• Agramc
    127
    Pa valjda nije Aba stvarno uvjet za Eurokup?
  • Dudu 9
    1.1k

ABU 2, ili se vraćaju u prvu ligu?
  • Sibirski plavac
    9.2k
    Dakle sezona na 4 fronta (liga, kup, aba, Europa)? Moralo bu se dosta igrača dofurat.
  • emilperska
    16.7k
    Ako je točno sto blebecu četnički mediji, oni su nas "ugurali" u Eurocup uz uvjet igranja ABAe.

Makar ovo za Eurocup nigdje nije potvrđeno.
  • Sibirski plavac
    9.2k
    Kaj ta ABA ima toliku moć da može Eurocupu uvjetovat nešto?
  • Zagreb1992
    3.5k

Da...ta liga je među top 5 liga u europi ..pritom igranjem iste klub lakše može uzeti bolje igrače
  • Sibirski plavac
    9.2k

Ali eurocup je drugo najjace europsko natjecanje, znači kao europa liga u nogometu. Zamisli da ne znam, portugalaska liga ili francuska liga (one se vrte oko petog mjesta po koeficijentu) uvjetuje europa ligi nesto.
  • Zagreb1992
    3.5k

Problem je što krovna organizacija FIBA ne radi ništa po pitanju svega toga...to je sve posljedica rata uleb fiba u kojoj ih uleb dere
  • blueslavonija
    366
    kakav je legitimitet lige u kojoj klubovi iz pojedinih zemalja dobivaju novac direktno od državnih tvrtki za financiranje prve momčadi, dok u isto vrijeme postoje države u kojima je to zabranjeno ? pitanje je više retoričko ali vjerujem da znate što hoću reći.
    jedno je sponzoriranje s npr. logom na dresu financijski proporcionalno privatnom sektoru ili putem javnih poziva raspodjela novca za rad klubova . sasvim drugo je pumpanje državnog novca u klubove čiji najveći dio završava u plaćanju igrača prve momčadi. da igramo takvu ligu čisto da igramo ok ali kome je interes takav način natjecanja ako nisi u startu konkurentan da osvojiš natjecanje ??
    bzvz ako je istina ovo. bio sam baš sretan kad je cibona izašla iz jugo lige.
  • Zagreb1992
    3.5k

Sa financijske strane je očekivana odluka ...skuplji roster zahtjeva i utakmice gdje će klub i zaraditi na nečemu ...tako funkcionira danas ...iako to sve treba uzeti sa dozom rezerve oko aba lige jer službeno ništa nije potvrđeno
  • blueslavonija
    366
    sve jasno, samo me godinama muči ovo što nema veze s tim što ti pišeš a to je da u startu nemamo svi istu poziciju ili priliku za uspjeh. no dobro.
    nadam se da doza rezerve velika i da ništa od tog.
  • Zagreb1992
    3.5k

Sve jasno ..meni je npr veći problem 3. krug natjecanja u PH koje je totalno nebitno ...već godinama se klubovi žale na to jer igraš tokom tjedna iako nema značaja
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.