• kibatech
    98
    ima tommy ducana u ZG.

Po meni je veci problem od natpisa na dresu to kaj dolazi uz taj natpis. Pod to mislim na marketing podno zapadne tribine i na poluvremenu, pogotovo kad klinke nude novce da se registrirate na favbet i ne biraju kojem godištu se ti isti novci nude.
  • mali M
    10k
    pa tu se slažemo... Po meni glavni sponzor nasred cijelih prsa nebi bio ni alkohol ni kladionica... Ovdje pričamo o glavnom sponzoru. A stalno se širi priča da nesmijemo imati pivu na stadionu. Na stadionu ne točiš svima pivu ko vodu i svi je moraju piti. Kupi si onaj koji hoće.
    Ja nemam problem sjediti s čovjekom koji popije JackieColu, al da Dinamo ima preko prsiju glavnog sponzora JackDaniels bi imao problem sa time. Isto kako nemam problem sa time da ti recimo odeš u kladaru ako želiš, al imam da Dinamo nasred prsa promovira tu istu.

To je taj problem kad se pozivamo na društvenu odgovornostPaggini

Pa između ostalo mene osobno to podilaženje svijetu sa odgovorno ovo, etički ono, a moralno svi na dnu je vrh licemjerstva... Ali sve više firma su obavezane da moraju imati te smjernice jer ih se između ostaloga tako ocjenjuje u poslovnoj suradnji, a manje bitno da li se tih smjernica drže.. al to je druga tema
  • deda
    46.5k
    Imao sam par upisa o temi i intenzivno pratim vašu raspravu. Ono što želim istaknuti.

Zona se i ovom prilikom pokazala kao avangarda u dinamovoj zajednici jer je tema uopće otvorena za raspravu. Nisam u drugim našim navijačkim krugovima primjetio raspravu o ovoj temi.

Mislim da je rasprava i dosta kvalitetna i argumentirana. Naravno ima kao i uvijek iskakanja u smjeru banaliziranja, karikiranja, preuveličavanja i preumanjivanja.

Svakako ću nastojati da ovu temu otvorimo i u užem krugu prije svega mislim na skupštinare i ljude bliske klubu.

Ponekad se svima u životu događa da zbog količine posla, problema, odluka, dnevnih obveza i rutina neke stvari nesvjesno i preskočimo. Imamo mi još puno bitaka za povesti, ali treba imati strpljenja i izabrati vrijeme da krenemo u otvaranje novih.
  • Paggini
    87.7k
    Ja nemam problem sjediti s čovjekom koji popije JackieColu, al da Dinamo ima preko prsiju glavnog sponzora JackDaniels bi imao problem sa time. Isto kako nemam problem sa time da ti recimo odeš u kladaru ako želiš, al imam da Dinamo nasred prsa promovira tu istu.mali M

Pa mislim, ok, da Dinamo makne Favbet s prsa, da se uopće ne vidi, a još uvijek su nam glavni sponzor, imaju one svoje balone, kurce, palce, udaranje lopti za klince, studentice s tabletima, poluvremenske "aktivacije" i slično, jel bi to onda bio problem?

Kažem, ja jesam za micanje Favbeta, čak i ako nam, karikiram, Sofascore ponudi 750k a Favbet 1 milijun, ali ako je nama rezon da to radimo jer smo drustveno odgovorni, to onda otvara i prostor da se i drugi članovi s pravom pozivaju na društvenu odgovornost kluba prema nekim pitanjima koje smatraju društveno problematičnim.

Jer ja mogu reći da klub treba biti društveno odgovoran i maknuti alkohol jer na utakmicama, prije, tijekom i poslije se konzumira najviše alkohola i potencijalno stvara alkoholizam među navijačima, ti ćeš reći da su to gluposti i da si je kupi onaj ko hoće. E ali klub, kao društveno odgovoran to ne bi smio reći. Jer i na kraju krajeva, neka kocka onaj ko hoće, jel.
  • Crni86
    22.3k

Znaci iz te logike onda je bolje da se postave aparati za listice na stadion nego da nam je favbet sponzor?

Po meni je gore da nudis tu uslugu/proizvod, nego da ti je ona sponzor. Na kraju je i to vece zlo i netko ce prije pokleknuti ako mu guras alkohol/kladu pred nos nego da ju sponzoriras.
  • scooniepenn
    6.9k

Oglasavanje zestokih alkoholnih pica je zakonom zabranjeno u Republici Hrvatskoj, oglasavanje kladionica je regulirano i svedeno u stroze okvire novim zakonom, ali je dozvoljeno. Usporedba je samim time deplasirana.
  • scooniepenn
    6.9k

Za mene je to ultimativno licemjerje. I to prije svega zato sto bi se 95 posto onih koji se zgrazavaju nad cinjenicom da nam je generalni sponzor kladionica postavilo na noge da se makne tocenje alkohola u okviru ugostiteljstva na Maksimiru.
  • Tradicija bunta
    8.2k
    Iskreno mi je teško povjerovati da ljudi i nakon toliko priče i primjera i dalje ne mogu vidjet koja je razlika između točenja pive i reklamiranja kladionice na dresu. Sve računam da će kroz par primjera se to razjasniti, al nikako. Inače ista ova polemika se vodila i u FD prije par godina i ljudi kao sportaši entuzijasti su imali iste dileme i urođenu odbojnost prema kocki i klađenju da ozbiljno raspravljaju i lome se oko toga. Pa je netko spomenuo Omiš, bio je i još jedan primjer iz tog sporta sigurno, nemogu se sad sjetiti... i u Dinamu sigurno ima ljudi koje svrbi ovo i ne sviđa im se nimalo, znači ljudi iz klubova koji bi trebali biti programirani na matematiku i cifre imaju neke sumnje, osjećaj nelagode makar... a ovdje dođeš na navijački forum i ljudi uglas i slavodobitno pišu o točenju pive i koka koli. I šta me boli kurac samo nek daju lovu. Gdje je pošlo ukrivo da se ovako zamijene uloge, nemam pojma. Da nekakvi igrači futsala ismijavaju kladionice u svom sportu i ne daju na svoj dres tek tako, a navijači te iste kladionice brane usporedbama s alkoholizmom i povišenim kolesterolom. Može se još mjesec dana u prazno lupat samo i to je to.
  • Paggini
    87.7k
    Pa evo, sad i ti upadaš u isti retorički problem, gdje sad ovi drugi ispadaju žedni para od kladionica, prodali bi Dinamo samo da dođu te pare od kladionice, a to nema veze s vezom.

Da, kladionice su zlo, kockanje je zlo, vjerojatno mute i sa namještanjem prvenstava, promoviranje toga je zlo i nije ni blizu onome što bi Dinamo trebao biti, ali zlo je i alkohol, a svođenje toga na "točenje piva na stadionu lol" je relativiziranje.

Jer poanta je da je, hipotetski, meni veći društveni problem alkoholizam, tebi su kladionice. Zašto bi Dinamo bio, pod krilaticom drustvene odgovornosti, odgovoran prema tebi, a ne prema meni? Opet, moguće da sam nešto promašio i da stvarno ne shvaćam poantu, ali ne vidim zašto su kladionice i njihova promocija zlo, a promocija i izravna prodaja alkohola na stadionu glupost?

I opet, po peti put ću ponoviti, ne želim ni ja kladionice na dresovima ni oko utakmica, ali smeta mi to kad se proklamira da bi Dinamo trebao biti društveno odgovoran po pitanju ovoga i onoga, samo je ovo zlo, a ono drugo je glupost i smijesno.

Naravno da je smijesno zabranjivati alkohol na stadionu, niti bih ga zabranjivao, ali to sam potegnuo čisto kao mentalnu gimnastiku da vidim dokle ide ta društvena odgovornost.
  • vjeko1701
    25.6k
    Ovo je princip o kojem sam nedavno pričao u drugom kontekstu. Nažalost društvo je takvo da jedini koji cijene neki moralni stav su oni kojima je taj stav na vrhu. Svi ostali okreću na priču - protiv tog ste mogli ali protiv ovog goreg sad nećete, licemjeri.

Otvaranje određenih fronti može dovesti do domino efekta u kojem nikako ne možeš povući neku krajnju granicu jer će uvijek biti jako glasnih ratnika s obje strane koji će smatrati da ona treba biti negdje drugdje.

Tu se sada otvara pitanje odgovornosti. Odgovornosti je puno. Odgovornost da donosiš odluke koje su najbolje za klub. Odgovornost prema onome što smatraš da bi klub trebao simbolizirati. Odgovornost prema radnoj zajednici čiji životi ovise o stabilnosti kluba. Odgovornost prema članovima kojima je Dinamo više od samog kluba.

Po meni ovdje nema jednog ispravnog odgovora. Klub uvijek treba težiti boljem, bilo to u sportskom, bilo socijalnom okviru. Treba raditi na samoodrživosti i poziciji na tržištu gdje ima luksuz pažljivije birati svoja sponzorstva. Mi ovdje ne znamo kakve su bile ponude za to sponzorstvo. Koje su tvrtke nešto nudile i u kolikim iznosima. Možda je bil onekog drugog za parsto tisuća manje a možda je prva prihvatljivija ponuda bila višestruko manja.
  • Crni86
    22.3k
    Znaci ovisnost je ovisnost. Cisto zlo. Nema manje ili vise lose ovisnosti. Kak vam je netko vec napiso svakome je najgora ovisnost s onom s kojom se susreo u svojem zivotu, onu koju je vidio na dijelu kako unistava obitelji, prijateljstva i ljude.

Ja mogu razumijet i one koji kazu da je to klada, mogu razumijet i one koji kazu da je to alkohol, a i one koji kazu da je to nesto trece. Mislim da nije ni malo okej da jedni drugima umanjujete tezine nekih ovisnosti. Svaka je teska i zlo na svoj nacin.

Moje misljenje je da ako cemo se borit protiv ovisnosti, onda se borimo protiv svih jer sve ovisnosti su jednako zlo koje unistavaju ljude, familije, prijateljstva i zivote.
  • Zoran
    644
    Bas gledam Alžir i vidim da nema Bakrara na svjetskom prvenstvu, a znam da je bil pozvan prije pola godine na Africko prvenstvo. Ima neka posebna prica o tome ili samo odluka izbornika?
    Čudi me jer je dobro odigrao i proljece kod nas. Za Bennacera znamo sve, ali Bakrarovo nepozivanje mi je prošlo ispod radara.
  • Jos-Optimus
    11.2k
    Hvala vam svima na raspravi, ovakvu dozu tolerancije nije moguće doživjeti nigdje drugdje. Svaka čast svima dečki, jedna pozitivna, a i svrsishodna rasprava i nije otišla u vrijeđanje i banove
  • Mr Anderson
    19.9k
    Znaci ovisnost je ovisnost. Cisto zlo. Nema manje ili vise lose ovisnosti.Crni86

Zanima me kakav je stav forumaša glede ovisnosti o seksu. Jeli bi bilo privtaljivo da nam bude sponzor netko iz te branše?
  • Droljo
    28.8k
    A gle. Kad odigram listić, popijem koji gemištek, zapalim, gdje da o sexu razmišljam. Još je i vruće...

Nego, na par mjesta sam pročitao kako je to mala lova što daje klađa. Dali bi bilo drugačije da daju 20 mil. godišnje? Jel bi tada bilo prihvatljivo?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.