• Kujtim Shalla
    8.8k
    kolega dobro pitanje ,isto važi i za mene u Danskoj. Ja sam već neko vrijeme prestao sa impulsivnim kupovanjem pa onda pričekam (kad se može čekati naravno) pa onda naručim jednom sve što mi treba . 200 eura pa je dostava besplatna a brza i siguran budeš da dobiješ paket. Ako imaš nekoga možete skupa naručiti. Ja sam ovdje sam pa ne naručuje često ali kad naručim onda naručim za bar 200
  • ZGBhoy
    1.9k
    200 eura pa je dostava besplatnaKujtim Shalla

Nisam znao da je iznad 200€ besplatna. Onda cu odmah za sinove pogledat poklone za Rodendan pa nek se isplati.
  • rokikaciga
    11.5k
    Moguce da im je DHL dao samo ponudu za ekspres uslugu po cijelom svijetu, pogotovo jer se radi o kljucnom kupcu, a trosak izmedu kamionskog(economy) i avionskog(express) je vjerojatno dovoljno mali da se ne stavi economy. Glupo bi bilo da stoji 20e economy 3-5 radnih dana za EU, a 1 radni dan 25e.
    A GLS u medunarodnom prometu je za kurac. Pogotovo korisnicka sluzba ako nesto zapne.
  • Efes Pilsen
    15k
    Ne znam za veci broj posiljki, ali GLSom sta sam slao je stiglo i prije nego sam ocekivao.
    S druge strane s DHLom sam imao problem s dostavom ulaznica koje su naplacivali masnu lovu, a onda je lik odlucio da mu je dosta posla za taj dan pa se nije ni na telefon javljao niti su na mail odgovarali. Platis po defaultu 40 eura za dostavu, a usluga je onak.. Sreca pa nisam isao na gostovanje dan ranije inace bi bilo svega. Nikom nikad nisam jebo rodbinu kao njima onomad.
  • rokikaciga
    11.5k
    Ja imam i prevec iskustva, tokom zadnjih 5 godina sam poslao preko 150 tisuca paketa sa svim dostavama i u svim konfiguracijama (hp, gls, overseas, dpd, dhl, ups, boxnow itd i za domaci i inozemni transport) i mogu ti rec da su za domaci door2door transport HP/Overseas/GLS u par deka, dpd je nesto losiji. GLS korisnicka je najgora, onda HP i Overseas ima bolju. DPD ima solidnu korisnicku sluzbu. U inozemnom UPS i DHL su najbolji s tim da UPS ima bolju korisnicku sluzbu, a DHL bolju aplikaciju za koristenje. GLS medunarodni je okej ali ne racunaj na vremena dostave i ako nesto zapne najebao si. GLS domaci ima top pristup prema primateljima i zato ih ljudi vole ali s njima mi je najgore bilo suradivat.

Ovo su generalna iskustva na temelju brdo paketa i godina kao posiljatelj preko svih tih dostavnih sluzbi. Za vremena dostave se referiram na ono sto meni dostavna sluzba kaze. Ako mi kaze 3 dana do Njemacke ja cu tebi kao krajnjem kupcu reci 3-5 radnih dana i ako kasni od onog iz mojih uvjeta ti si opet sretan jer ti je doslo za 5 radnih dana ali ja cu njima jebat majku.

Neke dostave imaju vecu tendenciju zaglibiti kao npr Overseas i HP ali to su tockasti dogadaji. Npr Zadar proslo ljeto HP nije imao 5 sluzbenika na salteru u cijelom gradu, sortirnica je pukla i nisu se dostavljali paketi.

Summa summarum je da je to sve isti kurac u istim kanalima (door2door hrvatska, express medunarodno itd) a iskustvo najvise zavisi od tvog prodajnog zastupnika.
  • Fantom
    1k
    Fantom hoce opet bit u ponudi etui za kartice tj. novcanik ili kak se vec zove? :joke:Efes Pilsen

samo što nisu
  • Kujtim Shalla
    8.8k
    pa da ,tako i ja brate ,kupim nećaku poklončić za rođendan , Božić pa ostavim . Lako je nabit 200 eura , samo treba novaca . Tako da najiskrenije sasvim fer mi je to. 200 eura pa je free dostava . A možeš i ako imaš priliku doći u hr češće i imaš adr , onda je besplatna dostava kad kupiš za 50 minimum kako sam shvatio. Naručio a paket te čeka kad si tamo,ako nema žurbe. I to je top od strane kluba
  • Fantom
    1k
    Kolega,

ima li nade za ovakve dodatke?
    Nolifer

Dizajn smo napravili prije x mjeseci, kada će doći ne znam.
    Uglavnom, očekuje se.
  • Nolifer
    14k

Hvala na obavijesti! :up:
  • modri-kibic
    1.3k
    Uživo!!!

Sve veličine četvrtog dres u City Centru!!!!
  • NKDZ86
    7.6k
    glavno da sam ja kupio broj manji jer je rečeno da više neće dolaziti :rofl: :clap:
  • Guinness
    3.3k
    Primljeno na znanjeFantom

Ne znam baviš li se ti asortimanom ili marketingom, niti da li slušaš prijedloge ili ne ali svakako ću napisati.

"Prave" fizičke/printane ulaznice nakon završetka sezone.

Za to bi predložio dva modela prodaje:

1. "Made to order" model u kojem bi se kupci unaprijed obvezali na kupovinu cjelokupnog paketa, nakon sezone bi isti bio dostavljen na adrese i u paketu bi se nalazile "suvenir" ulaznice za domaće utakmice te sezone.
    HNL/kup/kvalifikacije bi naravno bile u klasičnom dizajnu dok bi euro kupovi koji bi se te sezone igrali bili kao i inače.
    Ovakav model ne bi doveo do rizika prekomjernih zaliha na skladištu i u dućanima, samim time klub to ne bi morao riješavati velikim popustima na black fridayu ili ostalim promo akcijama u drugim periodima godine.
    MPC bi tu u startu bio niži za kupce baš zbog toga što klub nema nikakav trošak skladištenja, rizik zalihe i ostalo, čisto kupi-prodaj.

2. model bi bio klasičan da klub ponudi "ulaznice" na redovnoj "polici" na webu i u shopu i to pojedinačno i u paketu.
    Tu bi cijena pojedinačne bila znatno veća, jer bi nositelji prometa bili vjerojatno 3-4 europske utakmice i derbiji dok bi ostale vjerojatno samo stajale sa strane.
    Prodaja u paketu bi malo rasteretila taj rizik tako da oni koji žele jednu - dvije ulaznice morat će kupiti cijeli paket i tu dobiti Kurilovec, Istru i ostalo što ih ne zanima.

Smatram da to nije nešto na čemu će se klub obogatiti niti nešto što će značajno utjecati na rezultat shopa ali je nešto što će ljudima dosta značiti.
    Kolekcionara ulaznica, što Dinamovih što drugih klubova/protivnika ima popriličo puno, a pojavom e-ulaznica i aplikacija za ulaznice takav vid kolekcionarstva polako izumire.
    Kupac neće biti možda ni samo tvoj navijač nego i netko drugi tko skuplja ulaznice svog kluba, ima onih koji i skupljaju Ligu prvaka i slično. Siguran sam da će to donekle biti zanimljivo i drugima, ne samo Dinamovom navijaču koji skuplja ulaznice ili ne skuplja nego želi imati uspomenu na utakmicu.

U "prvom" modelu prodaje je klub najsigurniji, ljudi će se javiti, platiti pakete, platiti dostavu i to je to. Klub će sa minimalnim rizikom ući u to i to je to.

UEFA i FIFA su imali sličan model prodaje ovakvih "suvenir" ulaznica nakon prvenstva 2021. odnosno 2022.
    Cijena je bila iznenađujuće skupa, ali dosta ljudi je nakon prvenstva to i kupilo. bez obzira na cijenu.
    Ono što me čudilo je da to UEFA nije stavila u stalnu ponudu na webu, ali i nije nudila 2024.
  • Fantom
    1k
    "Prave" fizičke/printane ulaznice nakon završetka sezone.Guinness

Zanimljiva ideja, svakako cu proslijediti ideju prodaji, pa neka odluci tko odlucuti mora...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.