• Jos-Optimus
    11.1k
    pa to i govorim, kako brutalno izgledaju u Italiji, a di su ovo prvenstvo i na šta liče?
  • Fan
    2.4k
    Ne kužim to oduševljenje tim Danijem. Zašto se uopće misli da će nama biti pojačanje? Vjerojatno lošiji igrač od Almene, igrao uglavnom 4. rang seniorskog nogometa.Mr Anderson

Nemoguće je znati jel bolji ili lošiji dok ne zaigra seniorski nogomet kako spada (ovo što je do sada igrao, 4. rang, je valjda na razini naše 2. lige ili juniora).
    Klipovi koje sam pogledao izgledaju jako dobro za tu razinu nogometa, a kad uračunaš još Barcinu školu, free transfer + mala plaća, ne gubimo ništa čak i ako se ponovno potrga, a možemo puno dobit.
  • mrgud
    794
    Lisicu bi odškolovao za ljevo krilo pošto je dešnjak.
  • CastAway1986
    5.7k
    Lisica je bolji trenutno od obojice , a ako moram birati od ova dva španjolca prije bi uzeo Danija jer je besplatan i mlađi , sumnjam da bi nam bio instant pojačanje ali kroz sezonu i pol dvije bi mogao postati..Almena je ja mislim bio novinarska patka..
  • ElDorado
    11.8k
    Nevjerojatne stvari ljudi pišete. Taj mali je bio prikljucen prvoj momcadi i ostao bi tamo da nije strgao rame. Drugo pišete kao da klub dovodi igrača na osnovu novinskog članka. Sve vam je Zvone objasnio na clanskom danu kako se danas u klubu skautira i radi. Uozbiljite se
  • Omake
    18.1k

fLRMFlR.png

Nakon pregleda kompletne statistike sva 3 golmana kroz karijeru, jako su blizu. Ako se pogledaju spriječeni golovi po 90 minuta kroz karijeru, Horkaš 0,08, Šemper 0,07, Livaković 0,05.
    Naravno nisu svi igrali protiv ekipa iste razine niti imaju isto minuta i utakmica. Livi je u HNLu u 7 od 8 sezona bio iznadprosječan. U Turskoj nije uspio prenijeti formu iz Dinama i bio je na -0,12 i -0,09 spriječenih golova po utakmici. To je oko prosjeka za vratara, po sezoni primi 3, 4 golova više. Ali se ove sezone vratio u HNL i opet bio na dobrih 0,11.

Šemper je dosta slična priča. U HNLu i u Serie B je stalno oko prosjeka ili bolji. Prva sezona u Serie B mu je bila i najbolja sa 0,29 spriječenih golova. Problem je ova sezona gdje mu je sve ozbiljno palo. Ni on se nije uspio nametnuti na višoj razini. Primao je skoro trećinu golova po utakmici više od očekivanog. Dio je i do ekipe koja je baš pucala po šavovima, ali ni u njemu nemaš nekog tko je dokazan da donosi prevagu protiv razine iznad HNLa na konstantoj bazi. Kada mu se samo gleda HNL i Serie B, što je negdje slična razina, u karijeri je na 0,11 spriječenih golova po 90 minuta, što je više od druga dva.

Horkaš je jedini koji je baš pokazao da bi mogao imati potencijala na najvišoj razini. Odigrao je jedno 1300 minuta u La Ligi i bio prosječan, taman primao koliko je trebao. Mal uzorak za vratara, ali definitivno intrigantno, pogotovo u uspredbi s druga dva. U Bugarskoj je bio nevjerojatan, 0,22 pa 0,3 sezone. Iznimno visoka razina branjenja kroz 4500 minuta.

Kada je u pitanju igra nogom, tu je Šemper najbolji, i to značajno po pitanju postotaka, a volumen je nešto bolji. Također je tu gdje Horkaš kaska za obojicom. Ali zato ima najbolje i najkonstantnije sweeping brojke. Za sva tri ima logike. Iznenadili su me penali. Mislio sam da je Livi bolji, a Horkaš gori. Dosta impresivan Horkaš po tom pitanju, 12 obrana od 40 penala, 30%.

AHsFHXx.png

Ja bih ih poredao ovako

1A Livaković

Jedini koji nije teoretski golman u Dinamu nego provjerena, dokazana vrijednost i kvaliteta u Dinamu. On nema konstantu da na najvećoj razini konstantno donosi razliku, ali u sebi ima par brilijantnih utakmica kada i protiv najboljih ekipa može zasjati i sačuvati mrežu. Znaš što ti donosi kao čovjek i kakav je u ovoj svlačionici. On je najsigurnija opcija bez obzira na cijenu.

2A Horkaš

Ako vjeruješ u brojke iz La Lige, Horkaš je taj. On je jedini pokazao da ima potencijala konstantno raditi razliku na najvišoj razini. Također je najmlađi u ovoj grupi, potencijalno i najskuplji. Bjeličin Dinamo s Livijem je bio klub koji se mogao potući sa svakim u Europa League. Ako Horkaš u Dinamu napravi iskorak, onda imaš vratara koji bi u Ligi Prvaka trebao raditi razliku konstantno. Mislim da je to ono što svi želimo, Dinamo konstantno u Ligi Prvaka i to ozbiljan sudionik. Još jedan faktor je ta dvogodišnja forma iz Bugarske. Liga je lošija od HNLa, ali je dovoljno blizu za usporedbe. Livi u Dinamu nikada nije imao sezonu preko 0,25 niti je ikad povezao dvije sezone preko 0,2. Tako da nije tu samo ta La Liga, nego imaš 4 signala koji ti govore da u Horkašu potencijalno čuči vratar većeg kranjeg dometa od Livija.

3. Šemper

Jeftin, znatno jefitniji od druga dva i dokazan na tvojoj razini. Točnije, ako ti je prioritet ne potrošiti puno novaca ovaj prijelazni rok i zadržati razinu u HNLu, Šemper je taj. Upitnik je kakav će biti protiv najboljih u Europi, i kakav bi ti iskorak donio i u Europa Ligi, ali znaš da imas sigurno najboljeg vratara HNLa i po pitanju igre nogom i branjenja. Ne kažem da je Šemper bez šanse da se popravi, ali je europski iskorak sa njim u ovom trenu manje vjerojatan nego sa druga dva.
  • emilperska
    16.8k
    Kužim da je Orc opsjednut s igracima koji su malo tamnoputiji, ali ne razumijem to generealno odusevljenje likom koji je cesto ozljeđen i igra 4.španjolsku ligu s navrsenom 21.godinom i sad ce on nama biti pojacanje ili prinova u pohodu na LP.
    Dominguez kad je dolazio je imao nastupe i u La Ligi i u LP, ovaj moze simbolično prismrdit tome..

Mislim mozda ispadne Ribery, ali tako olako tvrdit da je on bolji od Lisice/Topica pa onda i Bakrara desno mi je zločin..
  • Orc123
    16k
    naravno da se ti moras ocesati Orca, zar ne? Jer sam ja strasno nerealan i ne znam argumentorati zasto mislim da netko ima potencijal a zasto ne? Ja za razliku od nekih uvijek imam argumente zasto....

Za razliku od nekih sam pogledao nekoliko utakmica Barce na yt i vidio sto mali donosi, a donosi nesto sto mi u ekipi nemamo trenutno a to je igra 1 na 1 i brzina, a to nam kronicno jebeno fali! Ali da, najlakse je posrat nekoga.....

I da, bas se pitam kako se nije uspio izboriti za minute pored tamo nekog Rasforda, Firmina, Yamala, Raphinje, Olma. . . Nevjerojatno kako se nije probio u toj konkurenciji. . .

Tako se bilo skepticno i za Sergija kad je dolazio jer je bio rubni dio 1. Ekipe Barce i priznat cu cak ga nisam ni ja vidio odmah da ce biti starter pa je odmah pokazao da je to razina vise i da pedigre Barcine skole i 1. Ekipe neki kurac znaci i da je to sasvim neki drugi leve, al to potvrđuje i sama 1. Ekipa Barce koja ima 2/3 ekipe popunjene s igracima iz vlastite akademije.
  • emilperska
    16.8k
    Možeš tvrdit da ce lik bit solidan i da ce kroz sezonu nadoc na tu neku razinu koja nama treba.
    Ali tvrdit da lik iz 4.španjolske lige ce nama bit razlika u susretima s ekipama tipa AEK i to još nakon teške ozljede koljena ili cega vec, to je nebulozno..
  • Masto
    1.6k
    Jel se zna sta po pitanju ozljede mu?
  • ElDorado
    11.8k
    upravo si se posrao po klupskoj skautskoj ekipi, po SDu pa i po predsjedniku a ne po Orcu, jer ga Orc ne dovodi on samo iznosi svoje misljenje.
  • emilperska
    16.8k
    upravo si se posrao po klupskoj skautskoj ekipi, po SDu pa i po predsjedniku a ne po Orcu, jer ga Orc ne dovodi on samo iznosi svoje misljenje.ElDorado

Sumnjam da automatski racunaju da je lik prevaga za LP. Igraju na kartu da je to low risk - high reward posao i to je po meni ok jer Dinamo tu ne može znacajno popusit kako god.
    Na temelju igranja 4.španjolske lige iskljucivo do 21.rođendana, procijenit da bi netko bio prevaga protiv AEKa ili npr. Levskog je suludo po meni, ali naravno da je moguce da sam u krivu. DAPAČE
  • Orc123
    16k
    pa ocito je da trazimo pojacanje na krilu a ne prinovu, a isto tako je jasno da su Danija zeljeli od pocetka i dalje ga zele....jebes moj stav i misljenje ali po tome ispada da i Dabac i Boban nemaju pojma, zajedno sa svim mogucim skautima koji rade u klubu. Isto tako nikome ne bi bilo krivo da eksplodira Lisica npr ove sezone i postane krilo za repku ili bilo tko drugi..
  • scooniepenn
    6.9k

Nisam decka gledao, ali se potpuno slazem da igrac koji je kroz La Massiju bio na rubu 1. momcadi i prosao sva sita i filtere do seniorskog ranga jednostavno mora biti kvaliteta. Ono sto dobijes prolazeci sustav i sve zahtjeve La Massije, sto je potvrdio i Dominguez, ti daje u startu dimenziju vise. Nema krila iz Barcelone koje je doguralo prakticki do 1. momcadi, a da nije vrhunski takticki pismeno, brzo, tehnicki potkovano i da igra kao invertirano krilo. Sve ono sto mi na desnoj strani nemamo. Jedini koji ima dribling, odlican sut i ljevak je, je Bakrar koji nije primarno krilo.
  • Orc123
    16k
    a to je ono sta pricam. On ima jebeni temelj ali normalno da za nikog ne mozes garantirati jer se moze puno losih stvari poklopiti kao npr. nedaj Boze ozljeda ili jednostavno da se ne uklopi kao Ljubo i Villar ali ovo je toliko mali rizik, a toliko puno potencijala!

Ono sto sam gledao je fakat odlicno jer tehnicki bi bio bas superioran a ta igra 1 na 1 nam bas fali s tog desnog krila jer bakrar nije krilo a Lisica je vise igrac koji ce puknut u for i probat pretrcat a i desnjak je i to je u pravilu dribling u desno. Nama fali direktnosti s tog desnog krila i ulazak na lijevu nogu i onda udarac ili proigravanje...nesto sto Hoxha i Vida su radili. A sad ce i Orsa...toga nema s desnog krila. Nema tog ulaska na lijevu nogu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.