• fakin
    3.6k
    2 milijuna eura je da svaki clan uplati 35 eur u klub. Radije cu to dati nego da mi se stadion zove skoda arena
  • dumitrumitu
    1.8k
    Ako je tako lako, skupi 2mil pa neka se zove fakin arena.
  • Doktor Kunić
    6.4k
    ja nezz jel se ti praviš glup ili si fakat glup pa ovo je nevjerojatno
  • Pulfer
    206
    ne treba se skupit 2 milijuna eura, nego se svake godine treba skupit 60-70 milijuna eura, s tendencijom daljnjeg povećanja budžeta. upravlja se revenue streamovima tako da se što bezbolnije dođe do budžeta koji ti treba, uz minimalno rasipanje momčadi. nije igrica da skupljaš 2 milijuna tokena pa ideš na sljedeći nivo. na kraju krajeva ako želiš da ti kvaliteta ekipe raste, treba ti svaki dodatni milijun
  • NKDZ86
    8k
    ali Maksimir će sigurno nama uvijek biti Maksimir, kako god se on službeno zvaoBosskovitz

onda po tome možemo i promijeniti i ime kluba.
    npr. coca cola dinamo, nama će dinamo uvijek bit dinamo...
  • Dendle71
    338
    Ima tu i različitih modela. Young Boys I njihov stadion u Bernu. Jedan od sponzora si je osigurao pravo na ime stadiona. No iskoristio je to tako da zatraži da se vrati staro povijesno ime "Wankdorf". Znaci sponzoriranjem nije postao "CSL Stadion" (ili kaj god) nego su vratili "Wankdorf". Do tada se zvao "Stade de Suisse"

Možda i mi nađemo takvog sponzora koji će uplatit lovu da bi se stadion zvao Maksimir :grin:

Problem sponzoriranja stadiona je po meni taj da je to sve na određeni rok. I kako se spobzor mijenja tako se mijenja i ime stadiona.
  • Oluja
    6.5k
    Može se staviti i uvjet da naziv Maksimir mora biti ukomponiran u sponzorsko ime. Svi siti, a ovce na broju.
  • prefontaine
    8.2k
    Gradski stadion Zagreb?

Genijalno! Ge ni ja lno!
  • rob ljubavi
    999

"Ili uzeti za sponzora na dresu neku mutnu firmu" - ovo ionako već imamo
  • crophantom
    3.7k
    ako prodamo ime (a nadam se da budemo, jer ako odlučimo to ne napraviti, a imamo mogućnost, onda smo kompletni idioti), bit će dobar izgovor za dio ljudi opet.

"Jebome pas da nejdem na stadion dok se zove KONČAR Arena Maksimir".
    Taj naziv pokriva najveću publiku, ove "fuj govna kapitalistička" i ove "fuj govna komunistička".
  • Bosskovitz
    20.6k

Zbog ovog poteza upravi zagrebačkog prvoligaša stizala su čak i prijeteća pisma. Pristalice "plavih" su tvrdile da će se odreći svojih ljubimaca jer taj postupak nije moralan i krnji svjetle sportske i društvene tradicije kluba.

Ovo je podnaslov teksta Vjesnika 1970. godine kada smo prvi put imali reklamu na dresu, Ledovu, i nek me ispravi netko od povjesničara - ali mislim da smo bili prvi klub u Jugoslaviji koji je imao reklamu na dresu. Mi smo tada za nju dobivali milijun i pol dinara za reklamu, iz Zvezde su rekli da za reklamu na svom dresu traže milijun, iz Partizana su tražili 700.000, a tovari su rekli da nikakve reklame neće nositi jer je njihov dres legendaran (pa su ih poslije, naravno, stavili).

Ono kaj hoću reći - nema potrebe pretjerivati i dramiti s ovim usporedbama o prodaji imena kluba, nismo tovari. Oduvijek smo bili klub koji je inovirao i postavljao standarde koje su lažni moralisti preuzimali sa zakašnjenjem. Ne vidim ni jedan razlog zašto bismo odbili ozbiljan novac za dodavanje nečijeg brenda imenu Maksimir - dok god se radi o dobroj lovi i o brendu koji je dostojan toga da njegovo ime nosi najbolji stadion u državi.
  • Robi T
    360
    Sada sam našao na YTu filmić sa prezentacijom stadiona.
    Prezentaciju je kreirao Grad Zagreb koji je i investitor.
    Na kraju filmića piše STADION ZAGREB tak da mislim da bu to bilo i ime.
  • Droljo
    26.8k
    STADION ZAGREBRobi T

Genijalno.
    Zamislite da su ga nazvali stadion donji miholjac ili stadion okučani...
  • GOAT
    5.6k
    donji miholjacDroljo

To je ipak mjesto gdje se okrece novac.. lako bi mogli
  • Robi T
    360
    a kad se licitira sa imenima onda sam išao pogledati kaj veli onaj koji ga financira.
    Doduše,nema nikaj službeno tak da ni ovo nije uklesano u kamenu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet