3.3k
    Ispada da je Vlasic totalni krivac a ne prica se postavka branjenja kornera di on mora cuvat doslovno najviseg igraca Portugala. Ja ne znam ko je tu lud
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.