• bluemagic
    1.3k
    ma shvacam ja sto hoces reci ne brini

Zadar je ocajan, ostali jos gori i to je nazalost trenutno slika hrvatske kosarke.
  • Sibirski plavac
    9k
    nazalost trenutno slika hrvatske kosarke.bluemagic

Realno u svim sportovima nam je tako na klupskoj razini. Nogomet drže Dinamo i ponekad Rijeka ako uđe u grupe, u rukometu nam je vječni prvak kanta za napucavanje u Europi (ponekad netko ima ok sezonu, recimo Nexe ove sezone skoro final 4 eurolige), u vaterpolu imamo klubove koji su ok u Europi (Jadran ovaj vikend igra finale eurokupa) ali jebiga nije baš nešto praćen sport, odbojku ne pratim tako da ne znam kako je tamo.

Jebote na kraju od svih tih loptaških sportova (osim nogometa) dobru repku i jaku ligu imamo samo u futsalu. Očito samo s nogama znamo, sportovi u kojima se lopta vodi rukama očito nisu za nas. :rofl: Osim repke u rukometu i vaterpolu.
  • dinamo u srcu
    2.8k

Ne mogu se slozit s tobom da nam repka nema rezultate. Cak i u nogometu smo osvojili 3medalje, a tu je konkurencija najveca i to je najmasovniji sport.

Mi kao narod smo strasno talentirani za sport, volimo ga oduvijek i nema osobe koja ne voli sport( osim vecinom zena).

Problem je da drzava i gradovi ne ulazu u sportsku infrastrukturu godinama ili ih ni nemas u nekim mjestima pa se klubovi snalaze na svakakve nacine sto je sramotno za takvu profesionalnu razinu.

Druga stvar i jos veci problem je to sto su ti igraci placeni mizarno malo. Oni svi to rade iz ciste ljubavi prema tom sportu i svi oni uz taj sport moraju radit pravi posao sa prijavom kako bi prezivjeli, za zenu i djecu.

Koliko su Njemacka Danska,Spanjolska miljama ispred nas u razvijenosti cjelokupnosg sustava sporta. A opet i u rukometu i u tenisu i u nogometu,vaterpolu postizemo bolje rezultate od njih, osvajamo medalje na OI,SP,EP.

Treca stvar je da mi moramo omasovit rekreativni sport, uvest obvezu bavljenja sportom od vrtica,sve do fakulteta. Prije svega zbog zdravlja, jer smo kao narod pretili, a drugo zbog razvoja u profesionalni sport jer iz tog bazena rekreativaca ti vadis i stvaras profesionalce.

Ima tu masu toga za napisat, moze se otvorit i posebna tema za to, ulaganje u sport u Hr.

Pozitivno iz toga je sto nas takvi katastrofalni uvjeti u kojima radimo, izgradjuje u karakterno jake ljude i sportase koji ne odustaju i to je odlicno za uspjeh.
  • Zagreb1992
    3.5k

Šiško je igrač koji ovu ekipi čini boljom ..koliko god smiješo zvučalo ali njegov pregled igre je nešto savršeno i što ni jedan naš play nema...I rekao bih jedini koji će od ove ekipe ostati u Ciboni sljedeće sezone..U ekipi sa kvalitetnim suigračima doći će to do izražaja
  • Sibirski plavac
    9k

Slažem se da na reprezentativnom planu stojimo dobro i to u više sportova (nogomet, rukomet, vaterpolo, futsal). Pričao sam za klubove, odnosno kvalitetu naših liga i rezultate koje nam klubovi imaju u Europi. Jedino u nogometu i vaterpolu imamo klub(ove) sa pristojnim rezultatima u Europi (Dinamo redovna proljeća u Europi, u vaterpolu imali smo prije dvije godine finale eurokupa Jug Primorje, Mladost igra ligu prvaka ove godine, Jadran sad za vikend igra finale eurokupa). U rukometu imamo nekad bljeskove kao ove sezone kad je Nexe došao skoro do final 4 europske lige, dok je Zagreb bio kanta za nabijanje. U košarci nam klubovi ne igraju ozbiljnu ulogu u Europi već dobrih 10ak godina. Odbojku ne pratim pa ne znam kakvo je tamo stanje s našim klubovima. U futsalu imamo odličnu domaću ligu (rekao bih najkvalitetniju i najpraćeniju od svih dvoranskih liga) ,a i klubovi nam iz godine u godinu pokazuju da se i u Europi može igrat sa svima. Osim sa Portugalcima i Španjolcima, to je ipak nedostižna razina.
  • Zagreb1992
    3.5k

Klubovi nemaju plan i program kako se treba raditi ..Savez stavlja podobne , a ne kvalitetne...Rad s mladima ne postoji jer klubovi ne žele istrpiti iste ..pritom mislim na ostata lige , a ne Cibona , Zadar i Split
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.