• Mr Anderson
    18.6k
    Trebali bi propitkivat poslovanje saveza i da je sve posteno odradeno,Crni86

Koliko ja znam, u poslovanju ZNS-a nisu pronađene nepravilnosti, mislim na financije. Imamo sad tu situaciju oko statuta i načina određivanja termina prethodne skupštine.
  • Mali dioničar
    20.1k
    Svetina je sva svoja obećanja ispunio i na usluzi je klubovima koliko je god moguće, zato i ima podršku. Na stranu stavljam njegove moralne vrijednosti, ali većina klubova su zadovoljni njim i ako Dinamo želi tu nešto promijeniti treba se više angažirati i biti otvoreniji prema ostalim klubovima.Mr Anderson

Svetina je isforsirao prijevremene izbore u ZNS-u.

Kojim klubovima je to Svetina na usluzi i tko ga je kandidirao?

Kako to da je prije korone bilo skoro 110 plaćenih trenera, a sad ih je manje od 90?

Uz poseban naglasak na "na stranu njegove moralne vrijednosti."

Tebi za info, eto ja se obraćam s visoka, a ako nisi znao Nadzorni odbor ZNS-a je materijalno i financijsko poslovanje provjerio na adresi Kranjčevićeva 4 u veljači 2026. Dakle ljudi potpisuju vlastite odluke da su izvršili neki posao na ruševini.

U stručnoj komisiji nema nikoga iz Dinama niti iz Futsal Dinama.

Jer poznato je da su nositelji kvalitete i stručnosti u Zagrebu valjda Lokomotiva za veliki, a Gimka za mali nogomet.

Ima tu puno toga još, samo ne shvaćam zašto si moj rezime Skupštine nazvao obraćanjem s visoka i popovanjem kad sam samo iznio činjenice koje su se na Skupštini dogodile.

A to da ljude iritira tamo neki "lik" koji je došao kvariti idilu pa konstruktivnu raspravu nazivaju "primjedbama i prigovorima", naravno da me to smeta.
  • Crni86
    20.8k
    Koliko ja znam, u poslovanju ZNS-a nisu pronađene nepravilnosti, mislim na financije.Mr Anderson

Moze se sve napravit na legit nacin ali da se pogoduje nekome, isto zasto se tvoj frend iso obratit Svetini ne?
    Nemora nesto biti da nije po zakonu pa da nije posteno, pogodovanje nekome se itekako moze raditi i na zakonski dopustiv nacin.

Druga je stvar sta su svi okusili dio kolaca pa zmire sad, al dobro to svim tim pojedincima ide na dusu. Zmirilo se tako i Pavleku pa evo vidimo di je sad. Surova istina hr sporta, sve boli k za sport i gledaju samo svoje dupe. Isto sranje kao u politici.
  • Carmichael
    571

A možda Svetina ima podršku i na usluzi je klubovima koliko je god moguće, iz razloga što u tim klubovima funkcioniraju slični likovi poput njega?
    Ako si unutar nekog kluba važan lik, a ujedno si mutan tip, nije ti cilj da ZNS vodi Futsal Dinamo koji nameće neku "čistu" priču i znaš da ti neće dat da radiš što si dosad radio..
  • Mr Anderson
    18.6k
    Surova istina hr sporta, sve boli k za sport i gledaju samo svoje dupe. Isto sranje kao u politici.Crni86

To baš nije tako. Da ljude boli kurac za sport nebi ih masa volontirala po klubovima kako bi se mladež mogla baviti sportom. Osobno mene i frendove u upravi, da nas boli kurac za sport ne bi trošili svoje vrijeme i novac iz tjedna u tjedan kako bi klub funkcionirao i djeca i mladi imali uvjete. Danas sve košta u amaterskom nogometu i treba pomoć saveza jer ne može se sve namaknuti sa strane. Borba je stalno da se to održi. Oni koji nisu uključeni, nemaju pojma, ko ni oni u profesionalnim klubovima.
    Što se tiče politike, Možemo vlada jer nema poštenog protukandidata u gradu. Isto ko i Svetina. Da bi ga se maknulo, treba se Dinamo više angažirati, a ne zvati klubove i reći...mi smo Dinamo, ima da ga maknete. A što nude? Kakav program? Karu na biciklu.
  • Mr Anderson
    18.6k
    možda Svetina ima podršku i na usluzi je klubovima koliko je god moguće, iz razloga što u tim klubovima funkcioniraju slični likovi poput njega?
    Ako si unutar nekog kluba važan lik, a ujedno si mutan tip, nije ti cilj da ZNS vodi Futsal Dinamo koji nameće neku "čistu" priču i znaš da ti neće dat da radiš što si dosad radio..
    Carmichael

Je...u pravu si stoposto...Bože dragi daj mi snage.
  • Carmichael
    571
    nepotreban sarkazam, ako nisi u stanju odgovorit ko normalan čovjek, nemoj ni odgovarat.
    Nisam ti se postavio nit bahato, nit sam te ičim uvrijedio. Rekao sam svoje mišljenje, ti ga iskontriraj, nemoj se držat ovako ko da si popio svu pamet svijeta, jer = nisi.
  • Mr Anderson
    18.6k
    Jeli ti znaš koliko klubova ima pod ZNS-om?
  • Carmichael
    571
    točnu brojku ne znam, ali vjerujem da preko 70 ima.
    A s obzirom da sam bio uključen u rad klubova, plus priče koje čuješ iz tih voda ili koje sam doživiš, mi govore.

Ne kažem da je 70/70 pokvareno, ali kažem da imaju ljudi koji imaju interese i kojima ta garnitura odgovara
  • Crni86
    20.8k
    ja ne pricam o osobnim interesima kad spominjem svoje dupe vec klupskim.

Isto tako zato Svetina i opstaje. Nije on glup nego je vjest politicar, daj mrvice onima koji su gladni i koji te drze i ispadni spasitelj… Ne razumijes ti da su svi ti koji se prodaju za bilo sta isto problem kao i Svetina. Pa da takvi imaju glas i necem odlucuju… I onda jos netko kaze da glasaju za dobrobit sporta i objektivno.
  • Mr Anderson
    18.6k
    Pa ako gledaju interese svojih klubova, posljedično tome gledaju i dobrobit sporta. Ako si ti uz pomoć saveza uspio dovući 30-40 više djece na teren onda je to u interesu sportu. I društva, jer će se 30-40 djece baviti sportom umjesto da sjede doma i debljaju se.
    Pogrešna je percepcija da se u amaterskim klubovima vrti velika lova (ima ih, ali jako malo) i da tamo sjede mali Mamići koju lovu od saveza trpaju u džepove. Osim što se radi o strogo namjenskim sredstvima, ta lova pokriva manji dio budžeta.
    A što se tiče interesa, i ovi koji su na kontra strani isto gledaju samo svoje interese, a ne neko više dobro. Nemojmo se zavaravati.
  • Crni86
    20.8k
    to sta ti pricas je sve krakorocno i kratkovidno. I nije ih briga do sporta vec samo od uspjeha njihovog kluba.

Potrebno je gledati siru sliku, a ne one fore on nam je dao lopte pa ajmo glasat za njega.

Pricat sa covjekom koji je prije koji tjedan bio na rucku sa najvecim zlom hr nogometa. Nema se tu sta vise dodat. Ako netko tu ne vidi nista pogresno, onda ne znam zasto je doticni degradiran nakon toga u hnsu. Ne bi ga pogledo, a kamoli pricao s njim, makar mi to ovisilo i o glavi. Jednostavno neke ljudske vrijednosti imaju vecu cijenu od klubova, lopti, pogodovanja i ostalih pizdarija.
  • Mali dioničar
    20.1k
    Kakva relativizacija događanja na Skupštini i uloga koje pojedinci imaju.

Imamo Juraja Fabijanića.

Praktički suosnivača Futsal Dinama, nogometnog entuzijasta, pokretača projekta koji je potpuno članski (ideal većine navijača Dinama) i uz pomoć navijača, grupe BBB, članova, sponzora i Grada koliko mu pripada jedan od arhitekata dvostrukog prvaka države i sudionika Lige prvaka. Ni iz čega napravljenoa škola nogometa diljem Grada i momčad komponirana od hrvatskih futsal legendi i mladih nada generiranih kroz klub koji su dali i reprezentativce za sport koji osvaja broncu na Euru.

Imamo Tomislava Svetinu.

Hajdukovca koji je vodio papire Dini Pokrovcu, koji je postao direktor Dinama u vrijeme najcrnije represije nad navijačima Dinama, koji je kao dirketor svjedočio Vargama, falsifikatima i upitnim transferima, a čije je odvjetničko znanje toliko da mu Gradski ured vraća na doradu izmjene Statuta sa Skupštine koju je sam vodio.

Znači kad nas je Svetina svlačio do gola i radio crne liste, Juraj nas je okupljao na Šalati, u Sutinskima, u Jelkovcu, u Kutiji, u Dvojci, u Ciboni. Dok je Svetina gledao kak se za Dinamovu lovu kupuju jacuzziji i pera lova, Juraj je organizirao humanitarke, svete Nikole i prikupljao plave prijatelje.

Dok se Svetina smijao klupskoj demokraciji, Juraj je organizirao izbore za sva tijela upravljanja kluba na način da svaki član ima prvao glasa.

Još moram i demantirati stupidnu tezu da Dinamo odnosno inicijativa oko Juraja klubove zivka i nešto žica. Cijela inicijativa organizirana je na način da zagrebačkom nogometu pomogne oko temeljnih tema;

1. stručne (rad u školama nogometa i transparetna raspodjela plaćenih trenera uz uključivanje i klubova najnižih rangova sa jednim voditeljem škole koji bi bio plaćen)

2. pravne (da se Savez sam ustroji tako da mu se ne događaju proceduralne greške koje su smiješne i zbog kojih je u zadnjih godinu dana sam sazivao 4 Skupštine).

3. infrastrukturne (da se napravi centralni registar koncesija i terena i da se klubovima pomogne u komunikaciji s Gradom koji je vlasnik skoro svih terena).

Ja bih još nadodao i svoju ideju da 1. ZNL dobije sponzora za naming rights primjerice neka se zove Mlinar 1. ZNL (kladionice van) i neka Mlinar to plati 24.000 eura i neki svaki od 16 klubova 1. ZNL dobije 2.000 EUR.

Dalje - inicijativa je obuhvatila svaki kvart i svaki klub - od Podsuseda na zapadu, Kraljevca na istoku, Markuševca na sjeveru i Male Mlake na jugu.

I svi su dobro došli na razgovor i svi su dobro došli sa svojim idejama.

I ovo je tek početak i stati nećemo. I laž je, prokleta laž "da se i druga strana bori za svoj interes".

Ne, druga strana se ne bori za svoj interes nego za interes svakog pa i najmanjeg zagrebačkog kluba (što je Matija dokazao pitajući gdje je MNK Dominik Savio što je vjerotano svima iritantno cjepidlačenje).

Toliko o tome, dok i zadnji mamićevac i zadnja natruha mamićizma ne padne, borba se nastavlja.
  • jakov1
    1.5k
    A što se tiče interesa, i ovi koji su na kontra strani isto gledaju samo svoje interese, a ne neko više dobro. Nemojmo se zavaravati.Mr Anderson

Ukljucujem se makar nemam veze s temom - moj dojam je da ocajnicki zelis ispasti insajder koji razumije sve probleme ZNS-a dok su ostali naivci. To bi moglo proci da si uz svoje dojmove da "su klubovi zadovoljni Svetinom jer je pravedniji" i da "radi koliko moze" iznio ijednu cinjenicu koja se moze provjeriti.
  • Mr Anderson
    18.6k
    Jebe mi se za tvoj dojam koji je btw totalno krivi.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.