• Thor
    2.1k
    i u pravu si. Naravno da ce netko odluciti i potpisat kaj ne mora se nama sidjeti ali bar su nas pitali i imaju nase misljenje u nekom postotku i .znamo koje je to pa mozda im to moze biti i smjernica,znaju kaj ljudi zele.
    Ak su vec odabrali 2,3 i oni moraju odabrati jedan pa zakaj ne pitat ljude kaj oni misle? Dobro za nas,imamo osjecaj da u necem sudjelujemo,dobro za njih radi transparentnosti i znaju kaj ljudi preferiraju pa neka odaberu kaj zele.
  • crophantom
    3.4k
    Stvarno ne vidim dodatne potrebe da se išta komplicira s ikakvim upitnicima. Imamo ljude u klubu koji su dali svoje inpute, Zvone je tam, nek izaberu i nek nam daju što prije moguće neki normalan stadion :sweat:
    A i reži mi glavu, nema šanse da na nekoj većoj masi dobiješ konsenzus, vec i oko nekih samih osnovnih parametara stadiona imas sto različitih mišljenja, ja bi stadion od 25k mjesta, neko bi 50k, neko 40, di bi se još oko izgleda složili.
  • The Undertaker
    9.7k
    Nikakvi referendumi, izjašnjavanja i ankete ljudi koji nemaju pojma o gradnji, prostornom uređenju i stadionima. To je ionako samo magla.
    Neka Povjerenstvo odluči, imena su javna i neka onda stoje iza svoje odluke.
  • GOAT
    5.1k
    Ja ne mogu dočekati prve rendere, digitalne modele i video prezentacije ili obicne makete.. nadam se uskoro
  • fakin
    3.4k
    opet se od Bobana radi superčovjek. sad je on odjednom stručan i za izgled stadiona. ne znam po čemu.
    neka arhitekti odaberu stadion i to je to. Boban može koristiti tamo samo da se prenesu neke tehničke stvari koje bi mi voljeli da budu tamo pa neka arhitekti to pokušaju uklopiti u stadion.
  • jedan u nizu
    17.7k
    Vidjeli smo na primjeru izbora 4. dresa kako se ukusi razlikuju.
    I neki bi sada htjeli da ti isti ljudi glasaju o izboru stadiona.
    Boze sacuvaj.

Uvrede padaju, histerija raste i spominje se ne znam sto jer je eto nekome Maksimirska suma top motiv, a nekome jad jadova.
  • vjeko1701
    23.5k
    Ako je netko u funkciji predstavnika, onda on prenosi mišljenja ili zahtjeve strane koju predstavlja i koja su interno dogovorena.
  • fakin
    3.4k
    pa to kažem da, ali vidim da neki pišu opet o njemu kao superčovjeku koji sve zna. volim ga ja, ali ne treba glumiti napaljene tinejđerke.
    imamo desetak arhitekata i uvjeren sam da će oni odlučiti za najbolji i naljepši projekt. ima tisuću faktora koji utječu na izgled novog stadiona i vjerujem da će sve to uzeti u obzir i odabrati najbolje što tržište nudi.
  • crophantom
    3.4k
    ko je to napisao? Jer ja takvo nešto nisam vidio na ovoj temi
  • mlinchica
    5.2k
    I neki bi sada htjeli da ti isti ljudi glasaju o izboru stadiona.
    Boze sacuvaj.
    jedan u nizu

Kaj bi ti smetala anketa među članovima?
  • jakov1
    1.5k
    pa baš zato, jer imam respekta prema stručnjacima koji će projekte izraditi i prijaviti, a onda i prema onima koji će među njima birati i mislim da takav referendum ne bi bio lošSajla

Tocno tako, za ovakvu stvar ce svi projekti biti tip top s tehnicke strane, nece sa javljat Joza sa svoja 3 kuma, nego ozbiljne firme. Ako netko ne zadovolji "strucne" kriterije, ne ide u izbor, a clanovi onda ssmo glasaju po svom ukusu.

Ja nisam za glasanje, ali ne znam cemu potreba da se takva ideja banalizira, kao da je covjek predlozio da se glasa o broju sjedalica ili dobavljacu knaufa.
  • jedan u nizu
    17.7k
    Kaj bi ti smetala anketa među članovima?mlinchica

Anketa i referendum nisu ista stvar.

Uostalom, ovo je dosta kompleksno pitanje, i obicnom laiku je to daleko previse.
    Jedan uzorak dresa je ocito ljudima previse, jer ljudi ne mogu shvatiti jednu varijablu poput cinjenica da cetvrti dres treba biti ipak nesto drugaciji od prvog ili drugog, tj da nema smisla napraviti boju kao na prvom dresu.
    I tu se povlace svade i razno razni ukusu, a ljudi ne kuze da se bira cetvrti dres a ne prvi.

Sad uzmi biranje stadiona.
    Netko ce birati po vanjskoj 'fasadi'
    Netko ce birati po obliku (ovalnom, pravokutnom.
    Netko ce birati po broju etaza.
    Netko ce birati po nagibu tribine.
    Netko ce birati po broju sjedalica.
    Netko ce birati po broju VIP mjesta i njihovoj lokaciji.
    Netko ce birati po poziciji krova i sunca u odredeno doba dana.
    Netko ce birati po retrogradnom merkuru.

Kod odabira se trebaju izvagati razno razne cinjenice, ne samo ovo moje banaliziranje, a to je obicnom laiku puno previse. Primjer odabira cetvrtog dresa to zorno prikazuje.

Anketu bi cak i prezivio. To je da se vidi kako narod dise. Cisto da se ne ide protiv vecine, ili da se promasi totalno ideja stadiona koji nosi ime Maksimir.
    Referendum ili neko odlucivanje, pa makar i indirektno, da Boban prenese svoju zelju i glasa po referendumu navijaca, je po meni teska besmislica.

Isto kako mi ne odlucujemo tko ce startati na lijevom krilu, i li za koliko novaca bi prodali Mckennnu, nego odlucuju ljudi koje smo mi izabrali (a oni su birali upravu, predsjednika, a oni posljedicno trenera i sportskog direktora), tako smo i birali Bobana kao predsjednika koji ce odlucivati o takvim stvarima. Vjerovali smo u njegovu strucnost da vodi klub, a to nisu samo transferi i izbor igraca.

U svakom slucaju vjerujem da ce cijeli ziri izabrati zaista najbolja rijesenja i da se nitko nece ni buniti protiv njihovih odabira.
    Da se ovo dogadali prije 5 godina, ili 10, sa bivsom upravom ili bivsim gradonacelnikom i sl, vjerujem da bi svi sumnjali u svaku stavku koja se tice stadiona.
    Danas, nekako mislim da sve ide onako kako bi i trebalo biti (samo nazalost nesto sporije)
  • Thor
    2.1k
    Ne treba referendum (iako nisam protiv toga) fakat mislim da nije potreban...ali anketa barem apsolutno. O tome,anketi i govorim. Nista izbor,samo savijetodavno kaj vam se vise svidja.
  • mlinchica
    5.2k
    Anketa i referendum nisu ista stvar.jedan u nizu

Zato sam te tako i pitala jer mislim da se riječ referendum nespretno upotrijebila odnosno ne u njenom pravom značenju i iz našeg statuta.
    3 ili 4 ljudi je tu pisalo da bi bilo lijepo čuti kako članovi razmišljaju, nisam vidjela (možda mi je promaklo) da je itko za ozbiljno pisao o direktnom odlučivanju članova.
    Sajlek se fakat potrudio obrazložit kaj i zakaj.

Zato mi je bzvz kaj ste tak reagirali sada jer ispada da ono “Bože sačuvaj da još slušamo kaj imaju članovi za reći”.
    Hvala Bogu da nas ima hrpa, da smo različiti i da možemo o tome normalno razgovarati pa i podijeliti mišljenje s klubom kroz nekakvu anketu.
    Za mene ni više ni manje od toga.
    Neću se bunit ako se to ne dogodi ali će mi biti drago ako se dogodi kao i bilo koja druga aktivnost kluba direktno sa svojim članovima i navijačima.

da Boban prenese svoju zelju i glasa po referendumu navijaca, je po meni teska besmislica.jedan u nizu
    Ovo stvarno nisam vidjela da je itko spomenuo.
  • jedan u nizu
    17.7k

Onda moje isprike ako sam krivo shvatio kuda je tema krenula :D
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention