• fakin
    3.5k
    Dinamo nije firma. neki nikako da to shvate. Dinamo se ne može gledati kao posao niti će se ikada moći gledati.
    Dinamo je emocija, tradicija, nešto što ljudi iz Zagreba prate od vrtića do staračkog doma.

Jednostavno morate shvatiti da ne možete neki posao koji radite za novce uspoređivati s nečime kao naš nogometni klub.
  • Jurki
    24.2k
    Dinamo nije firmafakin

Jednostavno morate shvatiti da ne možete neki posao koji radite za novce uspoređivati s nečime kao naš nogometni klubfakin

Tebi, meni, nama tu na forumu nije firma, ali igracima je.
    Igraci su u klubu zbog cega? Pa zbog novaca naravno.
    I oni nogomet tretiraju upravo tako, kao posao.
    Kad bi mi tu sa foruma vodili klub.. garantiram da bi ga srozali u 3 picke materine kroz par godina. Imas primjer 350 kilometara juznije kaj su navijaci napravili od nogometnog kluba svojim vođenjem istog.

Zakaj? Zato jer se u vecini slucajeva ne vodimo poslovnom logikom i racionalnoscu, vec emocijama.
    Posao i emocije nejdu skupa.
    Jasna stvar da nogomet igraci ne igraju na automatiku ko roboti, i moraju uloziti i taj emocionalni dio u to sve..
    I mi ostali ulazemo nekakve emocije u svoj posao.. inat, srdzbu, zelju za poboljsanjem, uspjehom.. isto kao i igraci.
    Da igracima igranje nogometa nije posao.. igrali bi u klubu za dzabe i iz gušta.
  • hardek
    9.6k
    Možemo organizirati neki gofundme za jedan dan bez mr. negativa na Zoni :lol: ubi čovjek
  • by-tor
    471
    Malo sam ejakulirao čitajući ovodragošlapa

Profile pic checks out.
  • Mr Anderson
    18.6k
    ili petku zamjeramo kašnjenje, a bennaceru ili vareli opraštamo?fakin

Lupaš ga nemilice. Kakve veze kašnjenje na trening ima s etičkim kodeksom?
  • Sajla
    19.5k
    Održana je sjednica ZNSa u ponedjeljak, nisam vidio da se spominjalo. Naišao sam na ovaj članak, možda nam netko zna reći više?

U hotelu The Westin održana je 2. redovna sjednica Skupštine Zagrebačkog nogometnog saveza (ZNS), na kojoj su usvojene sve točke dnevnog reda većinom glasova nazočnih skupštinara.

Sjednici je prisustvovao i predstavnik GNK Dinamo, Juraj Fabijanić, koji se već na početku oglasio proceduralnim primjedbama te izrazio neslaganje s predloženim dnevnim redom.

Tijekom glasanja, uz predstavnika GNK Dinamo, protiv pojedinih zaključaka izjasnili su se i predstavnici Futsal Dinama te NK Kralj Tomislav, dok su ostali skupštinari podržali predložene odluke.

Fabijanić se u dijelu medija već spominje kao potencijalni kandidat za predsjednika ZNS-a, odnosno mogući izazivač aktualnom predsjedniku Tomislavu Svetini. Takve interpretacije očito nisu prošle nezapaženo među skupštinarima.

Naime, dio prisutnih komentirao je kako javno pozicioniranje u ulozi oporbe ne doprinosi stabilnosti i daljnjem razvoju Saveza, naglašavajući kako Zagrebački nogometni savez, kao najveći nogometni i sportski savez u Gradu Zagrebu, zahtijeva jedinstvo i konstruktivan pristup.

Iako su sve odluke formalno donesene, sjednica je otvorila pitanje odnosa unutar Saveza te potencijalnih političkih linija koje bi mogle obilježiti naredno razdoblje.
  • Mr Anderson
    18.6k

Da, bila je skupština, išao je moj frend ispred našeg kvartovskog kluba kao predsjednik. Nisam ništa pisao jer se u biti ništa važno nije ni dogodilo osim nekoliko primjedbi i prigovora Fabijanića, sve točke su usvojene. Frend mi je poslije skupštine kratko popričao sa Svetinom oko nekih nama bitnih stvari, kaže da nije nikakvu zabrinutost kod njega primjetio.
    Inače iz Dinama su dosta nespretno nešto pokušali kao lobiranje kroz druženje pa su pozvali predstavnike ZG klubova u ložu na tekmu protiv Slaven Belupa. Uglavnom poziv je kasno poslan, puno klubova je imalo svoje utakmice u to vrijeme pa je kako sam čuo odaziv bio dosta slab.
  • Sajla
    19.5k
    Inače iz Dinama su dosta nespretno nešto pokušali kao lobiranje kroz druženje pa su pozvali predstavnike ZG klubova u ložu na tekmu protiv Slaven Belupa.Mr Anderson

Bar su počeli pokušavati. OK, treba i dalje, ali pametnije i aktivnije.
  • Crusades
    23.1k
    Bila je neki dan priča o Dinamovom šalu na tekmi repke.

Sad sam vidio video... Marko (20) je prije više od mjesec dana poginuo u prometnoj nesreći na motoru u Virginiji. Inače veliki navijač Dinama i HR repke, trebao je sa ocem i djedom ići na ove dvije utakmice, ali nažalost nije ih dočekao. Djed (sa šalom Dinama) i otac su bili na te dvije tekme njemu u čast.
  • Mali dioničar
    20.1k
    Da, bila je skupština, išao je moj frend ispred našeg kvartovskog kluba kao predsjednik. Nisam ništa pisao jer se u biti ništa važno nije ni dogodilo osim nekoliko primjedbi i prigovora Fabijanića, sve točke su usvojene. Frend mi je poslije skupštine kratko popričao sa Svetinom oko nekih nama bitnih stvari, kaže da nije nikakvu zabrinutost kod njega primjetio.
    Inače iz Dinama su dosta nespretno nešto pokušali kao lobiranje kroz druženje pa su pozvali predstavnike ZG klubova u ložu na tekmu protiv Slaven Belupa. Uglavnom poziv je kasno poslan, puno klubova je imalo svoje utakmice u to vrijeme pa je kako sam čuo odaziv bio dosta slab.
    Mr Anderson

Možda se tvom frendu nije dogodilo ništa, ali dogodilo se slijedeće...

Juraj nije imao "primjedbe i prigovore" nego je na Dnevni red Skupštine stavljena točka izmjene Statuta koja je već izglasana na prethodnoj Skupštini. Pa je njemu to bilo čudno.

Jasno da nikome od Skupštinara nije bilo čudno da glasaju za IDENTIČAN tekst koji su već izglasali na zadnjoj skupštini i nitko od njih nije niti primjetio da im Statut koji su već izglasali nije prošao kod Gradskog ureda pa ga moraju adaptirati i ponavljati.

Isto tako, na Skupštini nisu bili svi koji su trebali biti jer vrli ZNS niti ne zna da postoji MNK Dominik Savio koji igra 2. futsal ligu, a nitko ga nije zvao na Skupštinu.

Isto tako, vezano za financijska izvješća s naše strane je traženo objašnjenje zašto ZNS daje pozajmice NK Lokomotivi i NK Trnju i koja je procedura da onda svaki klub u Zagrebu dobije pozajmicu ZNS-a posebno imajući na umu da je Šikić u IO ZNS-a i glavni u stručnoj komisiji.

I da je postavljeno pitanje ključa po kojem ZNS preko Saveza sporta grada Zagreba alocira plaće trenerima klubova i po kojim kriterijima.

S obzirom na to da je to tvom frendu očigledno bilo samo ometanje procedure za dolazak do švedskog stola, nije ni čudo da se za njega ništa nije dogodilo.

Sačuvaj me Bože dinamovaca u zagrebačkim nogometnim klubovima koji ljube skute Svetini, a svaku konstruktivnost na Skupštini ZNS-a nazivaju prigovorima i primjedbama.
  • bongo
    1.4k
    Osobno sam bio više godina direktor kluba koji je igrao 2. i 3. HNL (pravu drugu i treću) ligu i sudjelovao sam na raznim skupštinama lokalnih i županijskih saveza kao i drugih klubova pa nažalost moram konstatirati da je velika većina predstavnika klubova nedovoljno stručna glede funkcioniranja saveza pa i samih klubova.

Isto tako najlakše se pustiti nizvodno uz vladajuću strukturu, ušićariti pritom nove lopte i slično, bez iskrene želje za razumijevanjem, a kamoli pak određenim promjenama na dobrobit svih klubova (ujedno i svog).

Skupštine su u 99% kamilica gdje se dižu ruke i čeka catering nakon završetka. Puno puta i predsjednici vele “evo probat ćemo biti brzi da nam se jelo ne ohladi”
  • Mr Anderson
    18.6k
    obzirom na to da je to tvom frendu očigledno bilo samo ometanje procedure za dolazak do švedskog stola, nije ni čudo da se za njega ništa nije dogodilo.Mali dioničar

Lupetaš napamet i još omalovažavaš, ohladi malo.
    Sačuvaj me Bože dinamovaca u zagrebačkim nogometnim klubovima koji ljube skute Svetini, a svaku konstruktivnost na Skupštini ZNS-a nazivaju prigovorima i primjedbama.Mali dioničar

Predstavnici klubova prvo trebaju tamo zastupati interese svojih klubova, a onda biti navijači Dinama.
    Vidim da voliš popovati i docirati pa me zanima jesi se ikad raspitao zašto Svetina još uvijek ima veliku podršku među ZNS klubovima.
  • Mali dioničar
    20.1k
    Predstavnici klubova prvo trebaju tamo zastupati interese svojih klubova, a onda biti navijači Dinama.
    Vidim da voliš popovati i docirati pa me zanima jesi se ikad raspitao zašto Svetina još uvijek ima veliku podršku među ZNS klubovima.
    Mr Anderson

Obrazloži mi.
  • Crni86
    20.8k
    Predstavnici klubova prvo trebaju tamo zastupati intereseMr Anderson

Predstavnici klubova bi prvenstveno trebali zastupati opcenito nogomet i postenje pa tek onda svoj klub. Trebali bi propitkivat poslovanje saveza i da je sve posteno odradeno, a ne zbog komadica kruha zazmirit na sve ostale stvari….
  • Mr Anderson
    18.6k
    Kad se Svetina prije 8 godina prvi put kandidirao kao protukandidat Mamićevom čovjeku Karatoviću, obećao je ostalim klubovima puno pošteniju raspodjelu gradskog novca za sport (nogomet) nego prije. Mamić je pak preko Karatovića htio još povećati jaz, odabranima više ostalima mrvice.
    Svetina je sva svoja obećanja ispunio i na usluzi je klubovima koliko je god moguće, zato i ima podršku. Na stranu stavljam njegove moralne vrijednosti, ali većina klubova su zadovoljni njim i ako Dinamo želi tu nešto promijeniti treba se više angažirati i biti otvoreniji prema ostalim klubovima.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.