• emilperska
    15.4k

Nama plus od 500k EUR u 2026. ne znači gotovo ništa za financiranje 2027 ili 2028. jer jednostavno trošimo 60 do 70m EUR svake godine, a od tog je fiksan zanemariv iznos.

Liga, mikro i makro okruženje, infrastruktura.. Ništa nam ne ide u korist. I tu se opet vraćamo na izlazne transfere jbg.
  • User123
    54
    Rjesenje je imati dva tri mlada igraca u prvih 11 koji zaraduju 200k godisnje. Sutra ces te igrace prodati i to je Dinamov kruh. Na to ograniciti place na max 750k eur godisnje a prosjecne igrace poput Perica il placati 300-400k umjesto 500-600.
    Tada ce klub financijaki prodosati i sutra moci od uatede na placama raditi ulazne transfer od 5+ miliona Eur. Znaci smanjiti budet placa za 5-10 mln i to koristiti za transfere mladih igraca koji nemaju visoku placu i koje ces sutra transferirati.
    Nadam se da takvu viziju Dinama ima Zvone i ekipa gore jer u manjku komercijalnih prihoda to vidim kao jedini nacin funkcioniranja i dizanja ekipe na visu razinu..
  • Dzoni
    4.9k
    Znaci smanjiti budet placa za 5-10 mln i to koristiti za transfere mladih igraca koji nemaju visoku placu i koje ces sutra transferirati.User123

To bi značilo niže plaće za pola maltene, jesi svjestan koliko bi lošiju ekipu tada imali
  • scooniepenn
    6.6k
    S obzirom da sa krajem ove sezone rasterecuje proracun za ugovore Perica, Zagorca, RPG-a, Bennacera i Teopheillea te uz prodaje/raskide sa nekoliko igraca koji su visak ne znam kako smo na 70 milja proracunu sto se ovdje spominje.
  • emilperska
    15.4k

Dinamo je sam planirao rashode od 69m EUR što je maltene 70m EUR za 2026. godinu bez ulaska u LP.
    S obzirom na stanje u svijetu, hiperinflaciju itd. Sumnjam da će taj budžet ikad više pasti ispod 65m EUR, a da mi budemo konkurentni.

https://www.index.hr/sport/clanak/dinamo-odredio-budzet-za-2026-potvrdjena-i-selidba-s-maksimira/2741771.aspx
  • Hrvatski Gradjanski
    226
    Jedan od prigovora koje imam je ta Bobanova fix ideja da ograničimo plaće na 750 000 eura. Mislim da igrači koji bi radili razliku u Dinamu i koji nam mogu biti pojačanja za Europu idu preko milijun eura. Nismo mi otok i ne može Dinamo postavljati pravila. Postoji tržište. Nama McKenna vrijedi milijun eura plus. Nadam se da ne ide zbog toga ako ide.
  • Dzoni
    4.9k
    Mislim da je dosta puta objašnjeno da to nije uklesano u kamen, nego da je to neka okvirna smjernica. Nemojte se držati tih cifri kao pijan plota, jer ako nešto je sigurno u nogometu, to je da se sve mijenja u jako kratkom roku
  • Zagi
    17.1k
    Pijano trošenje i olako probijanje rangova nas je dovelo do prošlosezonske situacije.
  • User123
    54
    zasto losiju? Moja postavka je da Peric ne treba igratu za 700k vec 400k, da Zagprac kao vjeciti treci golman ne treba imati 500k vec 300k. To su isti igraci a vise od pvoga nisu mogli dobiti na trzistu, to sto Dinamo preplacuje je drugi par rukava. Evo ti primjer, Midtiland koji nas je pregazio manje trosi na igrace. Kako to da nemaju vece place? A zivot u Danskoj je 5x skuplji nego u Zg. Moze se, samo treba imati plan i drzat ga se. Vjerujem da je Boban svega toga itekako svijestan, a tome u prilog ide i ogranicenje max placa. Dinamo ne moze financirati place od preko 750k Eur. Msm moze ali onda svake godine treba napravit 20-30 mln eur prodaje a od toga nema rezultata jer sve sto valja idmah prodajes.
    Velim manje place, mladi igraci i veci ulazni/ izlazmi transferi su kljuc i nadam se da se ide u tome smjeru...
  • Dzoni
    4.9k

Prvo, u ugovoru im stoji da igraju za toliku lovu, ne može se nekako u toku ugovora smanjiti plaća jer ne pružaju to što su nekad mogli.

Moze se, samo treba imati plan i drzat ga se.User123
    Vidio si na primjeru Šotičeka kako nam ide sa dovođenjima igrača na manje plaće.

Dinamo ne moze financirati place od preko 750k Eur. Msm moze ali onda svake godine treba napravit 20-30 mln eur prodaje a od toga nema rezultata jer sve sto valja idmah prodajes.User123
    Pa dobro, onda budi spreman i na lošije rezultate. U nogometu nažalost onoliko koliko potrošiš, toliko ćeš u globalu i postići na dugoročnoj bazi.
    Zato smo mi i dugoročno prvi u HNLu jer trošimo više od svih i to debelo. Mogu se događati lude sezone kao Rijekina prošla ili Bodo u Ligi prvaka sada, ali dugoročno, nikada
  • fakin
    3.6k
    germanijak doznaje...

Poznato je da je Sergi Dominguez jedan od prvih eksponata za ljetni transfer, mladog Španjolca gledaju s mnogih strana, no, u njegovoj sjeni 'kuha' se nešto i oko Scotta McKenne. Škot iza sebe ima odličnu sezonu, također se s reprezentacijom plasirao na SP, pravi je primjer profesionalca, igrača u najboljim godinama, koji drži svlačionicu. I kako doznajemo, ima i za njega upita i ponuda i nije isključeno da u prijelaznom roku ode iz Dinama. Spominju se neki engleski i škotski klubovi (recimo, Celtic), koliko je priča ozbiljna zasad ne znamo, ali znamo da su u Dinamu svjesni da bi McKenna mogao dobiti ponudu, koja će ga 'zagolicati' i koja bi ga mogla maknuti iz Dinama.

https://www.germanijak.hr/nogomet/vijesti/bio-je-lani-bobanova-zelja-hoce-li-dinamo-opet-krenuti-po-radeljica-ako-ode-scott-mckenna/160261
  • Jurki
    24.3k
    germanijak doznaje kurac.
    Napravili clanak od jucerasnje rasprave na Zoni.
    Bas ce Boban, Dabac ili neko treci reci koga se misli prodati ili dovesti.
    Samo mogu klub sjebati da zainteresirane strane ruse ili povisuju svoje zahtjeve.
  • Zambatine škude
    4.6k

Ne znam kak se netko nije sjetio toga da ima iste ili bolje rezultate s manje uloženih para. Ovo o čemu ti pišeš je perpetuum mobile.
  • Jurki
    24.3k
    kak god bilo prisiljeni smo prodavati. I to se nebu promijenilo nikad.
    Ako dizemo place, to samo govori da odrzavamo razmak u hnlu i da smo u Europi bolji.
    Pa i drugi klubovi rade i ulazu.
    Hnl danas i prije 10ak godina nije isti.
    Dinamo od prije 10 godina nebi u danasnjoj konkurenciji bil prvi.. nema šanse.
  • User123
    54
    Ovo je itekako moguce, najlakse je okretati pricu na nacin bravo genije. Nije to genijalnost, vec se radilo lose.
    Kako ces imati rezultat ako ti je maksimalni ulazni transfer 5 mln?Neka sutra bude 5 standard, a 10 za jednoga kojeg procjenis da je brutalan. Vise ces tako dignuti rezultat kluba nego da dajes place koje na trzistu ne zeli dati nitko osim Turaka i Grka.
    Opet se vracam na Midtidaland iz skuplje drzave koji ima jacu momcad s manjim placama. Jacu jer tu razliku od placa koriste na ulazne transfere, pa je njima moguce dovesti Erlica za 5 mln a nama je to SF.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.