• emilperska
    16.2k
    Nemre nikak bit totalni fail jer smo očigledno neke novce dobili nazad. Može bit promašajDerHerrKool

Ma ok možda nije "totalni", ali 3m EUR za nas su priličan novac.

Po TM 3m EUR je 4. rekordni ulazni transfer za Dinamo ikad. Dijeli 4.mjesto s nekoliko igrača.

Samim tim i gubitak od 1.5m EUR je ozbiljan gubitak na samo jednom igraču.

Ali opet ponavljam, bitan je trend (ne u tifusarsko tovarskom smislu) da se mijenjaju stvari i da kad se uoči da možemo popušit svih 3m EUR se ide u sanaciju štete i završiš sa "samo" 1.5m EUR gubitka, a nekad bi završio sa 3m EUR gubitka i plaćali bi mu priličnu plaću još 3 godine dok igra na posudbi za Almeriu u La Ligi 2.
  • DerHerrKool
    1.1k

Kužim ja kaj ti hoćeš reć. Samo kaj se situacija oko Villara mogla ispričat iz pozitivne i negativne perspektive. Ti si odabrao negativnu i onda još pretjeruješ da bi ispalo gore nego kaj fakat je.
  • emilperska
    16.2k
    Ti si odabrao negativnu i onda još pretjeruješ da bi ispalo gore nego kaj fakat je.DerHerrKool

Pa gdje sam brate odabrao negativnu jer hvalim Klub da prvi put strateški gleda kako će negdje minimalizirat gubitak kad se vidi da se fulalo i da se to nikad prije nije radilo hahah..

Ali ok..
  • Crni86
    21.8k
    Villara se utopilo nakon 6 mjeseci. Bit ce jos takvih situacija, ima xy stvari o kojima ovisi oce li neki igrac negdje uspjet pokazat sav raskos svojeg talenta.

Treba gledat kako se takvi “promasaji” poslije rjesavaju, a ne jesu li se dogodili. Jer dogodit ce se kako god, to je neizbjezna stvar bez obzira koliko dobro se radilo na polju sportske politike.
  • Zagi
    17.6k
    1.5m eura od 70 m eura je 2.14% proračuna.
    Nije nezanemarivo ali bome nije ni epski fijasko.
  • DerHerrKool
    1.1k

Pozivanje da se naglasi kako je transfer Villara ispao totalni fail je po meni negativna perspektiva i pretjerivanje, jer si i sam na kraju rekao da ipak nije baš totalni fail
    Za drugi dio sam ti već rekao da kužim kaj hoćeš reć.
  • mlinchica
    6.3k
    Na članskom danu je Zvone rekao da je dobio preporuku iz Rome za Villara. Naveo je i ime čovjeka, ja se više ne sjećam ali možda se netko drugi sjeća… “pitao sam …. i rekao je sve najbolje”, nekaj u tom stilu je bilo..
  • Omake
    17.6k
    Možda Fonseca jer je trenirao Romu kada je Villar bio tamo, pa kasnije i Milan.
  • Frizura Robija M
    366
    Mi Villara ne bi preprodali za onoliko koliko ćemo Stojkovića kojem se otvorilo više prostora odlaskom njega i Ljubičića.

Rasplet situacije (ako sa Stojketom bude sve u redu) će bit višestruko pozitivniji od nominalnog gubitka od 1.5m € za Španjolca. Nekad se stvari tako poslože, ali kad se gleda šira slika čaša nije poluprazna.
  • mlinchica
    6.3k
    fakat se ne sjećam, moguće jer “nahvalio ga je”
  • Laugreano
    5.6k
    Rekao je Boban da mu je Fonseca rekao sve najbolje o Villaru I da ce sigurno bit top pojacanje za dinamo. Cak mislim da je na clanskom danu to rekao.
  • Jurki
    25.4k
    Ne mislim biti niciji advokat.. ali
    Dal najbogatiji klubovi promase s igracima?
    Dal si ti klubovi nebi doveli nepogresivog sportskog direktora prije bilokojeg igrackog pojacanja?
    Naravno da bi.
    Naravno da nisam sretan kaj su Villar i Ljubicic ispali promasaji.. al sam sretan jer se šteta minimalizirala.
    Potezati sad nekog na odgovornost je glupo, jer se tu ne radi o kriminalu (rikverc) vec cistoj procjeni igraca.
    Ako od 18 dovedenih igraca imas 2 promasena.. napravil si jeben posel.
    S time da je taj posao krenuo u travnju.. znaci da si vremenski jebeno bil limitiran i moras dovesti igrace do prve prozivke.
    Ako dovodis 2-3 igraca onda ides na zicer.. al ni taj zicer ne mora nuzno ispasti tak.

Dal se prati kaj trose Englezi.. Chelsea, United, Newcastle itd..
    zapalili su doslovno hektare eura.. mi smo nekaj spusili na Villaru jebiga desava se.. al smo se brzopotezno ga rijesili.. da se minimizira šteta.. isto tak bu i nama netko prodal igraca koji nam bu top.. da minimizira štetu.
  • Crusades
    24.2k
    Nekoliko puta je nekoliko ljudi iz kluba reklo da se za svakog igrača radi analiza i da svi (sportski sektor i skautska služba) moraju dat mišljenje o njemu bez obzira tko ga preporučio.

Poslušajte Šokotu u podcastu, mislim da je i Vlaović to rekao u Reviji itd...

Ne znam čemu potreba konstantne analize analiza tko je koga preporučio i kolko je tko zaslužan za koga.

Najvažnije je da se sa većinom pogodi (kao što je prošlo ljeto bio slučaj) i da se pogreške svedu na minimum (iako i Villar i Ljubičić imaju reference za igrat u Dinamu, ali ne uspije u svim slučajevima da se sve poklopi pa ispadnu svi pojačanja).
  • hardek
    10.1k
    Ne znam čemu potreba konstantne analize analiza tko je koga preporučio i kolko je tko zaslužan za koga.Crusades

Zanimljivo je da je uglavnom Capelas na tapeti kad su kritike u pitanju.
  • Efes Pilsen
    15.8k
    Od pocetka sezone je bilo da Villar - Misic - Ljubicic trebaju vremena za uigrat se i da ce kliknut. Onda je narativ bio da njih trojica ne mogu skupa na terenu i onda smo se dvojice rijesili u isto vrijeme :lol:
    Bilo je nerealno da od 18 igraca ne promasimo bas s niti jednim. Zajeb je sto se promasilo s najskupljim, ali to je bio prihvatljiv rizik jer je, na papiru, bio ono sto nam treba za dominaciju.
    Usli smo u sezonu sa zelenim stoperom, zelenim bekom i bekom koji je igrao Premijer ligu BiH i HNL. Veza je morala bit ta koja ce nosit i ispala je drugacija kombinacija od prvotno zamisljene. Ne bi ja tu puno zuci ni suza proljevao ni analizirao. Problem bi bio da nije doveden i Zajc i da se racunalo na Soldu. Medutim, Boban i sportski sektor su ocito bili u pravu kad nisu racunali na Soldu i Mudraziju, izgleda da nekog kurca ipak znaju.
    Ljubicic je dobra opomena za sve - igrac bez tehnike ovdje ne prolazi.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.